Otoyollarda Hız Sınırı Limiti Artıyor!

1
3325

Tüm otomobil sürücülerini ilgilendiren yeni hız sınırı limiti açıklaması geldi. Bilindiği üzere otoyollarda hız sınırı limiti 120 km/h idi. Ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yapmış olduğu açıklamayla birlikte 1 temmuz 2022 tarihine kadar otoyollarda hız sınırının 20km/h arttırılacağı belirtti. Böylelikle otoyollarında yasal hız sınırı 140 km/h çıkarılacak.

Yeni Otoyol Yasal Hız Limitleri

Otoyollarda Hız Sınırı Limiti Artıyor!

Otoyollardaki mevcut hız limiti 120 km/h iken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, otoyollardaki limitin 1 temmuza kadar 140 km/h olacağını belirtti. Otomobil sürücülerinin ulaşabileceği maksimum sürat ise yüzde 10’luk pay ile 154 km/h olacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, açıklamada bulunurken “Ama bu herkes hız yapsın demek değildir” ifadesini kullandı. 

Şu an için otoyollar da yasal sınır 120km/h olarak devam etmektedir. İdari pay ile birlikte maksimum sürat 132km/h dir. İleriki günlerde yeni düzenlemeyle birlikte hız sınırı limiti 140km/h, idari pay ile 154 km/h olacak.

Otoyollarda Hız Limiti Neden Arttı ?

İçişleri Bakanı Soylu, İzmir-İstanbul otobanı, Kuzey Marmara Otoyolu ve Ankara-Niğde otoyolu gibi büyük ve güvenlikli yolların yeni hız limitlerine uygun olduğunu ve bu hız limitlerini rahatlıkla karşılayabileceğini belirtti. Bölünmüş yollar için de çalışmalar olduğunu ekleyerek, önümüzdeki günlerde detayların paylaşılacağı açıklandı.

Otoyolda Güvenli Bir Şekilde Nasıl Arabamızı Durdururuz?

Otoban ve Otoyollarda Yasal Hız Sınırları 2022

1 YORUM

  1. Sanki mevcut yollar genişledi. Hız limiti lastik patladığında yoldan çıkmadan durabilmekle ilgilidir.Ya da yola atılan katı bir şeye çarptığında. Türkiye’ de yarım saatte bir yollarda dolaşıp temizli yani atılan şeyleri toplayan otoyol devriyesi var da ben mi görmedim .Benim gördüğüm hatalı eğimi olabilen atılan şişelerin uzun süre durduğu asfaltında çatlaklar olan köprülerden geçerken sarsıldığımız ” otoyollar”.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here