Motul, Motor Bakım Ürünleri İle Aracınız Güvende

0
2082
motul2

160 yıldan fazla bir süredir madeni yağ alanındaki uzmanlığı ve ürün kalitesi ile bilinen Motul, motor bakım ürünleri ile de öne çıkıyor.

Motordaki yanma hiçbir zaman mükemmel değildir. Her zaman yanmamış yakıttan gelen kalıntılar vardır. Bu kalıntılar zamanla sübaplarda, piston başlıklarında, enjektörlerde ve sekmanlarda tortu oluşturur. Enjektörlerin ve karbüratörün kirlenmesi, yanmayan yakıtın artmasına, dolayısıyla daha kötü bir yakıt çevrimine sebep olarak yağ tüketimini artırır. Bu kirlilik, valf ve pistonlara tutunarak, mekanik parçaların kendi aralarındaki hareketini bozar. Silindir duvarı ve piston halkaları üzerindeki sürtünme artarak, motorun ideal şekilde çalışmasını engeller. Son olarak, motordaki verimsiz yanma egzoz son işlem sisteminde tıkanmalara sebep olur ve verimlilik hızlı şekilde düşer.

NEDEN MOTUL KATKILARI?

Motul’un yakıt katkı paketi deterjan molekülleri ile entegre olarak kirlilikleri azaltır ve engeller.

Modern motorların yakıt tüketimleri kullanılan yakıt kalitesi ile doğrudan ilgilidir. Bununla birlikte, yanma ve iç parçalardaki sürtünme nedeniyle aşınma, yıpranma ile birlikte tolerans paylarında artış oluşur. Aracınızın motor performansını en üst düzeye çıkarmak için Motul’un kimyasal ürünlerini mutlaka kullanın.

Yakıtın tam olarak yanmamasından kaynaklı kirlilik sadece yanma odasını etkilemez. Ayrıca subap itici  ve silindirin geri kalan bölgelerinin de kirletir. Bu kir metalik parçaların hareketini etkileyerek aşınmayı artırır. Aşınma metallerinin artışı yağın daha sık değişmesine neden olur, motorda arıza ve bozulmalara yol açar. Ayrıca yağ döngüsünü etkiler, sızıntılara sebep olur. Motul’un yağ katkıları kiri engeller ve sızıntıları durdurur.

Motul ürünlerine ve aracınız için en doğru yağ bilgisine https://www.motul.com/tr/tr/lubricants adresinden ulaşabileceğiniz gibi servisinize de danışabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here