Otomotiv Dünyası Geçtiğimiz 10 Yılda Nelere Sahne Oldu?

3
1028
otomotiv-dünyası
otomotiv-dünyası

Otomotiv dünyası, yüzyılı aşkın süredir günlük hayatımızın neredeyse her alanını etkiliyor. Müzik, sanat, edebiyat, moda ve sinema kadar popüler kültürümüzün bir parçasıdır. Tarihte hiçbir zaman gelecek, hem sunulan elektrikli araçların hem de satılan elektrikli araçların sayısının artmasıyla birlikte otomobil üreticilerinin derin bir durgunluktan çıkıp umutla biten 2010’lardan daha hareketli olmamıştır.

Otomotiv Dünyası 2010’lu Yıllarda Şu Şekilde Döndü:

Otomotiv Dünyası Taşımacılıkta Uber İle Tanıştı

otomotiv-dünyası-uber
otomotiv dünyası uber

İlk olarak 2008’de Uber, kullanıcı-sürücü eşleştirme hizmeti adını verdiği hizmeti başlatma planlarını açıkladı. Buradaki fikir, insanlara talep üzerine özel arabaları programlamak ve ücretini ödemek için kullanabilecekleri basit bir uygulama sağlamaktı. Amaç, geleneksel taksi ve otomobil hizmeti endüstrisini bozmaktı. 5 Temmuz 2010’da Uber, ilk yolcusunu California, San Francisco’dan aldı. O zamandan beri, toplum hız artışlarından ve yoldan sapmalardan da nasibini aldı. Aynı zamanda küreselleşti ve dünyadaki milyonlarca insan için birincil ulaşım şekli haline geldi. Bu yılın başlarında Uber, halka arz için 82 milyar doların üzerinde bir değere sahipti. Bugün, aylık  40 milyonun üzerinde kullanıcısı var. Ülkemize de hızlı bir giriş yapan Uber büyük bir ilgi ile büyürken sarı taksi lobisi buna izin vermedi. Diğer ülkelerdeki gibi piyasanın bozulmasına sert bir şekilde karşı duruldu, konu yargıya taşında ve süreç Uber’in yasaklanmasıyla son buldu.

Elektrikli Arabalar Rüştünü Kanıtladı

otomotiv-dünyası-uber
otomotiv-dünyası-tesla

Elektrikli arabalar hala genel otomobil satışlarının biraz gerisinde olsa da, 2019’un ilk çeyreğinde Amerika Birleşik Devletleri’nde satılan tüm yeni otomobillerin yaklaşık% 1.5’ini oluşturuyor. Son on yılda, çoğunlukla 2012’de üretime giren Tesla Model S sayesinde değişimler oldu. Elon Musk’ın lüks sedanı, dünyanın elektrikli araçlara bakışını tek başına değiştirdi. Artık steroidli golf arabası değillerdi. Bunun yerine, piyasadaki her şeyin üzerinde mükemmel performans, şık bir görünüm ve teknoloji sunuyorlardı. Model S, elektrikli olan harika bir arabaydı ve diğer markalara ilham verdi.

Otomotiv ve Yarış Dünyası Paul Walker’ı Kaybetti

otomotiv-dünyası-paul-walker
otomotiv-dünyası-paul-walker

Sokak yarışı dünyası, Kasım 2013’te Hızlı ve Öfkeli yıldızı ve otomobil meraklısı Paul Walker’ı kaybetti. Arkadaşı tarafından sürülen bir Porsche Carrera GT ile yaptıkları kaza sonucu gelen haber büyük yıkım yarattı. Araç tutuşmadan önce San Clatia, Kaliforniya’da bir elektrik direğine ve ağaca çarpmıştı.. Los Angeles County adli tıp görevlisine göre, kaza olduğunda Porsche 160 km / s’nin üzerinde bir hızla gidiyordu. Seri, 2015’te Öfkeli 7’de Paul Walker’ı onurlandırdı ve aynı yıl, yıldız Vin Diesel, Paul Walker’ın ardından kızına Pauline adını verdi.

Tanrı Yeni “Popemobile” ı Korusun

popemobile
popemobile

Lamborghini, Papa Francis’e 2018’de yepyeni bir Huracán Special Edition’ı sundu. Ancak, 573 beygir gücündeki arkadan çekişli süper arabayı günlük ulaşım ihtiyaçları için tutamayacak kadar mütevazı olan Sovereign Pontiff, Huracán’ı RM müzayede evine sattı. Tüm gelirler, savaştan zarar gören bölgelerde evleri ve kiliseleri yeniden inşa etmek gibi özel amaçlara bağışlandı ve kadın seks ticareti kurbanlarına yardım etmeye adandı.

Otomotiv Dünyası Yerli Otomobilimiz TOGG ile Tanıştı

togg
togg

Türkiye, 2020’ye sadece 3 gün kala rüyası adına ikinci adımı attı. İlk olarak 50’lili yıllarda Anadol ile ilk macerası olumsuz sonuçlanan Türkiye bu kez yerli otomobil adına daha kararlı adımlar atıyor. Bu anlamda girişim grubu öncülüğünde ilk prototipi Cumhurbaşkanının da katılımı ile 27 Aralık’ta Gebze Teknoloji Vadisi’nde tanıtıldı ve büyük bir heyecan yarattı.

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here