Mercedes-Benz 560 SEC

0
1204
Mercedes-Benz 560 SEC

Mercedes-Benz 560 SEC döneminin ötesinde konforu ve sportif tasarımıyla 80’li yıllara damga vurmuş ve ikon haline gelmiş bir Mercedes-Benz efsanesidir. Mercedes-Benz 560 SEC modelinin özelliklerini, performansını ve fiyatlarını sizin için inceledik.

Bruno Sacco İmzası 

BRUNO SACCO

 

Mercedes-Benz’in efsane tasarımcısı Bruno Sacco tarafından tasarlanan Mercedes-Benz 560 SEC keskin çizgileri, dinamik hatları ve geniş gövdesiyle oldukça karakteristik bir tasarıma sahiptir. 1981-1991 yılları arasında üretilen SEC modeli zaman içerisinde ufak dokunuşlarla modernize edilmiştir. Genel olarak performans geliştirmeleri yapılan modelin tasarımında değişiklik yapılmadan 10 sene boyunca üretilmiştir.

 

Coupe tasarımıyla F segmentinde yeni bir devir başlatan 560 SEC döneminin ilerisinde teknolojileri ve konforuyla büyük beğeni toplamıştır. Şık ve estetik bir tasarıma sahip olan otomobil lüks ve konforlu iç yaşam alanıyla benzersiz bir sürüş deneyimi sunuyor.

Mercedes-Benz 560 SEC Özellikleri 

Dönemine göre oldukça lüks ve modern bir iç mekana sahip olan otomobil son derece keyifli bir sürüş deneyimi sunuyor. Rahat ve ferah iç yaşam alanı tüm yolcuların üst seviyede konfor deneyimlemelerini sağlıyor. 

Elektrikli ayarlanabilir hafızalı koltuklar rahat yapısıyla oldukça konforlu bir oturma pozisyonu sunuyor. Ön koltuklarda bulunan ısıtma özelliği soğuk havalarda sürücünün ve yolcunun rahat etmesini sağlıyor. Kemer uzatma donanımı o döneme göre oldukça modern bir özellik olarak öne çıkıyor.

Elektrikli derinlik ayarı bulunan sportif direksiyon hafıza özelliği sayesinde sürücünün önceden ayarlamış olduğu konuma geliyor. Elektrikli ayarlanabilir sağ ayna kontrol kumandası üzerinden kolay bir şekilde ayarlanabiliyor.

M117 kodlu 5,5 litre V8 motora sahip olan otomobil 300 PS güç ve 455 NM tork değerleriyle dönemine göre oldukça yüksek performans sergiliyor. 0-100 km hızlanmasını 7 saniyede tamamlayan 560 SEC maksimum 240 km hıza ulaşıyor.

Yüksek performansı ve güçlü yol tutuşuyla oldukça sportif sürüş dinamiklerine sahip olan 560 SEC   sürüş keyfini ve konforu bir arada sunuyor.

Mercedes-Benz 560 SEC Fiyatı

Mercedes-Benz 560 SEC

Günümüzde klasik haline gelmiş 560 SEC modelinin ikinci el fiyatları aracın kondisyonuna ve motor performansına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Temiz kullanılmış ve iyi kondisyonda olan orijinal 560 SEC modelleri ortalama olarak 400.000 TL – 550.000 TL civarında fiyatlara alıcı bulmaktadır.

Mercedes-Benz İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here