Renault Zoe Yenilenen Yüzüyle Türkiye’de Satışa Sunuldu

0
843
renault zoe

Bundan 20-30 yıl sonra trafikte otomobillerin büyük bir kısmının elektrikli olacağı ve dizel otomobil kullanımının neredeyse tamamen biteceği öngörülüyor. Otomobil sektörü de bu bilgiden yola çıkarak elektrikli motor teknolojisine yatırım yapmaya devam ediyor. Renault Zoe ile elektrikli araba üretme konusunda epey önemli bir yol alan markalardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Şehirde kullanmak üzere üretilmiş olan Renault Zoe, ihtiyaçlara net bir şekilde cevap veriyor.

Peki Yeni Renault Zoe Kaç Kilometre Menzil Sunuyor?

Fabrika verilerine göre araç, dolu şarjla 395 km gidiyor. Ancak şehir içinde trafik de konuya dahil olunca işler biraz değişiyor. Bu menzil hesabı da %57 şehir içi yollar, %25 şehir çevresi yollar, %18 otoyollar olmak üzere WLTP isimli uluslararası bir standarda göre yapılıyor.

Şarj süreside önemli bir ayrıntı. Zoe modelinin şarj süresi fabrika verilerine göre hızlı şarj istasyonlarında 1 saat 5 dakika iken, standart şarj istasyonlarında 2 saat 15 dakikada tamamlanabiliyor.

İç Mekanı Nasıl?

renault zoe

Clio’ya benzeyen iç mekanı ile yeni Zoe, 10 inç multimedya sistemi ve 7 inçlik kadranı ile oldukça teknolojik duruyor. Ayrıca iç mekanda kullanılan malzemelerin tamamı geri gönüşüm ile elde edilmiş. Koltuklar kumaş artıklarından üretilirken plastik aksamda ise eski pet şişeler kullanılmış.

Renault Zoe Artık Türkiye’de

Yeni Zoe hakkında açıklamalarda bulunan Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, “Zoe, Ocak-Kasım döneminde 84 binden fazla adetle Avrupa’da en çok satan elektrikli otomobil unvanını elinde bulunduruyor. Üçüncü nesil Zoe, daha modern ve çekici yeni yüz, artan menzil, sürüş güvenliği ve konforunu artıran teknolojiler, şarj çeşitliliği, enerji verimliliği, kalite ve geri dönüşüm odaklı iç tasarım gibi özellikleriyle çıtayı daha da ileriye taşıyor. Elektrikli otomobillerin giderek büyüyen pazarda gücümüze güç katacağını umuyoruz” dedi.

Renault Zoe Aralık ayı özel kampanyası ile Renault bayilerinde 349.900 TL fiyat ile satışa sunuldu. Bu fiyat ile BMW i3, Honda E, Mini Electric gibi rakiplerinden uygun olduğunu söyleyebiliriz.

İkinci El Renault İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here