En Az Yakan SUV Modelleri Hangileri?

3
67279

Az yakan SUV almayı mı planlıyorsunuz? Dacia Duster, Sandero Stepway, Fiat 500X, Ford Kuga ve Seat Ateca oldukça tasarruflu tercihler olabilir. Biz de genel olarak ülkemizde satışı olan popüler SUV modellerinin yakıt tüketim miktarlarına baktık. İşte SUV araçların yakıt tüketim ortalamaları

En az yakan SUV modellerini yakıt tüketim miktarlarına göre listeledik.

15. Peugeot 5008 BlueHDi: 6,5 litre

Peugeot 3008 ile benzer teknolojileri sunan ve çok sıra dışı bir SUV olarak tanınan sıfır km Peugeot 5008 modeli, sadece 2 yıl garanti sunuyor. 

14. Audi Q7: 7,8 litre

Markanın amiral gemisi Q7, 2,0 litrelik benzinli seçeneğiyle Avrupa’da çok tutuldu. 1984cc’lik motor hacmi, bir önceki nesline göre küçülen boyutları ve 4X4 güç aktarımı sıfır km Audi Q7 hakkında önemli detaylar. 

13. Fiat 500X: 4,3 litre

Dizel motoru oldukça tutumlu ve güçlü bulunan araç, tasarımda yuvarlak hatlara sahip. Sıfır km Fiat 500X almayı planlıyorsanız özellikle tutumlu dizel motor seçeneğine odaklanabilirsiniz. 

12. Fod Edge: 5,8 litre

Ford markasının dev boyutlardaki SUV modeli olan Edge, köşeli hatları, iri kıyım havasıyla seviliyor. Amerikan tarzındaki bu otomobil, 1997cc motor silindir hacmine sahip. Sıfır km Ford Edge fiyatları da donanıma göre değişiyor.

11. Ford Kuga: 4,8 litre

Ford Kuga modeli son yılarda epeyce popüler oldu. İç mekanda sürücü odaklı tasarımla işleri kolaylaştıran yeni Kuga, 406 litrelik bagaj hacmine sahip.

10. Mercedes GLA 200: 5,9 litre

Bu otomobile bakınca onu kim istemez ki diye geçiyor insanın aklından. LED far teknolojisi, sınıfının en iyi olan sıfır km Mercedes GLA 200 modellerinde iç mekan kalitesi müthiş derecede etkileyici. 420 litrelik bagaj hacmi ve önde çekişli 7 ileri otomatik şanzıman bileşimi önmeli ayrıntılar. 

9. Nissan X-Trail: 5,1 litre

Makyajlı X-Trail, kalite algısını yükseltmiş görünüyor. 565 litrelik bagaj hacmi ise sınıfının lideri olmasını sağlıyor. Yakıt deposu 60 litre olan bu otomobil, çok ferah bir yaşam alanı ve çok sade bir kokpit sunuyor. Sıfır Nissan X-Trail almayı planlıyorsanız iç kabinden tek tuşla açılabilen bagaj kapağı da hoşunuza gidecektir. 

8. Opel Mokka X: 6,5 litre

Opel’in Mokka modeli derli toplu tasarımıyla çok keyifli bir SUV seçeneği. Ona baktığınızda ayakları yere sağlam basan güçlü de iri bir SUV görüyorsunuz. Ne Fiat 500X gibi çok yuvarlak hatlar ne de Ford Edge gibi çok köşeli ve sert bir havası var. Kış koşullarında X faktörü adı verilen sürüş modunun çok iyi olduğu da Mokka X hakkındaki yorumlar arasında. 

7. Peugeot 3008: 5,7 litre

Sıfır km Peugeot 3008 ile 5008 arasında kalanlar için aradaki tek farkın neredeyse boyutlar olduğunu belirtelim. Bu iki araç, teknoloji, tasarım konusunda tamamen benzer. Yeni 3008’in 1598cc’lik motor silindir hacmi, 520 litrelik bagaj hacmi ve 6 ileri otomatik şanzıman avantajı önemli. 

6. Seat Ateca: 5.4 litre

Seat Ateca modeli Türkiye’de çok sevildi. Hatta yeni Ateca için Türkiye’nin SUV’u yorumları yapıldı. Bunda geniş bagaj hacmi, tasarruflu tüketim şekli önemli bir rol oynadı. SUV sınıfında yeterli genişlikle birlikte VW’den gelen kullanışlı kokpit ile çekici bir seçenek. Sıfır km Seat Ateca almayı planlıyorsanız özellikle ACT teknolojisinin hatırı sayılır bir yakıt ekonomisi sağladığının altını çizelim.

5. Skoda Kodiaq: 7,1 litre

Hem 5 hem de 7 kişilik versiyonları olan yeni Kodiaq, markanın en geniş SUV modeli. Sıfır km Skoda Kodiaq hayaliniz varsa aracın özellikle iç mekanını çok seveceksiniz. 720 litrelik bagaj hacmi ise “sadece bunun için alınır” dedirtiyor. Üstelik yükleme konusunda çok konforlu. Tam da kabalık Türk ailelerine göre bir SUV olmuş.

4. Subaru XV: 6,4 litre

Yeni Subaru XV modelinin motoru bir önceki versiyonla aynı. Motorda net bir değişiklik söz konusu değil. Önde daha oval hatlar varken arka tasarımı çok agresif olmuş. 2017’de makyajlanan Subaru XV markanın yeni global platformunda üretilen ilk araç.

3. Suzuki Vitara: 5,7 litre

Sportif karakteri ile hep çok sevmişimdir Vitara modelini. Sıfır km Suzuki Vitara almayı düşünüyorsanız; aracın sağlam karakteri hala devam ediyor. Kompakt SUV’un ustası Suzuki, bu sefer ekonomiye odaklanmış. Benzinli Vitara’nın yakıt tüketim miktarı 5,7 litre. 

2. Toyota C-HR: 5,9 litre

Son bir yıldır trafikte görüp de “ne iri bir araç” dediğimiz ve farklı tasarımı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Toyota C-HR güçlü bir SUV alternatifi. Radikal tasarımı, iç mekan konforu ile sevilse de 297 litrelik bagaj hacmi ile şaşırtıyor. Böyle dev boyutlardan beklenti yüksek oluyor haliyle…

1. Volvo XC90: 5,8 litre

Konu Volvo olunca beklenti hep yüksek. Volvo XC90 için de dünyanın en güzel SUV modellerinden biri demek hata olmaz. Sağlam ve dengeli bir duruş, İsveç stilindeki iç mekan dinginliği çok tarz. Sıfır km Volvo XC90 almayı düşünüyorsanız onunla OffRoad deneyimi de yaşayabileceğinizin altını çizelim.

Dacia Duster: 5.2 litre

Dacia Duster

Türkiye’de en çok satan SUV araç olmasıyla dikkatleri üzerine çeken Dacia Duster, ekonomik sürüş, uygun fiyatlı parça değişimi gibi detaylarla öne çıkıyor. 

3 YORUMLAR

  1. Bu kısımda Peugeot 5008’i tavsiye ederim. Patronumda var 5008. Arada iş seyahatlarine gittiğimizde ben kullanıyorum aracı. O zaman fark ettim bir SUV araca göre çok ama çok az yakıyo burada belirtiğiniz gibi…

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here