Geçtiğimiz yıllarda bazı otomobil üreticileri, kendilerine has otomobil tasarımlarını üretmek istemişlerdir. Fakat insanları etkileyip, özel olmak isteseler de başarılı olamamışlardır. Otomobil üreticileri, bu spor arabaları tasarım, mühendislik ve teknolojideki ilerlemelerini göstermek için üretmektedirler. Bu sayede müşterilere ve sevenlerine, markanın geleceği hakkında bilgi vermeyi amaçlamaktadırlar. “Sahip olmak istemeyeceğiniz spor otomobiller” okuduktan sonra favori aracınızı belirtmeyi unutmayınız.

3Covini C6W

Covini C6W, önden veya arka tarafına bakıldığı zaman sıradan bir spor arabaya benzeyen iki kapılı bir İtalyan süper otomobilidir. Bununla birlikte, yan profiline bakıldığında spor otomobilin en tuhaf özelliklerden biri ortaya çıkmaktadır. Bu tuhaf özellik ekstra bir çift tekere sahip olmasıdır. Tasarımcılar bu otomobildeki yol tutuşunu ve frenleme gücünü arttırmak için 6 tekerlekli olmasında karar kılmışlardır.

2Isdera Imperator

1978’de Mercedes, Eberhard Schultz olarak bilinen bir Porsche tasarım mühendisinin boş zamanlarında tasarladığı bir konsept otomobil olan CW311’i tanıtmıştır. Mercedes otomobili seri üretmese de Eberhard, otomobili Isdera İmperator markası ile üretmek istemiştir. Martı kanadına benzeyen kapıları, ayna olmayışı gibi birçok farklı dezavantajı bulunmaktadır. İmperator 8 yıllık üretim hayatında sadece 30 araç üretmiştir.

1Yamaha OX99-11

“Sahip Olmak İstemeyeceğiniz Spor Otomobiller” listemizin sonuncusu Yamaha Ox99-11’dir. Yamaha genellikle motosiklet ve piyano üretmektedir. Fakat 1992 yılında ortaya çıkardığı OX99-11 adlı spor otomobil oldukça ilgi çekici ve farklı bir tasarıma sahiptir. Yamaha, OX99-11 fikrini hayata geçirmek için yan kuruluşu Ypsilon Technology ve İngiliz mühendislik danışmanlığı IAD ile birlikte çalışmıştır. Kokpit görünümlü bir tavan ve tandem oturma düzeni bulunmaktadır. Proje 3 otomobil ürettikten sonra rafa kaldırılmıştır.

İkinci El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here