Elektrikli araçlar da dahil olmak üzere çoğu araçla seyahat edebilen tamamen elektrikli Polydrops P17A sıfır emisyonlu seyahat römorkudur. 110V priz ile pille çalışan klima, ısıtıcı, buzdolabı, indüksiyonlu ocak ve çok daha fazlasını sunar.

Polydrops şirketinin hikayesi, evli bir çift olan Kyunghyun Lew ve “J” Cha’nın mimari tasarımdan uzaklaşıp kompakt bir römork prototipi üzerinde çalışmaya başlamasıyla 2017’de başlıyor. Elektrikli araç sürücülerinin ilgisinden ve koronavirüs nedeniyle artan talepten yararlanan ikili, bir EV tarafından çekilmesi amaçlanan bu ızgaradan bağımsız, köşeli gözyaşı tarzı treyler ile geldi. Polydrops, römorklarını Kaliforniya’da tasarlar ve üretir.

Polydrops P17A Sıfır Emisyonlu Seyahat Römorku: Uzay Kapsül Tasarımı

P17A’nın tasarımı, iç kontrol paneline kolayca erişecek şekilde tasarlanırken, yolcuyu güvende ve emniyette hissetme konusunda rahatlatan bir uzay kapsülü şeklinde tasarlanmış. P17A olarak adlandırılan uzay kapsülü treyler, martı kanadı giriş kapıları, çatıda güneş panelleri ve tıpkı elektrikli araçlarda olduğu gibi; LED ışıklara ve klimaya, ısıtıcı içerebilen cihazlara enerji sağlayan zemine yerleştirilmiş pillere sahiptir.

Polydrops P17A Sıfır Emisyonlu Seyahat Römorku: Uzay Kapsül Tasarımı

P17A, EV çekmesi düşünülerek tasarlanırken, şirketin sitesinde hafif karavanı çeken her türlü aracın resimleri yer alıyor. Bu araçlar 1987 Chevy Corvette Z51’den 2004 Toyota Prius’a, 2011 Mini Cooper S Clubman R55’ten 1997 Mazda Miata’ya kadar çeşitliliğe sahiptir.

Polydrops P17A Özellikleri

P17A 24.990 $’dan başlıyor ve bir mini mutfak modülü (1850 $) ve dahili bir bluetooth hoparlörü (500 $) ile yükseltilebilir. Taban P17A, 260W güneş panelleri veya 110 voltluk giriş şarj portundan şarj edilebilen 2.4 kWh LiFePO4 pillerle birlikte gelir. Güneş panelleri 800 $ karşılığında 520W’a yükseltilebilir ve pil kapasitesi 12 kWh’ye kadar artırılabilir. 4,8 kWh’lik bir pil fazladan 2000 Dolar’a mal olurken 12 kWh’nin tamamı 8000 Dolara mal oluyor. Polydrops, 12.0-kWh pilin tam şarjının “5000 BTU’luk bir klima, ısıtıcı, buzdolabı, indüksiyonlu ocak dahil tüm bileşenlere altı geceden fazla güç sağlayabileceğini” iddia ediyor.

Polydrops P17A Sıfır Emisyonlu Seyahat Römorku: Polydrops P17A Özellikleri 

Ancak New Atlas, Polydrops’ın bu altı günlük şebeke dışı deneyimi, ısıtıcı veya klimayı günde üç saat çalıştırarak hesapladığını bildirdi.
LED ışıkları dört saat, buzdolabını günde sadece 10 saat ve Bluetooth hoparlör ise günde yedi saat yanar.

İç Mekan Tasarımı

P17A, hafif bir alüminyum çerçeve ve anodize alüminyum kaplamalı bir dış cephe kullanır. İç duvar, dayanıklı yapısal FRP’den yapılmıştır. Beyaz ve Ön cilalı baltık huş ağacı iç mekanda rahat hissetmenizi sağlar. Arkasında mikro dolap bulunan bol miktarda saklama alanı sunar. P17A’nın içi, kapı yollarının her iki tarafındaki 15.24 cm’lik kol dayama yeri sayesinde gerçek Tam boyutlu şilteden daha geniştir. Mini mutfağa karavanın içinden veya arka erişim kapağı açıkken dışarıdan erişilebilir. Mini mutfak eklentisinde indüksiyonlu set üstü ocak, 20 litrelik buzdolabı ve 6.05 lt’lik tatlı su tankına sahip el pompalı bir lavabo bulunmaktadır.

Polydrops P17A Sıfır Emisyonlu Seyahat Römorku: İç Mekan Tasarımı

Arkaya takılı bir P17A ile bir EV’nin ne kadar verimli olabileceğini görmek için, Polydrops şirketinin, stok 18 inç tekerleklere sahip bir 2018 Tesla Model 3 Uzun Menzilli kullanarak bir dizi EV çekme testinin yayınladığı sonuçlara bakın.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here