Peugeot 508 PSE: 360 HP Güç İle Markanın En İyisi

5
3361
Peugeot 508

Peugeot, yeni birimi Peugeot Sport Engineered (PSE) ile birimin ilk modeli olan Peugeot 508 PSE şarj edilebilir hybrid modelini görücüye çıkarttı. Peugeot bu modelle marka tarihindeki en güçlü yol otomobiline sahip oldu.

PSE çatısı altında çıkacak olan ve 2 farklı gövdeye sahip 508 aynı zamanda markanın teknolojik vitrini diyebiliriz. Hem sportback hem station wagon seçenekleriyle gelecek otomobilde Peugeot‘un 2019 Cenevre Otomobil Fuarında gösterdiği konsepte benzer bir tasarım dili kullandığını söyleyebiliriz.

Neon yeşili rengi verilen ön dişler ve fren kaliperleri aracın diğer modelden ayırt edilebilmesini sağlıyor ve hybrid altyapısına dikkat çekiyor. Aynı zamanda ön tampondaki hava genişleri standart modellere göre genişlemiş ve çamurluklara ve tamponlara kanatçıklar eklenmiş. 20 inç boyutundaki jantların ise arabaya ayrı bir sportiflik kattığını söyleyebiliriz.

Kaputun altında ne var?

Araç 1.6 litrelik turbo benzinli bir motorun yanında 2 adet elektrikli motor bulunduruyor. Aracın ön tarafında bulunan elektrikli motor 109 HP güç sunarken arkada konumlandırılan elektrik motoru 111 HP güce sahip. Aynı zamanda dört tekerlekten çekişe sahip olan ve toplamda 355 HP güç sunan motorun 0-100 hızlanması 5.2 saniye sürüyor. Bu motor 8 ileri vitesli bir otomatik şanzıman ile eşleştirilmiş.

Aracın maksimum sürati ise 250 km/h ile sınırlandırılmış ve sadece elektrik motoruyla 140 km/h hıza ulaşabilliyor. Gücünü 11.5 kWh bataryadan alan aracın elektrik menzili ise 42 kilometre ve standart prizlerde 7 saatte şarj olabiliyor.

Araç tasarlanırken sürüş keyfi detayları öne çıkarıldı ve bu amaçla 3 farklı sürüş ayarı olan süspansiyonlarla ve geniş yanaklı Michelin Pilot Sport 4 lastiklerle donatıldı. Ayrıca tatmin edici bir fren performansı için ön tarafta 380mm’lik fren diskleri tercih edilmiş.

Peugeot 508 PSE teknolojisiyle göze çarpıyor.

508 pse

Aracın iç mekanı ise standart 508’e göre ciddi farklılıklar sunmuyor. Daha önceden tanıdığımız i-Cockpit sistemi 10 inçlik dokunmatik bir ekran ve ”piyano tuşları” ile geliyor. Araç standart olarak Focal markasının imzasını taşıyan bir ses sistemi ile satışa sunuluyor.

Aracın dış mekanında gördüğümüz neon yeşili detayları içinde de görmek mümkün. Deri ve alcantara karışımı olan koltukların dikişlerinde ve direksiyonda yeşil izleri görüyoruz. Aynı zamanda aracın kadranında ve bilgi ekranında bu modele özel grafikler kullanılmış.

İkinci El Peugeot 508 Fiyatı

 

 

5 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here