Segment Nedir? Araç Segmentleri Nelerdir 

0
2226
Segment Nedir

Segment araçların boyutlarına ve çeşitli teknik özelliklerine göre gruplara ayrılması ve sınıflandırılmasıdır. Kullanıcıların farklı ihtiyaçlarına göre özelliklerde üretilen araç modelleri bu özelliklerine göre sınıflandırılır. Araç Segmentleri Nelerdir sorusunu sizin için cevapladık. 

1A Segmenti Araçlar 

Genellikle şehir içi kullanımlar için geliştirilen bu sınıftaki araçlar küçük boyutlarıyla öne çıkıyor. 3.7 metreden daha kısa olan A segmenti araçlar ilk arabasını almak isteyen kullanıcılar için oldukça uygun araçlardır. Yoğun trafiklerde ve dar alanlarda kullanım kolaylığı sağlayan bu arabalar özellikle son yıllarda oldukça fazla tercih edilmektedir. Hyundai i10, Chevrolet Spark, Fiat 500, Kia Picanto, Skoda Citigo ve Fiat Panda ülkemizde tercih edilen A Segmenti Araçlar arasında en bilinen modellerdir. 

2B Segmenti Araçlar 

B Segmenti araçlar küçük boyutları sayesinde oldukça pratik bir kullanım deneyimi sunarken tatmin edici iç yaşam alanlarıyla rahat ve konforlu olmanızı sağlıyor. A segmentte bulunan araçların iç mekanlarının oldukça dar olması bazı kullanıcılar için gerçekten büyük bir problem haline dönüşebiliyor. B segmentte bulunan otomobiller tam bu noktada ön plana çıkıyor. Yeterli büyüklükteki iç mekanıyla hem rahat hem de pratik bir sürüş deneyimi sunuyor. Volkswagen Polo, Skoda Fabia, Hyundai i20 ve Renault Clio gibi modeller B segmenti araçları temsil ediyor. 

3C Segmenti Araçlar 

C Segmenti araçlar yollarda gördüğümüz arabaların büyük bir bölümünü oluşturuyor. Oldukça kompakt ve ergonomik tasarıma sahip modellerin olduğu bu sınıf verimliliği ve konforu bir arada sunuyor. Bu sınıfta oldukça güçlü bir rekabet yaşanıyor. Pazar payının oldukça geniş olması markaların bu sınıfına özel olarak ilgi göstermesine neden oluyor. Volkswagen Golf, Audi A3, Renault Megane, Opel Astra ve Peugeot 308 gibi başarılı modeller bu sınıfın baş aktörleri olarak karşımıza çıkıyor. 

4D Segmenti Araçlar

Bu sınıftan itibaren beklentiler oldukça yükseliyor. Orta sınıfın en üst araçlarının yer aldığı D segmenti son derece etkileyici modelleriyle öne çıkıyor. Birçok sürüş asistanının ve güvenlik önlemlerinin standart olarak sunulduğu bu sınıf kaliteli yolculuğun başlangıcı olarak kabul ediliyor. Mercedes-Benz C Serisi, BMW 3 Serisi, Audi A4, Volkswagen Passat ve Opel Insignia gibi kült modeller oldukça konforlu ve keyifli bir yolculuk deneyimi sunuyor.

5E Segmenti Araçlar – Segment Nedir ? 

Konforu ve kaliteyi ön planda tutan ve güvenliğinden taviz vermek istemeyenlere hitap eden bu sınıf ikon haline gelmiş karakteristik modelleriyle dikkat çekiyor. BMW 5 Serisi, Audi A6 ve Mercedes-Benz E Serisi bu sınıfın standartlarını belirleyen modeller olarak kabul ediliyor. Geniş ve şık bir iç mekana sahip olan bu sınıftaki araçlar teknolojileri ve konfor donanımlarıyla oldukça keyifli bir yolculuk deneyimi sunuyor. 

6F Segmenti Araçlar 

Dünyanın en rahat ve en prestijli modelleri bu sınıfta yer alıyor. Kusursuz ve eşsiz bir yolculuk deneyimlemek isteyen ve her noktasına kadar kaliteyi hissetmek isteyen kullanıcılar bu sınıftaki araçları tercih ediyor. Makam aracı olarak tercih edilen bu araçların özellikle arka yolcu bölümünde bulunan konfor ekipmanları benzersiz bir konfor deneyimi sunuyor. Mercedes-Benz S Serisi , BMW 7 Serisi, Audi A8, Bentley Flying Spur ve Rolls- Royce Ghost gibi lüks otomobiller bu sınıfta yer alıyor. 

7G Segmenti Araçlar – Segment Nedir ? 

Yol kullanımına uygun spor otomobiller bu sınıfta yer almaktadır. Lamborghini, Aston Martin, Ferrari, McLaren, Porsche ve Maserati gibi premium spor otomobiller bu sınıfı temsil ediyor. G segmenti araçlar yüksek performans ve sportif sürüş dinamikleriyle öne çıkan çıkıyor. 

8M Segmenti Araçlar 

İşlevsel ve fonksiyonel özellikleriyle öne çıkan hafif ticari ve MPV modellerinin bulunduğu araç segmentidir. Peugeot Bipper, Volkswagen Caddy, Renault Kango ve Ford Connect bu sınıfın en çok bilinen araçlarıdır. 

9J Segmenti Araçlar – Segment Nedir ? 

Son dönemlerde yollarda sıklıkla görmeye başladığımız SUV modelleri ve diğer arazi araçları bu sınıfta yer almaktadır. Arazi kullanımına uygun aynı zamanda şehir içinde de kullanılabilen modeller oldukça keyifli ve güçlü bir sürüş deneyimi sunuyor. Range Rover, Jeep Grand Cherokee ve Toyota Land Cruiser gibi ikonik modeller bu sınıfta yer alıyor. SUV modelleri özelliklerine göre kendi içinde ayrı bir sınıflandırmaya tabidir. 

İkinci El Araçlar 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here