Otomobil İç Temizliği Nasıl Yapılır?

0
1459
Otomobil İç Temizliği Nasıl Yapılır?

Kış günlerinde aracınızdan inmiyorsanız muhtemelen kirli paspaslar ve koltuklardan payınızı almışsınızdır. Ayrıca günümüzde temizlik pandemiden dolayı daha bir önem kazandı. Peki siz aracınızın iç temizliğini nasıl yapacağınızı biliyor musunuz? Eğer bunu internette araştırmak istediyseniz, blog sayfamız sizin için biçilmiş kaftan. Bu gün aracınızın içini nasıl derin bir temizlikten geçireceğinizden bahsedeceğiz. Eğer ilginizi çektiyse “Otomobil İç Temizliği Nasıl Yapılır?” adlı yazımızı okumaya devam edin.

Neyse ki aracınızın içini temizlemek için süper güçlere ihtiyacınız yok. Tek gereken zaman, sabır ve hemen hemen her yerde bulabileceğiniz bazı yaygın temizlik ürünleri. Elbette, arabanızın içini temizlemesi için birilerine para ödeyebilirsiniz, ancak profesyonel bir iç temizlik oldukça pahalı olabilir. Bu nedenle arabam.com ekibi olarak arabanızın içini bir profesyonel gibi temizleye başlamanıza yardımcı olacağız. Elektrikli süpürgenizi, mikrofiber bezlerinizi ve büyük bir sabrı yanınıza alın. Hadi başlayalım!

Araba İç Temizliği Nasıl Yapılır?

Tahmini gereken süre; Arabanızın ne kadar kirlenmesine izin verdiğinize bağlı olarak 1-3 saat.

Beceri seviyesi; Başlangıç.

Tıpkı arabanızı dış yıkamaya götürdüğünüze vakit ayırdığınız gibi içini temizlemek içinde vakit ayırmanız gerekir. Ne yazık ki aracınızın dışını yıkarken kullandığınız yıkama robotları iç mekan için yok ve kirli işleri başkasının yapması için para ödemeye hazır değilseniz, kolları sıvamanın vakti geldi.

Önce Güvenlik

İster inanın ister inanmayın aracınızın içini temizlerken kendinize zarar verebilirsiniz.

  • Gereksiz gibi görünebilir, ancak bakım spreyleri ve temizlik bezleri gibi kimyasallarla çalışırken eldiven ve gözlük kullanın. Ayrıca aracın içini temizlik esnasında havalandırın.
  • Koltukların altına ve diğer dar yerlere ulaşırken dikkatli olun. Elinizi kesebilecek çok sayıda keskin nesne ve köşe var.
  • Başka bir seçeneğiniz yoksa bile trafiğin yoğun olduğu bir yerde aracınızı temizlemekten kaçının. Çalışırken aracınızdan özgürce inip, kapıları açabileceğiniz bir yere gidin.

Gerekli Malzemeler Listesi

  • Elektrikli süpürge
  • Havlular, hem kumaş hem de kağıt
  • Mikrofiber bez
  • Pencere temizleyicisi
  • Vinil ve/veya deri temizleyici
  • Halı temizleyicisi
  • Çöp poşeti
  • Uzatma kablosu (gerekirse)
  • Eldivenler (gerekirse)
  • Göz koruması (gerekirse)

Aletlerini düzenli bir şekilde kenara koymak size zamandan kazandıracaktır. Her şey hazırsa başlayabiliriz!

Araba Koltukları Nasıl Temizlenir?

Otomobil İç Temizliği Nasıl Yapılır?

  • İyi aydınlatılmış, gölge ve serin bir alan bulun.

Güneşte çalışmak size rahatsızlık vermekle kalmaz, aynı zamanda temizlik ürünlerini daha az etkili hale getirir. Ürün çok uzun süre bırakılırsa ısıya tepki verebilir ve aracınızın içinde leke bırakabilir.

  • Çöpleri ve dağınıklığı temizleyin.

Aracınızın içinde bulunan tüm çöpleri atın ve bagajı es geçmeyin. Aracı çalıştırmak için hayati olmayan her şeyi araçtan dışarı çıkarın.

  • Temizliğe başlayın.

Bu işlem sırasında alt kısımları süpüreceğiniz için, üst kısımlardaki kirleri temizlemekle başlayın. Aynı arabanızın dışını yıkarken yukarıdan başladığınız gibi. Süpürge en son bu döküntüleri zeminden temizleyecektir.

Ön kısımdan başlayarak bir mikrofiber bez ile tozu ve kiri silin. Direksiyon simidi, gösterge grubu, vites kutusu gibi alanları es geçmeyin. Bu alanlar en çok kir biriktirme potansiyeline sahip yerler. Ayrıntılı bir temizlik istiyorsanız, klima kontrol düğmeleri ve vites kolunun etrafındaki kalıntıları temizlemek için bir diş fırçası kullanabilirsiniz.

Aracınızın iç kısmındaki camları temizlemek için, cam temizleme spreyi ve mikrofiber bez kullanın. Amonyak içerek temizleyicilerden uzak durmaya çalışın. Aracınızın içindeki diğer plastik yüzeylere zarar verebilir.

  • Süpürge vakti.

Süpürmeden önce, varsa aracın paspaslarını çıkarın. Bu kirli paspasları aracın dışında silkeleyebilirsiniz. Halılardan önce koltukları süpürün. Elektrikli süpürgeniz için ince uçlu bi aparatınız varsa, kumaş veya derideki çatlaklara ulaşabilirsiniz. Elektrikli süpürgeyi klima kanallarına tutmayı unutmayın. Bu alanlarda tahmin ettiğinizden çok toz birikebiliyor. Daha sonra zemini süpürmeye devam edin. Koltukların altından başlayın. Koltukları öne ve arkaya kaydırarak aracın her yerine ulaştığınızdan emin olun. Süpürgenizde bir fırça eki varsa halıya dolanmış saç ve kılları temizlemenize yardımcı olabilir. Paspasları tekrar takmadan önce iyice süpürün.

  • Son

İşi bitirmek için, temizlik işlemi sırasında çıkardığınız paspasları ve aracın içindeki diğer parçaları değiştirin. Büyük bir şeyi gözden kaçırmadığınızdan emin olmak için gözünüzle aracı kontrol edin. Artık aracınıza temiz ve ferah bir koku takabilirsiniz. Kış koşullarında temizliğinizi uzun süre muhafaza etmek için haftada bir bezle üzerinden geçebilirsiniz.

Ayrıca;
2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here