Opel Insignia Grand Sport 1.6 CDTI Excellence İnceleme

0
3079

Artık Daha Sportif

Opel Insignia Grand Sport yeni kasası ile çok daha sportif bir yapıya bürünmüş. Eski kasasındaki sedan formunu günümüze taşımayan yeni Insignia, bagaja doğru uzanan coupe formundaki c sütunu ve arka cam ile açılan bagajı sayesinde artık bir liftback yapıda. Ayrıca eskisine nazaran daha keskin yapıdaki led matrix farları ve arka led stop grubu ile artık geceleri daha dikkat çekici. Sert yayları ile virajlar daha keyifli.

Tüm heybeti ile Insignia Grand Sport

1.6 Turbo Dizel Motor Yeterli mi?

136 beygir 320 Nm güç üreten B16DTH kodlu motor eski kasasına kıyasla 100 kg hafifleyen Insignia Grand Sport’u rahatlıkla taşıyabiliyor. Maksimum torkunu 2000 devirde veren Opel Insignia Grand Sport, dizel motorun avantajını şehir içinde, rampalarda ve sollamalarda başarıyla kullanıyor. Rakibi olduğu 1.6 TDI üniteye sahip Skoda Superb ve Volkswagen Passat ile şehir içinde benzer performansı sunan Opel Insignia Grand Sport, uzun yolda rakiplerini yer yer üzebiliyor.

B16-DTH kodlu motor 136 beygir ve 320 Nm tork üretmekte

Peki Ya Şanzıman?

General Motors üretimi 6T45 kodlu 6 ileri tork konvertörlü şanzımanı kullanan Opel Insignia Grand Sport, şanzımanın yapısı gereği fazla sportif olmayan ancak sorunsuz ve konforlu vites geçişleri sunuyor. Keşke 2.0 üniteli versiyonlarında sunulan 8 ileri ZF şanzıman kullanılsaymış. Zira bu mümkün çünkü Honda Civic gibi C sınıfı bir araç 1.6 I-DTEC dizel ünitesi ile 9 ileri ZF şanzımanı harmanlayıp tüketici ile buluşturulabiliyor.

Led matrix farlar uzun yol yapan kullanıcıların işini oldukça kolaylaştırıyor

İç Mekân, Bagaj ve Multimedya

Kokpitte yumuşak malzemelere ağırlık veren Insignia Grand Sport’un içinde aşağılara indikçe sert plastiklerle karşılaşıyoruz. Opel Insignia Grand Sport, ne yazık ki kapılarda kullanılan sert plastikten ötürü bozuk yollarda trim seslerine sebep olabiliyor. Ancak bunu rakibi olan Vw Passat ve Skoda Superb’de daha fazla tecrübe ettim. Ayrıca ses yalıtımını başarılı buldum.

Arka diz mesafesi selefine göre fark edilir şekilde artan aracın bu konudaki rakibi kesinlikle kendi sürüş pozisyonuma göre Skoda Superb. Onun kadar arka diz mesafesi sunmasa da Insignia bu konuda güzel bir alternatif. Alçalan tavan sebebi ile arkada oturan uzun boylu misafirleriniz biraz öne kaymak durumunda kalabilirler.

Eski kasadaki 500 lt lik bagaj hacmi 490 lt ye gerilese bile aracın liftback formu daha verimli bir hacim yönetimi sunuyor.

Android Auto ve Apple Car Play’in standart geldiği Opel Insignia Grand Sport, akıcı multimedya ekranı ve yeterli ses sistemi ile beğenileri üzerinde topluyor.

Opel Insignia Grand Sport Excellence kokpit tasarımı

Yakıt Tüketimi

Tork konvertörlü şanzıman yapısı gereği yakıt tüketimini arttırıyor. Şehir içi fabrika verisi 6.1lt/100km olan Opel Insignia Grandsport şehir içi performanslı kullanımlarda 8.5, normal kullanımda ise 7 lt yakıt tüketimi sunuyor. Uzun yolda ise 4.5 ltlere kadar düşmek mümkün. Uzun yolda araç 2000 devirde 118 km/s hızla yol alıyor bunu da belirtmiş olalım.

Kim Alır?

Insignia Grand Sport, çocuklu ailelere ve mesleği gereği uzun yol yapanlara güzel bir alternatif. Arka koltuklarda isofix bağlantısı bulundurmakla beraber, Led matrix farları ile gece sürüşlerini keyifli ve güvenli hale getiren Insignia, Euro-Ncap’tan 5 yıldız almayı da başarmış. Rakiplerinin karşısına güçlü bir aday ile çıkan Opel’in bu sefer eli oldukça güçlü desek yanılmış olmayız sanırım.

Akşam güneşi güzele vururmuş

 

Teknik Özellikler

Motor Hacmi: 1598 cm3

Motor Gücü: 136 hp @ 3500-4000 devir/dak

Tork: 320 Nn @ 2000-2250 devir/dak

Şanzıman: GM 6T45 6 ileri tam otomatik

0-100 km/s: 10.9 s

Maksimum hız: 210

Yakıt tüketimi: 7-8 lt/100km

Ağırlık: 1447 kg

 

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here