Otonom Sürüşte Yeni Gelişme: Şangay’da İlk Test Şeridi Açıldı

0
382
Otonom Sürüşte Yeni Gelişme: Şangay'da İlk Test Şeridi Açıldı

Otonom sürüş için yeni bir gelişme yaşandı. Şangay’da ilk otonom test sürüş şeridi hizmete girdi. Haftanın belli gün ve saatlerinde açık olacak şerit otonom araçlar için öncü yer niteliğinde. Şangay, firmaların araçlarını trafikte test edebilmesi için ilk otonom test sürüş şeridini faaliyete geçirdi. Şangay’daki Donghai Köprüsü şu an için tamamen otonom araçlara hizmet veriyor. Hafta içi sabah saat 10.00 ile 13.00 arasında firmalar araçlarını test etme imkanı buluyorlar. Halihazırda otonom araç teknolojileri dünya genelinde yaygınlaşıyor. ABD’nin başı çektiği otonom araçlar da Çin’de de büyük bir etki alanına sahip. Şimdi Şangay’da açılan ilk otonom test şeridi ile Çin’deki popülerliğinin de artması olası.

Şangay’da Otonom Araçlar Test Şeridini Kullanabilecek

İlk olarak Şangay yerel yönetimi bu hizmeti vereceklerini 2022 yılının başında basın açıklamasıyla duyurmuşlardı. Bununla birlikte artık otonom taksileri de kentte aktif hale getirmeyi planladıklarını açıklamışlardı. Şu anda çoğu Çinli marka bu test şeridinde araçlarını test etmeye başladı bile. Bunların başını bir internet teknolojileri şirketi olan Baidu ve otomobil üreticisi SAIC Mobility çekiyor.

Otonom Araçlar Artık Hayatımızın Bir Parçası

Otonom Sürüşte Yeni Gelişme: Şangay'da İlk Test Şeridi Açıldı

 

Sektör verilerine göre Çin’de 2030 yılına kadar otonom sürüş teknolojisinin iyice yaygın hale gelecek. Bu kapsamda uygulamalar üzerinden çağrılabilen otonom taksilerin de şehir yaşamını kolaylaştırması bekleniyor. Otonom taksiler hem müşterileri istedikleri konuma hızlıca götürecek hem de üst düzey araç içi konforu sağlayacak. Şimdilik test aşamasında olan araçlarda güvenlik için bir şoför yer alıyor. Ancak Şangay’daki test şeridi sayesinde yakın zamanda tamamen otonom olmaları öngörüler arasında.

Tüm bu gelişmelerin otonom sürüş teknolojisini daha da geliştireceği şüphesiz. Öyle ki 2030 yılına kadar bu teknolojinin 35 milyar dolar değerine çıkması tahminler arasında. Ancak unutmamak gerekiyor ki bu araçlar için her yerde yasal düzenlemelerin de değişmesi gerekiyor. Bu planlamalar doğru bir şekilde yapıldığı takdirde dünyanın birçok yerinde otonom araçları görmenin önünde bir engel kalmıyor.

Otonom Araç Teknolojisine Neden İhtiyacımız Var?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here