Mercedes Benz Araçlarını Geri Çağırıyor

0
524

Alman otomobil üretici devlerinden olan Mercedes Benz kullanıcılarını düşündü. Üretmiş olduğu modellerde sıkıntı olduğunu fark eden Mercedes Benz araçlarını geri çağırıyor.

Mercedes Benz 300 Bin Aracı Geri Çağırdı

Mercedes Benz 300bin aracı geri çağırdı

Bazen otomobillerde üretim kaynaklı beklenmedik sorunlar meydana gelebilmektedir. Bu durumlarda ise üreticilerin araçlarını geri çağırmaları gerekiyor.

Şimdi de dünyada ve ülkemizde en sevilen araba üreticilerinden birisi olan Mercedes-Benz, yeni bir açıklama yaparak bazı modellerinin fren güçlendiricilerinde birtakım sorunlar olabileceğini söyledi. Bunun üzerine yaklaşık 300 bin aracını geri çağırdı. Sorunun 2006 ila 2012 yılları arasında üretilen ve satışa sunulan ML, GL ve R-Sınıfı araçları kapsadığını açıkladı. Sonuç olarak Mercedes-Benz, fren bileşenin belli bir süre suya maruz kalmasıyla beraber hasar görmüş olabileceğini söyledi.

İyi Haber Bu Olaydan Zarar Gören Olmadı

Hangi modeller çağrıldıFren güçlendiricisinde meydana gelen vakum kaçağı nedeni ile bahsi geçen araçların frenlerinin normalden çok daha fazla kuvvet sarf etmesi gerekiyor. Böylece durma mesafesinin daha da artacağı ifade ediliyor. Sorundan kaynaklı oluşabilecek en kötü senaryoda ise fazla fren kullanımında hidroforda hasar oluşabileceği belirtiliyor. Bu durumda, aracınızın frenlerinin tamamen devre dışı kalacağı anlamını taşıyor.

Henüz söz konusu sorun kaynaklı herhangi bir kazanın ya da yaralanmanın meydana gelmediği ifade ediliyor. Bununla birlikte Mercedes-Benz, kullanıcılara sorundan etkilenme ihtimali olan araçları kullanmamalarını söylüyor. Öncelikle lastik fren servosunun çıkarılması, fren muhafazasının kontrol edilmesi gerekiyor. Gerekirse parçaların değiştirilmesine yönelik önerilerde bulunuyor. Üstelik araç sahiplerine ücretsiz çekici hizmeti sunuyor. Aynı zamanda otomobil devi Mercedes-Benz, gerekli onarımın hemen yapılmaması halinde ise müşterilere alternatif ulaşım aracı sağlanacağını belirtiyor.

Aracınızın Çağrılıp Çağrılmadığı Nasıl Öğrenilir?

Aracınızın sorunlu olup olmadığını nasıl öğrenirsiniz?

Peki ya siz aracınızın bu sorundan etkilenip etkilenmediğini nasıl öğrenebilirsiniz? Aslında bu sorunun cevabı oldukça basittir. Aracınızın geri çağrılma kapsamı içinde olup olmadığını öğrenmek için yapmanız gereken tek bir şey var. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği Derneği’nin web sitesine giderek 17 haneli araç kimlik numaranızı (VIN) tuşlamak. Bunu yapmanız halinde SUV’niz bu geri çağırmanın veya başka herhangi bir geri çağırmanın parçası olup olmadığını kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Sıfır KM Mercedes Benz Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here