Renault Laguna Serisi | Bu Fiyata Bu konfor, Performans

0
4720
laguna

Laguna, Renault markasının R21 modellerinden sonra üretmeye başlamış olduğu modeldir. Birçok kişi tarafından makam aracı olarak kullanılmıştır. Laguna serisi 3 jenerasyondan oluşmaktadır. Bu yazımızda Laguna serisinin modellerinden ve kullanıcılarına sunduklarından bahsedeceğiz.

laguna

1Laguna 1

1995-2002 yılları arasında üretilmiş olan Laguna 1, 5 kapılı liftback kasa tipine sahip olan bu aracın çirkin ama çekici bir tasarımı vardır. Ya sev ya nefret et olarak sınıflandırılan araçlardan biridir. Üretildiği dönemde biraz daha üst sınıf insanlara hitap etmiştir. Zamanının ötesinde donanımla satılmıştır. İlgi çekici özelliklerinden birisi de konuşma paketidir. Aracınız tüm uyarılarını konuşarak size söyler. Emniyet kemeri uyarısında bulunur. 1.6 ve 3.0 litre arasında 7 farklı benzinli motor seçeneği ile satışa çıkan Laguna’nın en ilginç ve sevilen motoru 2.0 litrelik N7Q motor koduna sahip Volvo motorlu versiyonudur. 140 hp güç üretir. LPG ile oldukça düşük bir yakıt tüketimine sahiptir. 140 ‘lık olarak adlandırılan bu versiyonda deri koltuk, dijital klima hidrolik direksiyon, 4 cam otomatik gibi özellikler standart olarak mevcuttur. En dolusu olarak adlandırılan bu modeldir. Megane 1 ile yakın hatlara sahiptir. Motor seçenekleri de benzerdir. 2.El fiyatları uygundur. Bu araçları alırken kurcalanmamış (düzgün) bir araç olmasına dikkat edilmesi gerekir.

2

3Laguna 2

2002-2007 yılları arasında satışa sunulmuş olan Laguna 2 tasarım olarak kendini çok geliştirmiştir. Çirkin sert hatlar yerine daha modern çizgilere kavuşmuştur. 5 kapılı hatcback kasa tipiyle satışa sunulan bu araçlarda kartlı çalıştırma sistemi vardır. Donanım olarak dolu bir Laguna 2, kullanıcısına 2020 model arabaları aratmaz. 5 farklı benzinli motor seçeneği vardır. En ilgi çeken motoru 2.0 turbo beslemeli benzinli versiyonudur. 170 hp gücüyle 0 dan 100 km/h hızına sadece 9.3 saniyede çıkmaktadır. Bu aracın hatları ve motor seçenekleri Megane 2’ye benzemektedir. 2.El Fiyatları uygundur.

4Laguna 3

2007-2010 yılları arasında üretilmiş olan Laguna 3 tasarım çizgileri dikkate alındığında 2. versiyona benzemektedir. Ancak çok daha cüsseli ve modern gözükmektedir. 3 yıl gibi kısa bir satış dönemi geçirmiştir. D sınıfı ağır bir araç olduğu düşünüldüğünde akıllara direkt olarak yakıt tüketimi gelmektedir. Özellikle de 1.5 Dci motoru ile birlikte birçok b ve c sınıfı otomobilden az yakıt tüketmektedir. Düşük yakıt tüketiminin yanı sıra kullanıcısına sunduğu konfor tarif edilmezdir. Bu araçların tek handikapı yedek parça fiyatlarıdır. 2.El olarak tercih edilebilecek f/p aracıdır.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here