Nissan GT-R (X) 2050 modeli tamamlandı. Bu otomobil gerçekten de 2050 için üretilmiş ve fütüristik bir yapıda tasarlanmış. Nissan tasarımcıları, kıdemli bir tasarım öğrencisinin süper otonom bir gelecek vizyonuna dayalı olarak 1: 1 modeli oluşturuyor.

Nissan GT-R (X) 2050

2050 için bir GT-R olarak tasarlanan araba, orijinal olarak Jaebum “JB” Choi tarafından Pasadena’daki ArtCenter College of Design için yaptığı tezin bir parçası olarak yaratıldı. Şimdi, Choi’nin bu yılın başlarında katıldığı ve Nissan Design America’nın da yardımıyla tam ölçekli bir modele dönüştürüldü.

Nissan GT-R (X) 2050

Hemen, GT-R (X) 2050’nin 114,8 inç (2908 mm) uzunluğunda, 60,5 inç (1537 mm) genişliğinde ve 25,9 inç yüksekliğinde (658 mm) ölçülerinde inanılmaz derecede küçük olduğunu fark edeceksiniz. Bununla birlikte, Choi arabanın insanların etkili bir şekilde giydiği bir otomotiv dış iskeleti olacağını öngördüğü için küçültülmüş boyutun bir nedeni var.

Sonuç olarak, sürücü karnı üzerine yatar ve uzuvlarını X şeklinde uzatır. GT-R (X) 2050, bir sürücünün beynine “fütüristik, forma uygun bir takım elbise ve kask” ile bağlanan “giyilebilir bir makine” olduğundan, benzersiz “oturma” konumu tek ilginç özellik değil. Geleneksel kontrolleri kullanmak yerine, sürücü görünüşe göre ne yapması gerektiğini düşünecek ve araba tepki verecektir.

2050 İçin Bir Süper Otomobil

Bu sadece bir tasarım çalışması olduğu için, teknik özellikler hakkında bir bilgi yok, ancak GT-R (X) 2050’nin yüksek performanslı bir  elektrikli araç olacağı düşünülüyor. Yıl 2050 de çok da benzinli ve dizel yakıtlı araçların kalacağını düşünmüyoruz ama tabi ki ortaya yeni yakıt türleri ve alternatifleri çıkabilir. Modelin ayrıca 360 derece dönebilmesi ve araca girişi ve çıkışı iyileştirmek için katlanan aktif bir arka kanadı olması öngörülüyor. Dış lastik çapı 21 inç ve iç tekerlek dairesi 15 inçtir. Tekerleklerin jant teli düzeni, aşırı frenleme altında bile tekerleğin hızlı soğumasına yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

2050 İçin Bir Süper Otomobil

GT-R (X) 2050 ayrıca, uzatıldığında yere bastırma kuvveti ekleyen aktif bir kanat kullanır. Kanatlar katlanır, böylece sürücü arabaya girip çıkabilir.

Nissan Design America Başkan Yardımcısı David Woodhouse’a göre, “JB süper yetenekli, süper yaratıcı bir tasarımcı ve beyinden araca entegrasyonla yönlendirilen gelecekteki süper otomobiller hakkındaki fikirleri Nissan’ın B2V alanındaki gelişmiş çalışmalarına mükemmel bir şekilde uyuyor.” dedi. Ayrıca Woodhouse “NDA ekibinin JB’nin 1: 1 model olarak bu fikre şekil vermesine yardımcı olması çok heyecan vericiydi.” dedi.

GT-R (X) 2050 Özellikler

Doluluk 1 kişi
Yerleşim İleriye dönük yüzüstü pozisyon
Kontroller Beyinden bilgisayara arayüz
Uzunluk 114,8 ”/ 2908 mm
Genişlik 60,5 ”/ 1537 mm
Yükseklik 25,9 ”/ 658 mm
Tekerlekten tekerleğe 69,1 ”/ 1756 mm
Tekerlek / lastik boyutu 15 ”tekerlekler / 21” lastikler

 

İkinci El Nissan İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here