Japon araç üreticisi Mitsubishi, 2023’ten itibaren Renault tabanlı otomobil üretecek. Son anlaşmalara göre bir çift Renault tabanlı otomobil ve kendi Eclipse Cross SUV satışı ile Avrupa’da varlığını sürdürecek. Geçtiğimiz aylarda Mitsubishi yetkilileri, Japon markasının Avrupa pazarındaki satış ve geri çekilme konularında süren belirsizliğin ardından, geçen yıl Avrupa’daki tanıtımlarını ve satışlarını durduracağını açıklamıştır. Fakat Mitsubishi, Fransız otomobil devi Renault ile bir anlaşma sağlamıştır. Bu anlaşma sayesinde araçlarını, İngiltere haricindeki bütün Avrupa ülkelerinde satışa sunabilecektir.

 Mitsubishi, 2023ten İtibaren Renault Tabanlı Otomobil
2022 Mitsubishi Outlander

Mitsubishi’nin iki Renault tabanlı otomobili “kardeş” modeller olarak tanımlanmaktadır. Bu nedenle Fransız araçları ile aynı platformlar ve güç aktarma organlarını kullanılacaktır. Fakat onları birbirinden ayırmaya yardımcı olacak bazı “farklılıklar” olacaktır. Mitsubishi’nin hangi modelleri satacağını henüz onaylamamıştır.  Japon üreticisi, Eclipse Cross SUV’yi pazara sunmaya devam edecektir. Bu nedenle aynı boyuttaki Renault Kadjar gibi SUV araçların, Mitsubishi adına satılması, beklenmedik bir aday olarak görünmektedir. Mitsubishi CEO’su Takao Kato yapılan anlaşmayı memnuniyetle karşıladı ve “Mitsubishi Motors, Avrupa’da yapısal reformlar uyguluyor. Temmuz 2020’de orta vadeli iş planlarımızda açıklanan Avrupa Pazarı için yeni otomobil geliştirmeyi dondurma kararımız devam ediyor. Ancak yapılan tedarik anlaşması, devam eden satış sonrası işimizin yanı sıra Avrupa’da geliştirilen ve üretilen yeni ürünleri sunmak için bize bir çözüm sağlayacaktır.” Dedi.

Sonuç olarak Japon araç üreticisi Mitsubishi, 2023’ten itibaren Renault tabanlı otomobil üretecek. Üretilen araçların bir tanesi Mitsubishi’nin bağımsız üretimi, iki tanesi de Renault ile ortak platformda olacak.

İkinci El Renault İlanları

İkinci El Mitsubishi İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here