Otomobil Satarken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

0
1309

Otomobilinizi satmayı mı düşünüyorsunuz? Bu yazı tam size göre; Otomobilinizin değerini arttıracak ve satışını hızlandıracak işlemleri sizler için derledik. Otomobil satarken dikkat etmeniz gereken noktalar…

otomobil satarken

Otomobillerini satmak isteyen araç sahiplerinin yapmış olduğu bazı hatalar vardır. Bu hataların başında araçta oluşan bir arızayı zaten satacağım diyerek yaptırmamak veya aracın hasarlı tamponunu boyattırmamak. Aracınızı almak isteyen müşteriler fiyat kıracaklar ve aracınızı geç satacaksınız.

otomobil satarken

Otomobil Satarken Yapılması Gerekenler

Otomobilinizi ilana koymadan önce yapılması gereken en önemli şey araca alıcı gözüyle bakmaktır. Araçta görmüş olduğunuz kusurları(Özellikle kötü gösteren ve göze batan) bir kağıda not edin. Mesela tampon köşesinin sürtme sonucu aşınması veya marşpiyelde bulunan göçük. Bu gibi hasarlar aracın görünümü kötü etkiler. Aracın geç ve daha ucuza satılmasına sebep olur. Bu gibi hasarları aracı ilana koymadan önce fotoğraflayın ve yaptırın. Bu işlemler sonrasında pasta cila da hızlı satış için çok önemlidir. Aracı tamirciye götürün ve kontrol ettirin; aracı expertiz işlemine tabii tuttuklarına herhangi bir arıza olmaması satışı hızlandıracaktır. Bakımlarının yeni olması da önemlidir.

otomobil satarken

Otomobil Fotoğrafları Nasıl Çekilmelidir?

Otomobilini satmak isteyen araç sahipleri için en önemli noktalardan biri de fotoğraf çekmektir. Fotoğraflar net, olabildiğince detaylı, oynanmamış ve güzel açılardan çekilmiş olmalıdır. Fotoğraflar, aracın satış süresini etkileyen en etkili unsurlardan biridir.

Otomobil Fiyatı Nasıl Belirlenir?

Otomobili hızlı bir şekilde satmak isteyen araç sahiplerinin doğru fiyattan ilana koyması çok önemlidir. Piyasa fiyatından daha yüksek bir fiyattan ilana koyulan araç ya satılmaz ya da çok geç satılır. Aracınız için en doğru fiyat aralığını arabam kaç para bölümünden sorgulayabilirsiniz. Dilerseniz Trink-Sat bölümünden aracınız için direkt fiyat teklifi alabilirsiniz.

Açıklama ve İletişim Bilgileri

Aracın tüm bilgileri eksiksiz ve detaylı olarak açıklama bölümüne eklenmelidir. Açıklama bölümünde araca ne kadar süredir sahip olduğunuzu, daha önce tamir ettirmiş olduğunuz bölümlerini, kaza yaptıysanız detayları yazmalısınız. Aracın kozmetik olarak durumunu, herhangi bir huyu veya arızası varsa bunları da eklemelisiniz. Ayrıca detaylı expertiz raporunun eklenmesi de alıcılara güven sağlayacaktır. İletişim bilgilerine ise devamlı kullanmış olduğunuz bilgileri vermeniz. Alıcıların size doğrudan ulaşmanızı sağlayacaktır.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here