Extreme E‘nin devrim niteliğindeki elektrikli SUV’si ODYSSEY 21, ortakları Spark Racing Technology tarafından yürütülen yoğun bir tasarım ve geliştirme programının ardından ilk kez Temmuz 2019’da Goodwood Festival of Speed’de tanıtıldı.

Yapısı ve Tasarım

Serinin kurucusu ve CEO’su Alejandro Agag, prototipin üretimine sıkı bir zaman çizelgesi koydu ve Spark, iki aydan daha kısa bir ilk yapım süresini yönetti. Talepler ise aracın tamamen elektrikli, her türlü arazide, muazzam güç, muazzam tork ve sınıfındaki her şeyden daha yetenekli olmasıdır.ODYSSEY 21 tasarımı ve yapısı

E-SUV, Spark’ın Paris’in güneyindeki fabrikasından, halka açıklanmasından bir hafta önce çıktı. Şirket, Alejandro, Gil de Ferran ile birlikte, gösteriyi tamamlamadan önce yeni ‘canavarının’ kapaklarını gururla çıkarmak için hazırdı. Goodwood House’un hemen önünde, ünlü Goodwood Hillclimb’da.

ODYSSEY 21
Elektrikli ODYSSEY 21, 400kw (550hp) sahiptir ve 1650 kilogram ağırlığıdadır. 2,3 metre genişliğindeki E-SUV, sıfırdan tasarlanarak yapılmış bir araçtır. Yüzde 130’a varan eğimlerde 4,5 saniyede 0-100 km/s hıza çıkabilme özelliğine sahip araç aynı zamanda farklı bir görünüm ile de dikkatleri üzerine çekiyor.

ODYSSEY 21

ODYSSEY 21, Williams Advanced Engineering tarafından üretilen bir pil ile Spark Racing Technology tarafından üretilen ortak bir standartlaştırılmış parça paketinden oluşur. Bu, kurucu ortağı Continental Tyires tarafından sağlanan, niyobyum takviyeli çelik alaşımlı boru şeklindeki çerçeveyi, çarpma yapısını ve takla kafesini içerir. Hem aşırı kış hem de yaz gereksinimleri için lastikleri kapsar.

ODYSSEY 21 Test Edildi

Resmi Lastik Ortağı Continental Lastikleri, Fransa’nın güneyinde Château de Lastours’da düzenli olarak bir saha denemesi yapan kapsamlı bir haftalık test programıyla aracı ve ısmarlama kauçuğu adım adım ilerleten, ilk teşhir çalışmasını yoğun bir test programı izledi. Dakar ve FIA ​​Dünya Ralli Şampiyonası yarışmacıları tarafından ODYSSEY 21 kullanıldı ve test edildi.

ODYSSEY 21 Test Edildi

2020’nin başında, dayanıklılık araçları için ünlü Dakar Rallisi’ne katılma kararı alındı. Bir aylık yoğun hazırlık, otomobilin 2020 için Suudi Arabistan’daki efsanevi off-road etkinliği için tamamen sallandığını gördü. E-SUV ayrıca ralli baskını rotasındaki son rekabet aşamasına da yarıştı ve üçüncü en hızlı zamanı elde etti. Ken Block, benzer ICE ve hibrit araçlarda yüzlerce katılımcıyla birlikte.

İkinci el Elektrikli Araç ilanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here