PSA ve Total Ortaklığı: ACC, Avrupa’ya Güç Verecek

2
868
PSA-ve-Total
PSA-ve-Total

PSA ve Total ortaklığıyla kurulan ACC ‘nin oluşturulması, Avrupa’da pil üretiminde önemli bir oyuncunun doğuşuna işaret ediyor.

PSA ve Total tarafından Yann Vincent, ortak girişimin İcra Kurulu Başkanı ve Ghislain Lescuyer Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı. Ocak 2020’de duyurulan bu iddialı proje, dünya çapında en yüksek performansa sahip piller geliştirmek ve üretmek için her ortağın uzmanlığını bir araya getiriyor.

ACC Sektörde En Önemli Oyuncu Olacak

PSA-VE-TOTAL-Ortaklık
PSA-VE-TOTAL-Ortaklık

Groupe PSA / Opel ve Total / Saft, ACC ortak girişiminin kurulması için bir anlaşma imzaladı. Yann Vincent, bunu uygulamak ve geliştirmek için İcra Kurulu Başkanı olarak atandı.Ayrıca, Ghislain Lescuyer, Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı.

Bu ortaklık ile taraflar, otomotiv endüstrisi için 2023’ten itibaren yüksek performanslı akülerin geliştirilmesi ve üretiminde birinci sınıf bir oyuncuyu oluşturuyor.

Total / Saft, Ar-Ge ve sanayileşme konusundaki uzmanlığına ve Groupe PSA’nın otomotiv pazarı hakkındaki bilgisine ve üretimdeki deneyimine katkıda bulunacaktır. Bordeaux’daki Ar-Ge merkezi ve Nersac (Fransa) ‘daki pilot tesis, yeni yüksek performanslı lityum iyon teknolojilerini geliştirmek için çoktan başladı. Bu Ar-Ge aşamasının sonunda üretimin Douvrin (Fransa) ve Kaiserslautern’de (Almanya) olmak üzere iki “gigafacatta” başlatılması planlanıyor.

PSA ve Total Ortaklığı ile Neler Amaçlanmaktadır?

 

>Vatandaşlara temiz ve uygun fiyatlı mobilite sunma arzusuyla değer zinciri boyunca araçların çevresel ayak izini azaltarak enerji geçişinin zorluklarına yanıt verilecek.

>Elektrikli araçlar için enerji performansı, otonomi, şarj süresi ve karbon ayak izi açısından en yüksek teknolojik düzeyde pil üretilecek.

2030 yılına kadar 400 GWh olarak tahmin edilen bir Avrupa pazarında elektrikli araçlara yönelik artan talebe eşlik etmek için gerekli olan üretim kapasitesini geliştirin, yani mevcut pazarın 15 katı.

2030 yılına kadar her iki sahada da 48 GWh kümülatif kapasiteye ulaşan, 8 GWh’lik başlangıç ​​kapasitesine sahip pillerin tasarlanması ve üretimi için Avrupa’da endüstriyel bağımsızlığı sağlayın. Bu, yılda 1 milyon elektrikli aracı temsil edecek, yani% 10’dan fazla Avrupa pazarının.

PSA ve Total Ortaklığına Güçlü Kamu Desteği

kamu-desteği
PSA-Total-kamu-desteği

ACC’yi elektrikli araç üreticilerinin tedarikinde önemli bir rekabetçi oyuncu olarak konumlandırabiliriz. ACC, hareketliliğin enerji geçişine eşlik etmek için Fransız ve Alman makamlarının yanı sıra Avrupa kurumlarının desteğinden yararlanmaktadır. Bu proje, Fransız ve Alman kamu makamlarının 1,3 milyar Euro’yu temsil eden mali desteğinden yararlanmaktadır. Enerji geçişi için hareketliliğin stratejik önemine tanıklık eden bir IPCEI projesi aracılığıyla Avrupa kurumları anlaşmasını aldı. Tüm proje 5 milyar Euro’nun üzerinde bir yatırımı harekete geçirecek.

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here