Mercedes-Maybach EQS SUV hazırlıkları tamamlamak üzere. 2023’te geliyor! Dış görünümünde sadece ızgara, rozet ve küçük detaylar değişecek. Ancak iç mekanda lüks dokunuşlar oldukça fazlalaşacak.

Mercedes, daha da lüks bir EQS SUV şeklini alacak olan Maybach markalı ilk elektrikli aracını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Gösterişli off-road aracını ilk kez 2021’de Mercedes, Münih Otomobil Fuarı’nda Maybach EQS konseptini gösterdi. Ancak o zamandan beri EQS amiral gemisinin prototiplerini yaz havasında test ederken görmüştük. Bu sefer karda daha da az kılık değiştirmiş olarak görüyoruz.

İddialı Değişiklikler

Mercedes Maybach EQS

Fotoğraflarda görünen test arabası, EQS serisindeki büyük statüsü hakkında pek çok ipucu vermiyor. Gelecek yıl 2024 modeli olarak piyasaya sürüldüğünde, pahalı iki tonlu boyası, ayırt edici alaşım jantları ve benzersiz Maybach ince çizgili ızgarası ve tamponlarıyla gösteri arabasına daha yakın görünmesini bekleyebiliriz.

Ancak bu farklılıklar bile, normal EQS SUV ‘ye göre yalnızca basit detay değişikliklerini temsil edecek. Sac metal, arabalar arasında aynıdır. Elektrik motorları bile EQS 580 gibi daha küçük modellerle paylaşılabilir. Bu, Maybach 536 hp (544 PS) ve 633 lb-ft (858 Nm) tork sağlar.

Daha Lüks İç Dizaynı

Mercedes Maybach EQS

Maybach’ın kendisini daha uygun fiyatlılardan ayırmaya çalışacağı yer, kendiliğinden kilitlenen kapıların diğer tarafında. Yani EQS 580 gibi ve daha ucuz olan EQS 450’den farklı olarak Maybach, Merc’in üçlü ekranlı Hyperscreen kontrol panelini standart olarak alacak. Ancak daha gösterişli deri döşeme ve farklı bir kabin düzeni ile bu arabaların her ikisini de geride bırakacak.

Standart EQS SUV, beş koltuklu bir konfigürasyona ve bagaja üçüncü bir koltuk sırası ekleme seçeneğine sahip. Ancak 2021 konseptinde olduğu gibi, üretim Maybach EQS SUV’nin de ikinci sırada bir konsolla ayrı iki ayrı koltuk sunması. Bununla birlikte üçüncü sıra seçeneği olmamasını bekliyoruz.

Ne Kadar Olacak?

2022’de Mercedes’in bunu yıl bitmeden ortaya çıkarmayacağı öngörülüyor. Üst düzey elektrikli SUV’un 2023’ün başlarında EQS 580 4Matic’in üzerinde bir fiyat etiketiyle piyasada görmeyi umuyoruz. Mercedes-Maybach EQS SUV’un 2023 yılı bitmeden satışa çıktığını görebiliriz.

Mercedes-EQ, Otomotivin Geleceği Elektrikli Araçlara Öncülük Ediyor

Trink Sat!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here