Rolls Royce ‘Silent Shadow’ EV araçlarında BMW i7 motorlarını kullanacak ve bu araç devasa bir pil paketi içerecek. Yeni bir elektrikli araç girişimi de Rolls Royce’dan geldi. Diğer otomotiv üreticileri için de bu tarz yaklaşımların daha fazla artacağını şimdiden söyleyebiliriz. Gelin Rolls Royce’un girişimini ve ‘Silent Shadow’ EV’yi daha yakından tanıyalım.

Rolls Royce ‘Silent Shadow’ EV

Rolls Royce ilk elektrikli arabasını geliştiriyor ve görünüşe göre bu araca dayanarak bir açıklama yapmak istiyor. Çünkü en son rapor yeni bir model serisinin de ortaya çıkacağını gösteriyor. Birkaç ay önce, otomobil üreticisinin CEO’su Torsten Muller-Otvos bir röportajda Rolls Royce’un hibrit ve plug-in hibrit teknolojisini tamamen  atlayıp bunun yerine tam elektrikli araçlara odaklanacağını söyledi.

Rolls Royce 'Silent Shadow' EV BMW i7 Motoru Kullanacak

Görünüşe göre, Rolls Royce’un sahibi BMW, ilk elektrikli Rolls için mükemmel bir uyum gibi görünen ‘Silent Shadow’ adı için Alman patent ofisine bir ticari marka başvurusunda bulundu. Ek olarak, Autocar’a göre şu anda BMW’nin Ar-Ge merkezinde pille çalışan bir Phantom prototipi var. Prototipin elektrikli aktarma organları için bir test yatağı olarak kullanılacağı söyleniyor, çünkü son ‘Silent Shadow’ farklı bir otomobil olacak.

Silent Shadow’un nasıl bir şekil alacağına dair hiçbir bilgi yok; Rapor, Rolls Royce’un ısmarlama EV’sinin ilk kez 2016’da görülen dramatik 103EX konseptinden ilham alabileceğini tahmin ediyor.

Edinilen bilgilere göre, Rolls Royce’un ilk EV’sinin, gelişimini bir sonraki BMW 7 Serisi’nin tamamen elektrikli versiyonu olan i7’leriyle eşleştiriyor. Bu durumda Silent Shadow EV’leri ile BMW’nin birçok parçayı paylaşması bekleniyor. İki model, CLAR mimarisinin bir varyasyonunu kullanan i7 ve kendi özel alüminyum uzay çerçevesini kullanan Rolls Royce ile farklı platformlarda araç üretiyor. İki araç BMW tarafından üretilen elektrikli motorlar ve akslar ile pil paketleri gibi şeyleri paylaşacaklar. Pil paketinde Samsung SDI tarafından üretilen hücrelerin bulunduğu bildirildi.

Rolls Royce 'Silent Shadow' EV

Rolls Royce’un, en az 500 km’lik bir sürüş menzili sunmak için 100 kWh’nin üzerinde bir kapasiteye sahip bir pil paketine sahip olacak. Bununla birlikte çalışan hem arkadan hem de dört tekerlekten çekiş düzenlerinin geliştirildiği söyleniyor.

Bu yılın sonundan önce ‘Silent Shadow’ planlarını detaylandırması beklenen İngiliz otomobil üreticisi, Cullinan’ın tamamen elektrikli bir versiyonunu da geliştirecek ve bu da BMW’ninkine benzer bir düzen benimseyecek.

İkinci El BMW İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here