Geçen hafta sonu Pikes Peak International Hill Climb’da Jeff Zwart tarafından sürülen bir Porsche 935 , etkinlikte yarışan en çarpıcı araçlardan biri olduğunu kanıtladı. Aynı zamanda en hızlılarından biriydi. Jeff Zwart, Porsche 935, yıllardır kullandığım en ulaşılabilir yarış arabası, dedi.

Amerika’nın Kolorado eyaletindeki Pikes Peak’teki başlangıç çizgisi 9.000 fit yüksekliğindedir. Yüksekliğin hem arabaya hem de sürücüye getirdiği bir takım zorluklar vardır. Parkur tamamen döşenmiştir ve hava koşullarındaki değişikliklere karşı daha duyarlıdır.

Jeff Zwart’den Pikes Peak yorumu

Yarış macerasına yıllarını vermiş Jeff Zwart ise pist hakkında şu yorumları; “Kesinlikle göz korkutucu ve büyük sonuçlar doğurabilecek bir pist. Rakipler Pikes Peak’te nadiren dönüş yapar. Her zaman vurulacak veya düşecek bir yer vardır ancak yıllar geçtikçe, yer hakkındaki bilgiler de artıyor. Hızlı araç kullanmak için çok karmaşık ve zorlu bir dağ. Pistte 156 dönüş var ve bitiş çizgisi 14.000 fitin üzerinde. Diğer rakiplerle yarışmak yerine çoğu zaman yol ile yarışıyorsunuz.” yapıyor.

Dağdaki canavarı evcilleştirme şansı olan biri varsa, o da film yapımcısı ve hevesli Porsche hayranı Jeff Zwart ve bunu daha yeni yaptı. 2020 Pazar günü Bulutlara Doğru Yarışı koşusu sırasında, üretim modellerine göre pist ve yarış arabaları için tasarlanan Time Attack 1 sınıfında yarışan Zwart, 09:43.92’lik derecesiyle toplam beşinci ve sınıfta ikinci oldu.

Zwart, yarış pistinde Porsche 935’i kullanırken giydiği özel beyaz ve kırmızı üniforma Bob Ingram tarafından etkinlik için tasarlanmıştır. Zwart pistteki yarışını tamamladıktan sonra “ 935’i kullanma süreci inanılmaz bir haftaydı ama yarış günü farklı bir şey. Onu çizgiye koymak zorundasın” dedi.

Zwart, 935’i yıllardır kullandığı en ulaşılabilir ve bağışlayıcı yarış arabası olarak tanımladı. Çekiş kontrolü ve ABS gibi güvenlik özelliklerine sahip olan 935’in zorlu ve uzun yollar için ideal bir araba olduğunu belirtti.

Zwart 935 için “Şimdiye kadar kullandığım en konforlu yarış arabası,” ve “Turbo, üstyapı ve motor sporları şasisinin birleşimi harika.” açıklamalarını yaptı.

Günün en hızlı Porsche sürücüsü o değildi. Bir Porsche GT2 RS Clubsport ile de olsa Time Attack 1 sınıfında yarışan David Donn, 9:36.559’luk derecesiyle toplamda üçüncü ve sınıfta birinci oldu.

Yarışın genel kazananı Clint Vahsholt’tur ve Open Wheel sınıfında bir Formula Ford kullanarak pisti 09: 35.490’da 1.’lik ile bitirdi.

Zwart pistteki deneyimini ise böyle; “İlk kısımda yeterince kararlı davranmadığımı biliyordum. Biraz zaman kaybettiğimi biliyordum, bu yüzden daha çok zorlamaya devam ettim. Araba kendini daha iyi hissetmeye devam etti. Zirvede çok zorlandım ve son kısımda gün içindeki en hızlı toplam süreyi belirledik. Zamanında yetersiz kaldık ama bir podyum ve genel olarak ilk beşi aldık. İki Porsche’nin ilk beşe girmesi özel bir gündü.” değerlendirdi.

Fotoğraf Galerisi

Almanya’daki Porsche müzesinde başlayarak heyecan verici bir kovalamacaya dönüşen ve 12 ikonik Porsche aracını içeren soygun yazısını okumak için tıklayınız

İkinci el Porsche otomobil ilanları için tıklayınız

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here