Motosiklet Neden Gaz Yemez?

0
277
Motosiklet neden gaz yemez

Teknik sorunlar her zaman can sıkar. Bazı sorunlar, birçok kullanıcının başına gelir. Motosiklet kullanıcılarının yaşadığı en büyük sorunlardan biri motosiklette gaz yememe sorunudur. Ancak bu durum hem kolaylıkla çözülebilen hem de birçok farklı çaresinin olduğu problem çeşitlerinden biridir. Bu yüzden motosikletinizde gaz yememe sorunu yaşıyorsanız çözümlerini “Motosiklet Neden Gaz Yemez?” adlı içeriğimizde söyleyeceğiz.

Motosiklet Neden Gaz Yemez?

Öncelikle motosikletin gaz yememesinin birçok nedeni olabilir. Gaz yememe sorunu, en fazla karbüratörlü motora sahip motosikletlerde meydana gelir. Motosiklete gaz verdiğiniz zaman stop etmesi, teklemesi gibi bir sorun yaşıyorsanız motosikletiniz gaz yemiyordur. Bu içeriğimizde motosikletinizde ortaya çıkabilecek popüler ve sık karşılaşılan sorunlar hakkında duracağız.

Motosikletinize Yeterli Yakıt Gitmiyor Olabilir 

Motosikletinize yeterli yakıt gitmediği zaman gaz yememe sorunu ortaya çıkar. Eğer motor, depodan yeterli yakıtı çekemiyorsa yapmanız gerekenler çok basit. Depodan başlayıp, yakıt hattını kontrol etmelisiniz. Yakıtın gitmesini engelleyecek noktayı bulup tamir ederseniz motosikletinizin çalışmasında bir sorun kalmaz. Motosikleti tıkayan bir pislik yoksa karbüratöre giden yakıt hortumunu söküp hortumu kontrol etmelisiniz.

Kalitesiz Yakıt

motosiklette yetersiz yakıt

Yetersiz ve kalitesiz yakıt, motosikletin verimsiz ve problemli çalışmasına neden olur. Motosikletinize güvendiğiniz yerden yakıt almalısınız. Ayrıca deponuzun dolu olduğuna emin olmalısınız. Filtrelerin temiz olması da motosikletin düzenli çalışması için çok önemlidir.

Karbüratörün Senkronizasyonu

Karbüratör motosiklet

Senkronizasyonu denildiğinde sorunun büyük olduğunu zannetmeyin. Karbüratör senkronizasyonu, karbüratörlerin gaz kelebek ayarlarının mekanik olarak değiştirilmesiyle karbüratör içine emilen hava miktarının eşitlenmesidir. Karbüratör temizlenmesine rağmen sorun devam ediyorsa ilk olarak karbüratör sistemini yenilemeniz gerecektir.

Benzin Jakları

Benzin hortumunun ucundaki jaklarındaki sorunlar, motosikletin düzensiz çalışmasını sağlar. Tornavida yardımı ile jaka bastırarak benzinin düzgün gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz.

Endüksiyon Bobini, Kabloları ve Bujileri Kontrol Edin

Önceden de dediğimiz gibi motosikletin gaz yememesi, birçok farklı sorunun göstergesidir. Burada en çok dikkat etmeniz gereken nokta motosikletin bujileridir. Bujilerdeki sorun ateşlemeyi etkiler ve motosikletiniz sorunlu çalışır. Ayrıca motosikletinizde tekleme yaşıyorsanız ilk kontrol etmeniz gereken yerlerden biri ateşleme bujileridir. Buji bakımına önem vermek, bu sorunu ortadan kaldırır.

İkinci El Motosiklet İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here