Mitsubishi’den Büyük İtiraf

0
805

Volkswagen ile başlayan emisyon skandalına Mitsubishi’de katıldı. Mitsubishi, yapılan basın toplantısında yakıt tasarrufunda manipülasyon yaptıklarını kabul etti.

Basın toplantısında dünyaya duyurdu

Mitsubishi başkanı Tetsuro Aikawa katıldığı basın toplantısında dört modelin yakıt tasarrufu testlerinde manipülasyon yaptıklarını kabul etti. Basın açıklamasından sonra Mitsubishi’nin hisseleri yüzde 15 düştü.

 

Medyada çıkan haberlere cevap vermek için yapılan basın toplantısında başkan Tetsuro Aikawa çıkan haberlerin doğru olduğunu kabul etti ve Japonya Ulaştırma Bakanlığı’na durumu bildirdiklerini söyledi.

 

Birçoğu Nissan için üretilen araç

Mitsubishi başkanı yaptığı açıklamada testlerde hile yapılan 625 bin araç olduğunu söyledi. Bu araçların birçoğu ise Nissan için üretilen araçlar. Skandalın ortaya çıkması da oldukça ilginç. Nissan, Mitsubishi’ye ürettirdiği araçları incelerken değerlerin düşürüldüğünü fark etti. Bunun hakkında rapor hazırlayan Nissan, raporu Mitsubishi’ye sundu. Açılan iç soruşturmada skandal ortaya çıktı ve basına yayıldı. Basında çıkan haberler doğrultusunda ise Mitsubishi başkanı açıklama yapmak zorunda kaldı.

 

Dünyanın en büyük altıncı otomobil üreticisi olan Mitsubishi 2015 yılında tüm dünyaya 1 milyondan fazla araç sattı. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here