Minibüs Nasıl Karavan Olur? Dönüştürme Adımları Nelerdir?

4
28018
Karavan

Hepimiz bazen bir karavan almak ve uzaklara gitmek isteriz. Yeni yerler keşfetmek ve yolculuğun manzarasını ev konforunda bir karavanda deneyimlemek isteriz.  Ancak bu planı hayatın hızlı akışı nedeniyle erteleriz.

Eğer bir gün bu planınızı hayata geçirecek olursanız bu hobinin nasıl gerçekleşeceğini anlatan bir yazı hazırladık. Bir minibüsü nasıl karavana çeviririz? İşe nerden başlamamız gerekir? Hepsi haberimizde.

Malzemeler

1)Dekupaj Testeresi

Karavan
Dekupaj Testeresi

Zamandan ve enerjiden tasarruf edin ve kendinize kaliteli bir Dekupaj testeresi edinin. Kaplama veya palet ahşabınızı kesmek için çok iyi iş görürler ve özellikle ahşap işlerinizde karmaşık kıvrımlar ve birleşimler yaparken kullanışlıdırlar. Çeşitli malzemeleri kesebilecek iyi bir bıçak seti satın almayı unutmayın.

2)Matkap

Karavan
Matkap

Metal çerçevelerin yanı sıra dolaplar ve çekmeceler inşa edeceksiniz, bu nedenle kaliteli ve güçlü bir matkap alın. Çalışmaya başlamadan yedek matkap uçları ve piliniz olduğundan emin olun.

3)Kırtasiye

Karavan

Sürekli olarak notlar, diyagramlar ve çeşitli önizlemeler yapacağınız için yanınızda mezura, maskeleme bandı ve su terazisi bulundurun. Bu aletler işinize yarayacak.

4)Kaplama ve yalıtım

Karavan

Aracınıza yalıtım yapmak için önceden hazırlanmış tahta parçaları veya paletler kullanabilirsiniz. Kaba yalıtımı büyük parçalarla yaptıktan sonra ince kaplamayı yumuşak bir ağaç kullanarak yapabilirsiniz.

Ardından yeni evinizi nasıl yalıtmak istediğinize karar verebilirsiniz. Gümüş baloncuklu folyoya ve EkoRoll’a bir göz atın, bu malzemeler sizi kışın sıcacık, yazın serin tutacak.

5)Piller

Kendi yapınızda ne kadar elektrik kullanacağınızı görmek için bazı hesaplamalar yapmanız gerekecek. Hangi pil boyutuna ihtiyacınız olacağını belirlemenize yardımcı olmak için cihazlarınızın ne kadar güç harcadığını ölçümleyerek güç kaynağı satın alabilirsiniz.

6)Güneş panelleri

Karavan Güneş Paneli

iki 100W güneş paneli doğrudan elektrik kutusundaki temiz küçük bir regülatöre bağlanır. Bunlar pillerinizi besler ve onları güneşten aldığı ışınlarla şarj eder! Elektrik ihtiyacınızı bu sayede karşılayabilirsiniz.

7)Bölünmüş şarj rölesi

Güneş ortalarda olmadığında bu kit, motorunuz her çalıştığında pillerinizi şarj eder, bu da elektrik ile çalışan aletlerin hala çalışıyor olması anlamına gelir.

8)Sigorta kutusu, sigortalar, ışıklar ve kablolar

Tüm elektrikli bileşenleriniz bir sigorta kutusuna girmesi gerekiyor. Tüm cihazlarınız için yeterli sigorta tutucusuna sahip büyük bir kutu alın. Sigortalar ve ışıklar yerel nalburda bulunabilir ve ihtiyacınız olacağını düşündüğünüzden çok daha fazla kablo aldığınızdan emin olmalısınız kesinlikle buna ihtiyacınız olacak!

9)İnvertör

12V’u 240V elektriğe dönüştüren bu cihaz, dizüstü bilgisayarınızı ve kamera pillerinizi hareket halindeyken şarj edebileceğiniz anlamına geliyor. Daha büyük eşyalar daha büyük bir güç oranına ihtiyaç duyar, bu yüzden satın almadan önce ürün açıklamasına bir göz atın.

10)Buzdolabı

Çeviriciniz aracılığıyla minibüsünüze normal bir buzdolabı takabileceğinizi düşünmeyin; pillerinizi bir göz açıp kapayıncaya kadar boşaltır ve size ıslak yiyecekler ve kötü kokan bir dolap bırakır.

12V buzdolapları pahalıdır, ancak şebekeden bağımsız gidiyorsanız kesinlikle buna değer. Dometic, sizi hayal kırıklığına uğratmayacak, içinde küçük bir dondurucu bulunan harika bir buzdolabı yapar.

11)Su ve Gaz

İdeal olarak, temiz ve atık su için kullanabileceğiniz iki adet 25 litrelik bidona ve ocağınız için bir şişe gaza ihtiyacınız olacak, 15 kg’lık bir şişe size iyi dayanacaktır. Çok uzun bir yolculuğa çıkacaksanız litre ve kilo sayısını artırabilirsiniz. Bunu dengelemek size kalmış.

12)Dönüşüm İçin En İyi Minibüs Hangisi?

Aracı seçerken kafanızdaki yerleşim planına göre dikkate almanız gereken noktalar aracın uzunluğu, boyu, ağırlığı ve Ehliyet kategorisidir.

İlk seçenek olarak Mercedes Sprinter’ı örnek verebiliriz. Güvenilir bir arabadır ve uzun olması yaşam alanınızı ferah yapar.

VW Crafter başlangıç olarak seçebileceğiniz başka bir model olarak karşımıza çıkıyor.

Diğer Modeller ise;

  • Peugeuot Boxer
  • Ford Transit
  • Renault Master
  • Fiat Ducato
  • Iveco Daily
  • Citroen Jumper

Hangi minibüs’ü seçerseniz seçin, önce içine bir göz attığınızdan emin olun ve tasarım fikirlerinden bazılarının boşlukta işe yarayıp yaramayacağını görmek için bir mezura çekmekten korkmayın.

Yatağınızı hangi yöne koymak isteyeceğinizi ve içinde rahat bir şekilde uyuyabileceğinizi düşünün bir kez satın aldığınızda geri dönüş olmayabilir.

Minibüsü satın alırken kaç yaşında olduğundan çok yıpranmışlık seviyesine bakın. Ne kadar kullanıldığını görmek için emniyet kemeri aşınmasını, sürücü koltuğunu ve kilometreyi kontrol edin. Üstü örtülmüş pas lekeleri olup olmadığına bakın ve minibüs çalışmadan önce motorun soğuk olup olmadığını kontrol edin. Herhangi bir şeyin paslı veya kırık görünüp görünmediğini görmek için motora iyice bakın ve dumanların temiz olup olmadığını ve çok isli olup olmadığını görmek için bir elinizi egzoz borusunun yanına koyun.

13)Karavanda Yaşamak Nasıl Bir Duygu ?

Karavan size asla mümkün olmadığını düşündüğünüz bir özgürlük hissi verebilir. Gitmek istediğiniz her yerde sizinle birlikte hareket eden sakinleştirici ve rahatlatıcı bir yaşam tarzıdır. Öğle yemeğinizi çatıda yağmurun sesleriyle yiyebilir, diğer zamanlarda ise elinizde bir bardak çay ile nehir kenarında oturup gün batımını izleyebilirsiniz.

Minibüsünüzde kimyasal tuvalet gibi yer açmanız gereken bazı temel unsurlar. Ancak duş söz konusu olduğunda, spor salonu gibi yerlerde yaratıcı olabilir ve duş alabilirsiniz. Ayrıca bir dizi farklı yerde suyla doldurabilirsiniz ve arkadaşlarınızdan ve ailenizden yardım istemekten korkmayın.

Bazılarına saçma gibi gelebilir, ancak yeni bir rutine alıştığınızda, önceki yaşamınız kadar kolay olmaya başlar. Bir evden bir minibüse geçmek, hayatınızda gerçekten neye ihtiyacınız olduğunu değerlendirmenizi sağlayacak bir geçiş süreci olabilir.

Karavan ile yaşamak, içinizde kesinlikle yaratıcı bir kıvılcımı ateşler.

14)Karavan Dönüştürmenin Maliyeti Nedir?

Bir karavanın ayrıntılı maliyeti model ve markaya göre değişkenlik gösterebiliyor. Lüks bir karavan istiyorsanız büyük paralar ödemeniz gerekir. Ancak daha mütevazı ama lüks olmaktan ödün vermeyen bir şey istiyorsanız daha makul fiyatlar ödeyebilirsiniz. Kur değerlerini de göz önünde bulundurursak ortalama standartlardaki bir karavananın toplam dönüştürme maliyeti 15.000 ile 40.000 arası bir fiyattır.

Bu fiyatın büyük bir bölümünü karavanın elektronik aksamları kaplıyor. Aracı kullanacağınız yere göre maliyete eklemeler veya çıkarmalar yapabilirsiniz. Bu tamamen size kalmış – Kaynak

 

 

 

 

 

 

4 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here