Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır? | Kaput İzolasyonu

0
2063

Otomobiller birçok kişinin günlük hayatta kullandığı ulaşım araçlarıdır. Otomobillerin bütçelere göre segmentleri vardır. A ve B segmenti araçlar genelde en uygun fiyatlı olanlarıdır. Şehir içi kullanım amaçlı tercih edilmektedir. Malzeme kalitesi üst sınıf otomobillere göre bir hayli düşüktür. Yalıtım konusu da zayıftır. Otomobiller sınıf atladıkça daha kaliteli bir hal alır. Yalıtımları da artar. Dışarıdan ve motordan alınan sesler üst segment araçlarda daha azdır. Bu durumda konfor ve sürüş keyfi artar. Örnek verecek olursak; 1.4 hdi motora sahip Citroen C1 ile yine aynı motora sahip Citroen C4 kıyaslandığında C1’in motor sesinin kabin içerisine çok daha fazla rahatsızlık verdiği herkes tarafından bilinir. Peki araca yalıtım yaparak sınıf atlatılamaz mı? Tabii ki yapılabilir. Sizler için ses yalıtımı nasıl yapılır? Serisine başladık. Serimizin ilk konusu ve neredeyse en kolayı olan kaput izolasyonu olacaktır. Yazımızın devamında detaylara ulaşabilirsiniz.

Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır? | Kaput İzolasyonu

Ses yalıtımı, her ne kadar basit bir işlem olarak bilinse de otomobilinize sınıf atlatacak bir uygulamadır. Bu noktada ihtiyaca göre planlama yapılmalıdır. Aracın motor sesinden rahatsız iseniz ilk yapılması gereken kaput izolasyonudur. Kaput izolasyonu ile çözüme ulaşamadıysanız motor içi ses yalıtımı yapabilirsiniz.

kaput izolasyonu

Kaput İzolasyonu

Kaput izolasyonu ile aracınızın kabin içerisine giren motor sesini büyük ölçüde azaltabilirsiniz. Kendi aracıma uygulamış olduğum yöntemden sizlere bahsedeceğiz. Ben kendi aracımda kaput için Db mat ve Db Plate ürünlerini kullanmayı tercih ettim. Sizlere de tavsiye edebilirim. Piyasada yalıtım ile alakalı birçok ürün mevcut. Bu ürünleri araştırmadan denemiş biri ile konuşmadan satın almamanızı tavsiye ederim.

kaput izolasyonu

Motor kaputunun alt zemininde bulunan keçe sökülür. Sökülen keçe temizlenir. Kaputun alt yüzeyi temizlenir. Db mat ürünü ısıtılır. Ürünün alt bölümünde bulunan kağıt sökülerek yapıştırma sağlanır. Isı tabancası ile yüzeye tam olarak oturması sağlanır. Db mat yüzeyin üzerine db plate uygulanır. Db plate ısıyı da keseceği için motor kaputunu koruyacaktır. Son olarak ise aracın kendi keçesi takılır. Bu sayede kötü bir görüntü de oluşmamış olur. Yapılan işlem sonrasında düşük sınıf otomobillerin kaputlarında bulunan teneke hissiyatı da geçer. Tok bir ses oluşur.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here