Pilotcar Elektrikli Araçlar

2011 yılında Bursa’da kurulan Pilotcar, ürettiği elektrikli araçlar ile göze çarpıyor. Marka, Bursa’daki tesisinde; Golf arabaları, servis arabaları, kamyonetler, ambulans araçları ve gastrocar gibi birçok farklı alanda hizmet verebilecek tam elektrikli araçların üretimini yapıyor.

Sadece yerli müşteriyi değil yabancı müşteriyi de hedef alan Pilotcar’ın, dünyanın bir çok bölgesine de ihracatı var. Yerli elektrikli araç üreticisinin öne çıkan özelliklerinden biri müşterinin talep ve ihtiyacına göre üretim yapabiliyor olması.

Bu yazıda Pilotcar’ın, bir çok farklı alanlarda kullanımı mümkün olan elektrikli araçlarını inceleyeceğiz.

Pilotcar

Pilotcar Standart Elektrikli Araçlar

Pilotcar PC-2, PC-4, PC-6 modelleri

Koltuk sayısı ve araç boyutuna göre 3 farklı şekilde üretilen modeller yolcu taşımacılığı için kullanılabiliyor. Özellikle golf sahaları, turizm sahaları ve havalimanları bu modellerin kullanım alanları olarak gözüküyor. Modellerin ”lift” versiyonları ise ormanlık, taşlık arazilerde kullanımı mümkün kılıyor.

PC serisi 48 Voltluk bir elektrikli motora sahip. 220V gücündeki şebeke gerilimi ile 6-8 saat arasında şarj olabilen sahip modeller, tam şarj ile 60 kilometrelik bir menzil sunuyor. Araçlar maksimum 35km/h ‘a ulaşabiliyor.

Pilotcar PC-W, PC-A, PC-H modelleri

Markanın özel kullanım amacıyla ürettiği 3 model, yük taşıma, hasta taşıma ve engelli yolcular için tasarlanmış. PC-W modelinde 3 farklı kasa opsiyonu alıcıya sunuluyor. PC-A modeli küçük elektrikli bir ambulans hizmeti görüyor. PC-H modelinde araca eklenen rampa, engelli bireylerin yolculuk etmesini kolaylaştırıyor.

Pilotcar Trafiğe Çıkış İzinli Elektrikli Araçlar

P-1000 modeli

Trafiğe çıkışın mümkün olduğu, tam şarj ile 120 km menzil sunan, maksimum hızı ise 55km/h olan araç, markanın en iddialı modeli olarak öne çıkıyor. P-1000, 3 farklı kasa opsiyonu ile satışa sunuluyor. Bunlar;

Kamyonet şasi P-1000,
Kapalı kasa P-1000 kargo,
P-1000 çöp toplama kasası.

PC-2 SL

Yolcu odaklı tasarlanan PC modelleri ile benzerlik gösteren PC-2 SL, güçlendirilmiş elektrik motoru ile maksimum 40 km/h hıza ulaşabiliyor. Bu özelliği onun trafiğe çıkış izni alması için yeterli. 1+1 oturma kapasitesine sahip olan modelin tam şarj ile 86 kilometrelik bir menzili var. %100 şarj dolumunu ise 9 saatte gerçekleştiriyor

 

Türkiye’de satılan elektrikli araçlar!

İkinci el elektrikli araç ilanları için tıkla!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here