Sadece Tek Renk Seçeneği İle Satılan 9 Araba

0
1022

Uzun bir süredir, otomobil markaları özel olarak ürettiği modelleri limitli adetlerle satışa sunuyor. Bazı otomobil markaları ise bu otomobillerde tek renk kullanmayı tercih ediyor. Biz de tek renk seçeneği ile satılan 9 arabayı derledik.

Ferrari F40

320 km/s hızın üzerine çıkabilen ilk Ferrari olan F40 modelinin üretilen 1,315 adetinin tamamı kırmızı olarak satışa sunulmuştu. Siyah, gri veya mavi örneklerini görmüş olduğunuz F40’lar ise kullanıcıları tarafından boyatılan veya kaplatılan araçlardır. Tüm araçlar fabrikadan ikonik Ferrari kırmızısı olan Rossa Corsa rengi ile çıkmıştır.

Porsche 996 GT3 RS

911 serisindeki ilk 996 GT3 RS sadece beyaz renk ile satışa sunulmuştu. Porsche tek renk ile sattığı araçlarda kırmızı veya mavi jant renkleri de sunuyordu. Araç çıktıktan sonra fotoğraflarda gördüğünüz örnekteki gibi özel çıkartmalarla da alınabiliyordu.

Ford Racing Puma

Ford Racing Puma modelini ancak 500 adet satabilmişti. Aracın fiyatı ile vaat edilen performans değerleri pek uyuşmuyordu. Görüntüsü görece güzel olan bu araç yalnızca ‘Imperial Blue’ renginde satışa sunuldu.

DeLorean DMC-12

Geleceğe Dönüş filminden tanıdığımız ve dünyanın en yavaş martı kanatlı otomobili olan DeLorean’lar fabrikadan yalnızca gri olarak çıkmıştır. Tıpkı F40 örneğinde olduğu gibi, araç sahipleri araçlarını farklı renklere boyamayı tercih etmişlerdir.

Subaru Impreza P1

P1 modeli Subaru’nun Dünya Ralli Şampiyonası için özel olarak hazırladığı bir araçtı. Sadece Japonya’da satılan P1’in üretilen 1,000 tanesi ise Sonic Mavisi rengi ile satışa sunulmuştu.

Mini Works GP

Süperşarja sahip Mini GP’ler her nesilde gri renk ve kırmızı detaylar ile karşımıza çıkıyorlar.

BMW M3 GTS

BMW E92 M3 serisinin özel üretim versiyonu olan daha güçlü ve daha agresif olan GTS’ler yalnızca turuncu rengi ile satışa sunuldu. Ayrıca standart M3’lerden farklı olarak devasa bir arka spoiler ile geliyordu.

Lamborghini Reventon

Bir süre boyunca gördüğümüz mat çılgınlığından nasibini alan bir araç Lamborghini Reventon. İtalyan üretici Murcielago’dan esinlediği araçta yalnızca Mat Gri rengine yer vermiş.

Porsche 911 Sport Classic

Gri rengi tek renk ile satışa sunulacak bir otomobil için oldukça popüler bir seçim. 997 kasa kodlu 911 Sport Classic ise bu akıma uymuş. Araca isterseniz iki şeritli çıkartmaları da ekleyebiliyorsunuz.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here