Motul, Glickenhaus ile Yeni Bir Ortaklığa İmza Attı

1
1400
Motul Glickenhaus Ortaklığı

Motul, Glickenhaus ile Yeni Bir Ortaklığa İmza Attı

Yenilikçi ve tutkulu çalışmalarıyla tüm gözleri üzerine toplayan Scuderia Cameron, Motul ile 360° ortaklığa giriyor. İki tarafın da ellerinde olanı masaya koymalarıyla ortaya çıkan bu güçlü Motul ve Glickenhaus partnerliği dayanıklılık yarışlarının en heyecan verici projesi olan Hypercar projesi üzerinde yoğunlaşıyor. Ancak bununla da sınırlı kalmıyor. Üreticinin yol ve arazi araçları ile tüm diğer yarış ve yol otomobili modellerinin gelişimini de içeriyor. İki tarafın da faydasına olan bu ortaklık, bizim gibi otomobil tutkunlarını etkileyecek ve heyecanlandıracak yeni gelişmelere aracı oluyor ve bir bonus olarak karşımıza çıkıyor

İlk dolumdan ilk heyecana!

Motul ‘ün motor geliştiricileri ile birlikte ortak çalışarak, maksimum performansı alabilmek için ürettiği ve üretirken de “Rekabette Mükemmellik” felsefesini benimsediği 300V Motorsporları serisi, Glickenhaus tarafından FIA WEC yarışlarında kullanılacak. Birçok farklı testten başarıyla geçen Motul’ün bu lider serisi ürünleri; güvenirliliğini, performanslarını ve kaliteli mühendisliklerini çoktan kanıtladılar. Geriye bu ürünleri geliştirmek ve 2021 yılında piste çıkan en iyi pilotlara maksimum performansı sunmak kaldı.

Motul 300V
Motul 300V

Ayrıca, Motul bu ortaklık kapsamında Glickenhaus’a tüm modellerinin ilk dolumu için yüksek performanslı bir sıvı serisi de sağlayacak. Glickenhaus ise yüksek performanslı spor SCG 004S modelinin ve SCG Boot arazi araçlarının sahiplerine ürün kullanımları için Motul’ü tavsiye edecek ve böylece bu otomobiller Motul’ün Dakar gibi zorlu yarışlardaki son derece başarılı deneyimlerinden yararlanmış olacak.

Motul’ün Değerlerden Sorumlu Genel Müdürü Nicolas Zaugg yaptığı açıklamasında;

“FIA WEC ve Le Mans 24 Saat Yarışları’nın resmi madeni yağ ortağı ve ayrıca Gibson tarafından LMP2 kategorisinde kullanılan tüm V8 motorları için tavsiye edilen yağ tedarikçisi olmak; Motul’ün dayanıklılık yarışlarına olan bağlılığını şüphesiz kanıtlıyor. Ancak, yeni Hypercar kategorisi portföyümüzde eksikti ve bu eksiklik Glickenhaus ile ortaklığımızla birlikte tamamlandı. Hypercar kategorisine dahil olan Glickenhaus ekibinin temsil ettiği; insana özgü maceranın yanı sıra böylesine büyük bir teknik zorluğun parçası olmaktan heyecan duyuyoruz. En iyi uzmanlarımız, otomobilin son haline ulaşması için Glickenhaus ekibi ile yakın bir şekilde çalışıyor ve birlikte tecrübe edeceğimiz deneyimin yalnızca gelecekteki Glickenhaus yarış modellerine değil; aynı zamanda onların yol araçlarına ve arazi araçlarına da fayda sağlayacak olması bizim için çok önemli. Bu yılki WEC sezonunda iki Glickenhaus 007 LMH otomobilinin yarıştığını görmek için sabırsızlanıyoruz!” diye belirtti.

Glickenhaus Racing Başkanı James Glickenhaus;

“Yol ve yarış araçlarımıza harika Motul yağlayıcıları sağlamak için Motul ile uzun süreli bir işbirliğine başladığımız için oldukça heyecanlıyım. Motul’ün teknik uzmanlarının, ürünleri araçlara göre özelleştirmek için, bizim mühendislerimizle Baja’dan Nürburgring’e, WEC’den Le Mans’a; Paris’ten Dakar’a sürer gibi birlikte çalışmalarından çok mutluyum. Koleksiyon otomobillerimizden Ford MK-IV, Ferrari P 3/4 ve Ferrari 412P ‘nin 1967’de Le Mans ‘da birbirlerine karşı yarıştıklarını ve Motul’ün bu yarışın sponsoru olduğunu hatırlıyorum.
Le Mans’da, üst sınıfta adımızın yazılı olduğu bir otomobille Motul sponsorluğunda yarışmak, bir hayalin gerçeğe dönüşmesi. “dedi

Motul Glickenhaus Ortaklığı

MOTUL HAKKINDA

Motul, 100’den fazla ülkede faaliyet gösteren, madeni yağ alanında uzman, Fransa merkezli bir üreticidir. Otomotiv, motosiklet, ağır vasıta, marine yağları ve Motul Tech birimi aracılığı ile endüstriyel yağların formülasyonu, üretimi ve dağıtımında uzmanlaşmıştır.

165 yıldan uzun süredir ürünlerinin kalitesi, yenilikçiliği ve motorsporlarındaki etkinliği ile tanınan Motul, ayrıca sentetik yağ uzmanı olarak da bilinmektedir. 1971 yılında Motul, havacılık endüstrisinden kaynaklanan ester teknolojisini kullanarak otomobil motorları için – 300V olarak ünlenen – %100 sentetik yağ formülasyonunu ilk kez üreten yağ üreticisi olmuştur. Yıllar içinde Motul; yarış dünyasındaki birçok takım ve üreticinin resmi tedarikçisi olarak geniş tecrübe kazanmış ve onun bu bağlılığı, motorsporlarının teknolojik gelişimine katkıda bulunmuştur.

Motul bugün birçok uluslararası yarış takımı için resmi bir tedarikçi olarak yatırım yapmaya devam etmektedir: Le Mans 24 Saat Yarışı (otomobil ve motosiklet), FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası (WEC), Super GT, Dakar, MotoGP,   World Superbike, World MX, Endurance World Championship, Supercross, IOM TT, Rallycross, F1 Boat yarışı bunlardan sadece bazılarıdır.

motul

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here