Mercedes Manuel Vitese Veda ediyor! İşte Detaylar;

0
643
Mercedes Manuel Vitese Veda ediyor! İşte Detaylar;

Mercedes manuel vitese veda ediyor. Elektrifikasyona en iyi ayak uyduran markalardan birisi olan Mercedes, manuel şanzımana hoş çakal deme vaktinin geldiğini düşünüyor.

Otomotiv sektörü hızla gelişen teknolojiyle birlikte her geçen gün yeni değişimlere ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle yeniliklere uyum sürecini en iyi şekilde tamamlamak için otomotiv üreticileri adeta yarışıyorlar. Elektrikli arabaların gittikçe yaygınlaşmasının yanı sıra her türlü sürüş kolaylığını sağlamaya çalışıyorlar. Otomatik vites de sürücülerin işini kolaylaştıran en temel özelliklerden bir tanesi. Bu anlamda Alman otomobil üreticisi artık yeni manuel vitesli araba üretmeyeceklerini açıkladı.

Kullanıcı Odaklı Otomobiller

Mercedes EQE, manuel vitese veda

Her anlamda kullanıcı deneyiminin ön planda olduğu araçlar üretmek artık çok önemli. Bunun için de farklı kolaylıklar barındıran birçok araç her geçen gün piyasada yer alıyor. Her şeyiyle sürücüler için kolay bir sürüş deneyimi sunmak isteyen markalar, alışkanlıklarını tamamen değiştiriyorlar. Mercedes de bu anlamda keskin bir karar aldı. Öyle ki markanın yetkilileri yaptıkları açıklamada artık manuel vitesin ürün gamında yer almayacağını ifade etti. Böylelikle 2023 yılı itibariyle hiçbir yeni Mercedes modelinde manuel vitesini görmek mümkün olmayacak.

Mercedes Manuel Vites Adımında Kararlı

Mercedes’in bu adımı yalnızca yeniliklere uyum sağlama amacını taşımıyor. Aynı zamanda bütçe odaklı düşünerek otomatik vitesin önünü açıyor. Otomatik vitesli araçların uzun vadede maliyetinin daha az olduğunu açıklayan marka yetkilisi, müşterilerin taleplerinin de bu yönde olduğunu söyledi. Bu nedenle elektrifikasyonun her alanda etkili olmasının müşteri ihtiyaçlarının bir getirisi olduğunu da ekledi.

Mercedes Manuel Vitese Veda ediyor! İşte Detaylar;

Mercedes bundan sonraki dönemlerde finansmanını tamamen elektrik enerjisine yöneltmeyi planlıyor. Bu nedenle diğer harcamaları olabildiğimce kısmayı hedefliyor. Bu radikal kararı sadece kendi markasını değiştirmek ile kalmıyor. Aynı zamanda sektördeki diğer üreticilere de cesur davranışıyla öncü oluyor. Zamanla başta Avrupa pazarı olmak üzere otomatik vites devrinin başlaması markanın öngörüleri arasında. Bu nedenle de Mercedes manuel vitese veda ederken hiç tereddüt etmiyor.

Sıfır KM Mercedes-Benz Modelleri

2. El Mercedes-Benz Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here