Mercedes-Benz’in Yeni Elektriklisi: Dizel Plug-In Hybrid!

1
2425
Mercedes Dizel hybrid

Mercedes-Benz 2022 yılına kadar 50 farklı modelini elektrik ile uyumlu hale getirmek istiyor. Bu proje kapsamında bir sonraki adım ise Dizel Plug-in Hybrid! Mercedes-Benz dört silindirli 2.0 Litrelik Dizel Motorunu Plug-in Hybrid sistemi sayesinde elektrik ile beraber kullanılabilir hale getirecek.

Konsept ilk olarak 2017 yılında gündeme gelmişti. Yeni 9G-Tronic ile gelmesi planlanan sistem bütün olarak 300 PS gücünde ve 700 NM torka kadar güç üretecek. Bir önceki sistemin aksine elektrik motoru bu kez doğrudan şanzımana bağlı olmayacak. Bunun yerine tork konvertörlü bir sistem kullanacak. Dizel motorun titreşiminden kurtulmak için şanzımanda iki adet titreşim sönümleyici bulunacak. Bunlardan birisi motor ile şanzıman arasında, diğeri ise tork konvertöründe bulunacak.

Mercedes Dizel hybrid

Yeni Elektrikli Motor

440 NM gücündeki elektrik motoru şanzıman için yeni geliştirildi. Kalıcı uyarılmış senkron motor prensibine dayalı olan bu sistem içinde stator denilen elektrik motorunun sabit bölümü muhafaza içinde yer alacak. Rotor da bu muhafazanın içinde çalışırken gerektiği takdirde iki parça da soğutulabilecek. Yavaşlama esnasında batarya şarj olabilecek. Yeni lityom iyon pilleri de bir önceki nesil ile kıyasla aynı hacimde daha fazla kapasiteye sahip olacak. Mercedes’e göre bu piller, yeni bir kimyasal kompozisyon sayesinde daha verimli hale getirildi. Bu yeni piller sayesinde 50 kilometreye varan ekstra menzil kazanılmış olacak. Performansın, ekonominin ve çevrenin de düşünüldüğü bu yeni motorda dört farklı sürüş seçeneği de bulunacak.

Mercedes Dizel hybrid

Evde Şarj Süresi De Kısalacak

Bir önceki pile kıyasla şarj kapasitesi de iki kat artırıldı. Yüksek voltajda iki saatten kısa bir sürede şarj olacak olan bu yeni batarya, ev tipi kullanımda 7 saatte full konuma gelmiş olacak.

Mercedes Dizel hybrid

Volvo 2015 Yılında Dizel Plug-in Hybrid Konseptini Tanıtmıştı

Mercedes dizel ile plug-in hybrid teknolojisini bir araya getiren ilk marka değil. 2015 yılından beri V60 modeli için aynı konsepti kullanıcılarına sunan Volvo, motor olarak da beş silindirli D6 motorunu kullanıyor. Ancak dizel motordan 220 PS güce ek olarak 68 PS’lik elektrik motorunu da bünyesinde barındıran bu sistem bir sonraki jenerasyonda yer almayacak gibi görünüyor.

İkinci El Mercedes Fiyatları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here