Porsche 911 Sport Classic ile Geleceğe Dönüş

0
994
Porsche 911 Sport Classic, gri renk, önden görünüm

Porsche, 1960’ların tarzını yansıtan Porsche 911 Sport Classic modelini tanıttı. Geçmişinden güç alarak bugününü şekillendiren otomobil üreticisi, spor otomobilin yeni nesline çok güveniyor. Yalnızca 1250 adet üretimle sınırlı olacak model, markanın en güçlü şanzımanına sahip olacak. Önde gelen otomobil üreticilerinden biri olan Porsche’nin birçok klasik spor otomobili var. İlk olarak, 1963’te ortaya çıkan 911 modeli de bunlardan birisi. Alman otomobil üreticisi şimdi bu modeli yeni çağa uygun hale getiriyor ve sevenleriyle buluşturuyor. Klasik spor otomobilin yepyeni tasarımı zaman çizelgelerini aştığını gösteriyor.

Porsche 911 Sport Classic, Markanın En Güçlü Şanzımanına Sahip

Porsche 911 Sport Classic, gri renk, yandan görünüm

Porsche klasikleşen modellerini yeni teknolojilerle tanıştırıyor. Buna 911 ide devam eden otomobil üreticisi, yaptığı açıklamalarda yenilenen spor otomobilin markanın bu zamana kadarki en güçlü şanzımanına sahip olacağını söyledi. Sport Classic, 3,7 litrelik çift turbo motoruyla ve 550 beygir gücüne sahip olacak.

Arka Kısımda Ördek Kuyruğu Tasarımı 

Porsche 911 Sport Classic, gri renk, arkadan görünüm

Yeni model 50’lerde ve 60’larda görülen “Moda Grisi”ni yansıtıyor. Ancak “Spor Metalik Gri” renk dokunuşlarla neo-retro bir tarza kavuşuyor. Porsche 911 Sport Classic, 911 Turbo ve 911 GTS modelleri temel alınarak üretildi. Asıl amacı yüksek performans olan aracın, arka kısmında ‘ördek kuyruğu’ tasarımı boy gösteriyor. Ayrıca, karbon fiber kaplı tavanı da fütürist bir tarz katıyor. Bununla birlikte, LED-Matrix farları ile de modern havasını devam ettiriyor. Ek olarak, altmışların sonlarındaki klasik Fuchs jantlarından ilhamla önde 20 inç ve arkada 21 inç jantlara sahip.

Porsche 911 Sport Classic İç Mekan

Porsche 911 Sport Classic, iç mekan

Klasik spor otomobilin içinde siyah ve “Klasik Konyak”  olarak adlandırılan kahverengi bir ton hakim. Deri döşemesi Pepita desenle siyah ve beyaz kumaş bölümleriyle birleşiyor. Böylelikle zarif bir konfigürasyon yakalanmış oluyor. Üstelik tamamen teknolojik olan kabinde, multimedya sistemleri de sürücüye kendini özel hissettiriyor. Son olarak, Porsche Design yalnızca 911 Sport Classic’e özel bir saat de geliştirdi. Bu yaz siparişleri başlayacak olan klasik spor otomobilin fiyatı henüz net değil. Ancak başlangıç fiyatının 280.000 Euro’yu geçmesi bekleniyor.

Porsche 911 Modelleri

İkinci El Porsche Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here