Peugeot 208 GT Test Sürüş İzlenimleri

0
5364

Atletik silueti, uzun sportif gövdesi ve baştan çıkarıcı yuvarlak hatlarıyla PEUGEOT 208 GT, güçlü bir kişilik sergiliyor. Peugeot 208 GT test sürüş izlenimleri yazımızın devamında.

Peugeot 208 GT Test Sürüş İzlenimleri

Tasarım

Yeni Peugeot 208, tasarımıyla oldukça dikkat çekici bir otomobil. Aracı ön tasarımdan incelediğimizde; Peugeot’un yeni tasarım dilinden izler görüyoruz.

Faro Sarı rengi parlak siyahla çok iyi bir kombin olmuş. Aracın bu kadar sportif görünmesinin bir sebebi de bu olmalı.

peugeot 208 gt

Far grubunda bulunan aslan pençesi ve aslan dişi detaylar aracı ön plana çıkarıyor. Aslan dişi olarak adlandırılan led aydınlatma standart olarak sunuluyor.

Üzerinde Aslan ve krom detaylar olan büyük ön panjur, tasarımı tamamlıyor. Ayrıca “208” model ibaresi de tampona, yeni yerine konumlandırılmış.

Aracı yan profilden incelediğimizde; Parlak siyah çamurluk kaplamalarını görüyoruz. Crossover araçlardan aşikar olduğumuz bu kaplamalar aracı çok kaslı göstermiş. Aracın C sütununda bulunan ibare de tasarıma hoş bir detay katmış.

Araçta bulunan 17 inç boyutundaki elmas kesim jantlar, üzerindeki parlak siyah detaylarla birlikte araçla bir bütün haline gelmiş. Bu jantlar GT ve GT line donanım paketlerinde standart olarak sunuluyor. Giriş seviyesi paketlerde ise 16 inç ebatında elmas kesim jantlar bulunuyor.

peugeot 208 gt

Yeni Peugeot 208’i genel olarak incelediğimizde daha uzun ve daha geniş olarak tasarlandığını görüyoruz. Ayrıca tavan daha alçak olarak tasarlanmış. Bu durum sportif görünümün yanı sıra; aracın ağırlık merkezini alçaltmış. Bu da daha sportif sürüşler anlamına geliyor.

Arka Tasarım

Peugeot 208 in arka tasarımında da Peugeot’un tasarım dilini direkt olarak görüyoruz. Arka stop lambaları Peugeot 3008 ile oldukça benzer tasarıma sahip. Stoplardaki aslan pençesi çok şık duruyor. Stoplar arasında üzerinde Peugeot yazısı bulunan; parlak siyah renkteki kaplama, tasarımı tamamlıyor.

Aracın arka tamponunda da siyah kaplama mevcut. Ancak bu kaplama GT ve GT line donanım paketlerinde bulunuyor Ayrıca tamponda konumlandırılmış gerçek egzoz çıkışı da oldukça güzel. Egzoz çıkışı 2 uçlu buradan aracın 130 hp gücünde olduğu anlaşılıyor. 100 hp gücündeki versiyonlarda tek egzoz çıkışı bulunuyor.

Bagaj

Yeni Peugeot 208’in bagaj kapağı manuel olarak açılıyor ve 311 litrelik bagaj hacmi bizleri karşılıyor. Çok büyük olmayan bir hacim olsa da yeterli bir kullanım sunacaktır. Bagaj kenarında bulunan lastiklerle çanta vs sabitlenebilir.

peugeot 208 gt

Arka Koltuk

Peugeot 208 B sınıfı küçük bir otomobil, bu sebeple arka yaşam alanını değerlendirirken bunu göz önünde bulundurmamız lazım.

Peugeot 208’in ön koltuğu ideal sürüş pozisyonuna göre ayarlıyken diz mesafesi 4 parmak baş mesafesi ise 2 parmak kadar. Baş mesafesinin biraz küçük olması aracın sportif tasarımından kaynaklanıyor. Küçük boyutlarına rağmen rahat bir şekilde yolculuk yapılabilir.

Koltukların arkasında bulunan filelere eşya koyulabilir. Ayrıca burada da 2 adet usb çıkışı bulunuyor.

Aracın şaft tüneli çok yüksek değil ama 3 kişi yolculuk yapmak pek kolay olmayacaktır.

Araçta büyük ama açılamayan bir cam tavan bulunuyor. Cam tavan sayesinde aracın içerisi çok ferah. Cam tavanın perdesi manuel olarak kapatılıp açılabiliyor.

Arka bölümde bulunan led tavan lambaları dokunmatik olarak açılıp kapanabiliyor ve gayet stabil çalışıyor.

Kokpit

Peugeot 208’in kokpiti b sınıfında olan bir otomobil için çok güzel ve oldukça etkileyici. Peugeot 208’de 3 boyutlu gösterge paneli var. 3 boyutlu gösterge paneli özellikle akşam sürüşlerinde çok keyifli. Gösterge paneli farklı tasarımlarda kullanılabiliyor. Ayrıca araçta navigasyon da bulunuyor. 3D kokpit ile başarılı ve keyifli bir navigasyon deneyimi sunuluyor. Genel olarak sürücü odaklı tasarlanmış kokpit, Kokpitin kapı döşemeleri ile birleşim yerleri çok güzel tasarlanmış.

Tamamen dokunmatik multimedya ekranı için konsola dokunmatik kısayollar eklenmiş. Bu sayede daha kolay bir kullanım sunuluyor. Dokunmatik kısayolların önünde ise piano tuşu benzeri yapıda fiziksel tuşlar bulunuyor. Bunların yanında ise ses açma tuşu oldukça güzel konumlandırılmış.

Peugeot 208’de 8 farklı renge sahip ambiyans aydınlatmaları da kokpiti güzel gösteren detaylardan.

208’de Peugeot modellerinden tanıdığımız 2 kollu direksiyon simidi mevcut. Alttan ve üstten basık olan direksiyon sportif hissettiriyor. Ancak direksiyon ayarını biraz yükseğe aldığımızda gösterge panelini görmek zorlaşıyor.

Araç küçük eşya gözleri açısından çok zengin. Vitesin ön bölümünde bulunan bu yere eşya koyulabilir. Ayrıca bu alanın üzerinde bulunan bu gözde kablosuz şarj mevcut.

Burada 1 tane usb çıkışı mevcut, 1 tane de type C çıkışı var. 12 volt çakmak soketi de burada bulunuyor.

Burada 2 adet bardaklık mevcut, ayrıca hareket mekanizmasına sahip kol dayama derin bir göze sahip. Torpido gözünün derinliği de gayet başarılı.

 

Sürüş

Peugeot 208 GT oldukça keyifli bir sürüşe sahip. 1.2 litre 130 hp gücündeki motoru 8 ileri otomatik şanzıman ile kombin edilmiş. Peugeot 208 GT fabrika verisine göre 0’dan 100 km/h hıza 8.7 saniyede ulaşıyor. Biz testimizde bu süreyi x olarak ölçtük.

Peugeot 208 GT’nin fabrika verisi yakıt tüketimi 100 kilometrede ortalama 4.5 litre. Aşırı beslemeli küçük hacimli motora sahip araçlardaki genel durum bu araçta da var. Sakin kullanımda düşük yakıt tüketimine sahipken performanslı kullanımlarda tüketim bir hayli artar.

peugeot 208 gt

Peugeot 208’de birçok güvenlik sistemi mevcut. Çarpışma önleme sistemi, sürüş asistanı, kör nokta uyarı sistemi, bunlardan bazıları.

Sürüşten genel olarak bahsedecek olursak; Direksiyon simidi ele güzel oturuyor. İlk başta gösterge panelini görmekte zorluk çekiliyor. Ama direksiyonu ayarlayınca sorun çözülüyor. Aracın vites geçişleri hızlı ve hissettirmiyor, yol tutuşu çok iyi, özellikle sport modda oldukça keyifli bir araç.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here