Mobil Scooter ile Bir Ülkeyi Gezmek Mümkün Mü?

1
545
Mobil Scooter ile Bir Ülkeyi Gezmek Mümkün Mü

Mobil Scooter ile Bir Ülkeyi Gezmek Mümkün Mü?

İngiliz bir adam, bütün Amerika’yı bir uçtan diğer uca kadar gezmek istiyor. Buraya kadar bir sorun yok. Ancak Tom Stanniland, bu işi yalnızca bir mobil scooter ile yapmaya çalıştı.

Mobil Scooter ile 4.800 Kilometre

Bir arazi yolculuğu, gerçekten o işi zorlaştıran bir araçla gerçek bir maceraya dönüşebilir. Birleşik Krallık vatandaşı Tom Stanniland da bunu yapmaya çalıştı. Kafasındaki plan Los Angeles’ten New York’a, kabaca 4.800 kilometrelik uzun bir yolculuk yapmaktı. Yolculuk için seçilen mobil scooter, yaklaşık 64 kilometrelik bir menzile sahip olan 4 pilli bir scooter’dı. Stanniland bu scooter’ın arkasındaki küçük bir römorka 16 ek pil daha yükledi. Bu sayede, her pil setinin süresi dolduktan sonra bir sonraki sette değiştirilecekti. Scooter, teorik olarak, 20 pili şarj etmek için durmak zorunda kalmadan 320 kilometrelik bir mesafeyi alacaktı.

Plan güzeldi ancak teoriyle gerçeğin buluşması hiç de öyle olmadı. Römorktaki eşyaların ve pillerin ağırlığı nedeniyle scooter pil paketi başına 16 kilometre gidebildi. Bu da tüm piller kullanıdığında sadece 80 kilomtrelik bir mesafe yapıyordu. Sorunu çözmek için Stanniland, scooter’da kullanılan pil setini şarj etmeye yarayan taşınabilir bir jeneratör satın aldı. Bu ilginç plan şaşırtıcı bir şekilde işe yaradı.

scooter

Yalnızca 800 Kilometrede Kaldı

Amerika’yı bir uçtan diğerine geçmenin çılgın bir yolunu bulan Stanniland, çektiği bir videoda, çölde kesinlikle hiçbir şeyin olmadığını söylüyor. Trafik yok, cep telefonu yok ve görebildiğiniz hiçbir yerleşim birimi yok. Stanniland bu yolculukta birçok engeli aşmış ve güzel bir mesafe kat etmeyi başarmışsa da işler bir noktada istediği gibi gitmedi.

Çölün sonuna doğru giden Stanniland’ı Route 66 üzerinde polis çevirdi. Bu şekilde yola devam edemeyeceğini söyledi ve aracını çekti. Bu yüzden de Stanniland hedefinin çok gerisinde kalmış oldu. Yine de mobil scooter’ı ile yaklaşık 800 kilometrelik az sayılamayacak bir yolculuk yapmıştı. Türkiye üzerinden düşündüğünüzde aslında yolun ne kadar uzun olduğunu anlayacaksınız. Çünkü İstanbul-Kayseri arası karayolu ile yaklaşık 760 kilometre. Bu çılgın adamın yolculuğu şimdilik sona ermiş gibi görünse de Stanniland bir dahaki sefere otoban üzerinde daha yasal olan bir araçla tekrar dönmek istiyor.

Mobil scooter

İkinci El Elektrikli Araç Fiyatları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here