Peugeot 308 Sınıfının Gizli Kahramanı 

0
971
Peugeot 308

Peugeot 308 şık ve zarif tasarımıyla oldukça etkileyici görünüyor. Yumuşak hatların modern tasarım çizgileriyle uyum içerisinde harmanlandığı Peugeot 308 sportif kompakt otomobil sahibi olmak isteyenlere hitap ediyor. Verimliliği ve performansı bir arada sunan 308 düşük yakıt tüketim değerleriyle oldukça ekonomik bir sürüş deneyimi sunuyor. EAT8 şanzıman akıcı vites geçişleriyle konforu ve sürüş keyfini üst seviyeye çıkarıyor.

Modern ve Konforlu İç Yaşam Alanı

Peugeot 308

Peugeot 308 ‘in iç yaşam alanında modern ve sade bir tasarım felsefesi ön plana çıkıyor. Şık ve sade bir iç mekana sahip olan Peugeot 308 oldukça keyifli bir yolculuk deneyimi sunuyor. İç mekanda kullanılan krom detaylar ve Piano Black yüzeyler oldukça sportif bir hava katıyor. Sportif koltuklar dinamik oturma pozisyonu sunarak sürüş konforunu arttırıyor. Yan ve sırt destekleri sayesinde keskin virajlarda bile oturma pozisyonunuzu koruyarak sürüşe odaklanmanızı sağlıyor. 

Tuş kalabalığından arındırılan ön kokpit sürücünün kolay bir şekilde hakimiyet kurabileceği ergonomide tasarlanmış. Sürücüye dönük olarak konumlandırılmış 7 inçlik dokunmatik ekran oldukça hızlı tepkiler veriyor. Mirror Screen fonksiyonu sayesinde akıllı telefonlarınızı multimedya ekranına yansıtıp Peugeot 308 ‘e entegre etmenizi sağlıyor. 180 derece park kamerası sayesinde geri manevralarınızı çok daha güvenli bir hale getiriyor.

Peugeot 308 ‘in altı düzleştirilmiş sportif direksiyonu son derece net tepkiler veriyor. Küçük direksiyon simidi sürüş hakimiyetinizi ve manevra kabiliyetinizi arttırıp güvenli bir sürüş deneyimlemenizi sağlıyor. Direksiyonda bulunan fonksiyonel kumandalar sayesinde sürücü multimedya sistemini kolay bir şekilde kontrol edebiliyor. Start stop tuşu, sürüş modlarını ayarlayabildiğiniz kumanda ve elektronik el freni kolay bir şekilde kontrol edebilmeniz için orta konsolda vites topunuzun hemen arkasına konumlandırılmış. 

Sürüş Destek Sistemleri ve Teknoloji 

Peugeot 308

Adaptif hız sabitleyici ve mesafe uyarı sistemi önünüzdeki araçları algılayıp aracın hızını otomatik olarak kontrol edip sizi uyarıyor. Yoldaki hız tabelalarını algılayan hız sınırı tanıma ve hız önerisi sistemi bulunduğunuz yolun yasal hız sınırını size aktarıp uygun hız miktarını ekrana yansıtıyor. Aktif şerit takip sistemi bulunduğunuz şeritten sinyal vermeden dalgınlıkla ayrılmanız durumunda sizi uyarıp olası dikkatsizliklerin önüne geçiyor. Aktif güvenlik freni otomobilin takip mesafesinin ihlal edildiği durumlarda devreye girip frenleme gücünüzü arttırıyor. Kör nokta uyarısı aracın sağından ve solundan gelen araçlar için sizi uyarıyor. 

Led farlar yüksek aydınlatma kapasitesiyle oldukça etkili bir görüş mesafesi sunuyor. Gündüz ledleri otomobilin sportif ve modern görünümüne büyük katkı sağlıyor. 

Peugeot 308 Motor Seçenekleri, Performans ve Yakıt Tüketimi 

1.2 PureTech 

1.2 litre turbo beslemeli benzinli motor 130 PS güç ve 230 NM tork üretiyor. 8 ileri tam otomatik şanzıman ile sunulan otomobil 0-100 km hızlanması 9,4 saniyede tamamlarken maksimum 204 km hıza ulaşıyor. Şehir içi kullanımda 5,7 litre ve şehir dışı kullanımda 4,2 litre tüketen benzinli Peugeot 308 karışık kullanımda ortalama 4,8 litre yakıt tüketiyor. 

1.5 BlueHDİ 

1.5 litre turbo beslemeli dizel motor 130 PS güç ve 300 NM tork üretiyor. 6 ileri otomatik şanzımana sahip olan otomobil 0-100 km hızlanmasını 9,4 saniyede tamamlayıp maksimum 206 km hıza ulaşıyor.  Şehir içi kullanımda 4,1 litre ve şehir dışı kullanımda 3,3 litre yakıt tüketim değerlerine sahip olan dizel Peugeot 308 karışık kullanımda ortalama 3,6 litre yakıt tüketiyor. Karma kullanımda benzinli versiyona göre 1,5 litre daha az yakıt tüketen dizel motor seçeneği yakıt tasarrufuna önem veren kullanıcılar için ön plana çıkıyor. 

Peugeot 308 Fiyatları 

Peugeot 308 modelleri 246.038 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Verimliliği ve performansıyla öne çıkan Peugeot 308 C segmentinde alınabilecek en mantıklı otomobiller arasında yer alıyor.  Sportif ve kompakt tasarımıyla oldukça etkileyici bir görünüme sahip olan 308 sportif kompakt bir otomobil arayan kullanıcılar için oldukça uygun görünüyor. 

Peugeot İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here