2018 Opel GrandlandX 1.2T EAT6 Detaylı İnceleme

0
9846
Opel GrandlandX Test Sürüşü

Sıfır km Opel GrandlandX almayı düşünenler için oldukça faydalı bir test sürüşü izlenimi paylaşıyoruz. Murat Tosun Opel GrandlandX test sürüşü ile aracı detaylı olarak inceledi. Peki, yeni Opel GrandlandX nasıl, alınır mı alınmaz mı…İşte 2018 Opel GrandlandX hakkında detaylar…

Sıfır Opel Grandland X İlanları İçin Tıklayın!

Murat Tosun’la Opel GrandlandX Test Sürüşü

Opel Grandland X GörselleriDeneyimli test pilotu Murat Tosun Opel GrandlandX 2018 modelini test etti. GrandlandX’in motor özellikleri, teknik özellikleri, tasarımı, EuroNCAP verileri ve daha fazlası için yazının devamını okuyun…

Grandland X Modeli Kardeş Genlerine Güveniyor!

Opel, Grandland X modeli ile son zamanların popüler sınıfı SUV segmentinde iddiasını artırmanın peşinde. Aracın altyapısında Peugeot teknolojisinin kullanılması ile bu hedefe ulaşmak kolaylaşmış. Peki, Opel’in etkileyici SUV modeli GrandlandX’in tasarımı, motor özellikleri, konfor ve sürüş dinamikleri nasıl?

İkinci El Grandland X İlanları İçin Tıklayın!

Opel GrandlandX Tasarım Özellikleri Nasıl?

Opel Grandland X 2018 Opel, artık tasarım anlamında eskiden olduğu gibi cesur davranmaya başladı. Son yıllarda daha alışılmış çizgilerler araçlarını şekillendiren marka, PSA Grubu’na katılması sayesinde daha cesur ve radikal çizgilerle araçlarını donatmaya başladı. Grandland X modelinde de benzer bir durum söz konusu. Heybetli bir gövdeye ve iri detaylara sahip olan otomobilin ön kısmında büyük ızgara dikkat çekerken arkada gövdeyle tezat oluşturan küçük stoplara yer verilmiş. Ön tampondan başlayıp profil boyumca devam edip arkada sonlanan plastik kaplamalarla aracın arazi aracı kimliği vurgulanmış.

Daha önce Frontera ile arazi araçları sınıfında eli güçlü olan Opel, Grandland X ile bu iddiasını devam ettirecek gibi görünüyor. Frontera o dönem de güçlü tasarımı ile kendisinden söz ettirmişti. Aynı etkiyi Grandland X de gösterecektir.

Grandland X’in tasarımında büyük ızgara, yayvan farlar gibi detayların kullanılması aynı zamanda modelin bir Amerikan aracı gibi görünmesini de sağlamış. Kaputun katlı tasarımı ve kapılardaki çizgiler de bu güçlü görünümü devam ettiren unsurların başında yer alıyor.

Opel GrandlandX İç Mekan Özellikleri Nasıl?

Opel Grandland X 2018 modeliGrandland X’in iç mekanında markanın diğer modellerinden izler görmek mümkün. Aracın yaşam alanında koyu renkler hakim. Bu ferahlık hissini törpülese de büyük camlar sayesinde iç mekana giren ışık miktarı hiç de az değil. Bunun yanında konforlu ve AGR sertifikalı koltuklar da iç mekandaki kalite hissini artırmaya yardım ediyor.

GrandlandX iç mekanında diğer Opel modellerindeki kumandaların kullanılması dışında PSA Grubu’ndan alınan düğme ve şalterlere de yer verilmiş. Araç, altyapısını Peugeot 3008 ile paylaştığı için iç mekanda bu modelle pek çok noktanın benzemesini bekliyorsunuz ancak i-Cockpit kullanılmadığı için karbon kağıdıyla çizilmiş bir orta konsol yer almıyor, modele özgü bir atmosfer yaratılmış.

Önde ve arkada yaşam alanı konusunda beklentileri karşılayan Grandland X, diz ve baş mesafesi anlamında sorunsuz bir otomobil. Normal şartlar altında böyle bir aracın 5 değil 7 kişilik olmasını bekliyorsunuz ancak ne yazık ki böyle bir durum söz konusu değil. Buna karşılık bu büyük alan sayesinde araçta 514 litrelik yükleme alanı sunuluyor.

Opel GrandlandX Motor Özellikleri Nasıl?

Opel Grandland X modelinde ilk etapta çok fazla motor seçeneği olmasa da beklentileri karşılayan güç ünitelerine yer verilmiş. Araçta sunulan benzinli motor 1.2 litrelik güç ünitesinden besleniyor. 130 HP güç üreten bu motor 3 silindirli bloğa sahip. Manuel ve otomatik vites kutusu ile alınabilen bu motor seçeneği dışında araçta bir de 1.6 litrelik dizel motor alınabiliyor. Bu motorda da manuel ve otomatik vites tercih edilebiliyor.

Opel Grandland X maviAncak son zamanlarda benzinli motorların dizelleri yakalayan tüketimleri göz önüne alındığında 1.2 litrelik motorun daha fazla tercih edilmesi bekleniyor. Bu güç ünitesi otomatik vitesli alındığında 6 ileri tam otomatik bir vites kutusuna sahip oluyor. Ne çift kavramalı ne de CVT olan bu gerçek tam otomatik vites kutusu sayesinde vites geçişleri konforlu ve sarsıntısız gerçekleşirken güç eksikliği de hissedilmiyor. Hatta bu vites kutusu sayesinde Grandland X, manuel modelden daha kısa sürede 0-100 km/s hızlanmasını tamamlıyor. Aracın fabrika verisi 100 km’deki ortalama tüketimi 5,5 lt iken, gerçek sürüş koşullarında bu rakam 6.9 lt’ye yükseliyor.

Opel GrandlandX Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri Nasıl?

Opel Grandland X, dinamik bir altyapı kullanması sayesinde hem konforlu hem de performanslı kullanımlarda iyi yol tutan bir otomobil. Aracın yapısı gereği yan rüzgarlardan etkilenmesini bekleseniz de aslında böyle bir sorunla karşılaşmıyorsunuz. Yol tutuş konusunda sıkıntısı olmayan model, hassas çalışan bir direksiyon sistemine sahip. Ancak direksiyon sistemi genel olarak konfor odaklı ayarlanmış. Eski Opel modellerinde sık sık eleştiri alan arka süspansiyon vuruntularının bu otomobilde olmaması ise özellikle uzun yolculuklarda iç mekan konforunu önemli ölçüde artırıyor.

Görüş açıları konusunda biraz sıkıntılı olan Grandland X ile bu sorunu aşmak için yol yapmak gerekiyor. Araca alıştıkça bu sorun nispeten çözülüyor. Yüksek süratlere çıkıldığında ise iç mekana gelen rüzgar sesi artıyor. Bu gürültü bazen gerçekten de can sıkıcı olabiliyor.

EuroNCAP ve Opel GrandlandX Güvenlik Özellikleri Nasıl?

Euro NCAP çarpışma testinde Grandland X, 5 yıldız almaya hak kazanmış bir otomobil. Araç genel olarak yetişin korumasından yüzde 84 başarıyla ayrılırken, çocuk yolcu korumasından yüzde 87 almaya hak kazandı. Yaya güvenliği disiplininde yüzde 63 başarılı olan otomobilin sahip olduğu elektronik yardımcılar ona yüzde 60 başarı getirdi.

Aracın standart donanımında ön, yan, perde havayastıkları, Isofix bağlantı noktaları, ABS+ESP, yokuş kalkış desteği, elektronik fren gücü dağılımı, viraj denge kontrolü, savrulma denge kontrolü gibi sistemler baz modelden itibaren standart olarak sunuluyor. Ayrıca üst paket ve opsiyonel donanımlarla bu güvenlik elemanlarının sayısı daha da artıyor.

Opel GrandlandX Alınır mı Alınmaz mı?

Opel GrandlandX yorumlarını araştırıyorsanız yılların test pilotu Murat Tosun’a kulak verin. Murat Tosun Grandland X yorumları şöyle: Opel, uzun süredir Frontera modelinin boşluğunu dolduracak bir araç üretmemişti. Grandland X her ne kadar onun kadar safkan bir arazi aracı olmasa da bu boşluğu sahip olduğu özelliklerle doldurmakta sıkıntı yaşamayacaktır. Aracın PSA Grubu’ndan aldığı teknolojik yardımlar da onun için önemli bir artı.

2018 GrandlandX Teknik Özellikleri Nasıl?

2018 Grandland X teknik özellikleri için motor hacmi, maksimum güç ve tork değeri, hızlanma verileri önemli bilgiler. Gelin bunlara detaylı olarak bakalım: 

Opel GrandlandX Motor Özellikleri

  • Motor: 1.2 lt
  • Motor Hacmi: 1199 cc
  • Silindir Adedi: 3
  • Maksimum Güç: 130 HP 5500 d/d
  • Maksimum Tork: 230 Nm 1750 d/d

GrandlandX Performans Özellikleri Nasıl?

  • 0-100 km/s Hızlanma: 10.9 sn
  • Maksimum Hız: 188 km/s

Frenler

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Disk
  • Yakıt Türü: Benzin

GrandlandX Benzinli Yakıt Tüketimi Nasıl?

  • Şehir İçi: 6.4 lt/100 km
  • Şehir Dışı:  4.9 lt/100 km
  • Karma: 5.5 lt/100 km
  • Test: 6.9 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 127 gr/km

Opel GrandlandX Boyutlar Nasıl?

  • Uzunluk: 4477 mm
  • Genişlik: 1856 mm
  • Yükseklik: 1609 mm
  • Dingil Mesafesi: 2675 mm

Opel GrandlandX Bagaj Hacmi: 514 lt

  • Yakıt Depo Kapasitesi: 53 lt
  • Boş Ağırlık: 1370 kg
  • Lastik Boyutu: 215/65 R17

Opel Grandland X 2018 Modeli Görselleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here