Skyline, Bir Başka Deyişle En Hızlı “Motul GT-R”

Motul ve Nissan Skyline birlikteliğinden daha iyi bir eşleşme düşünmek oldukça zor. Bu birliktelik Japonya’da yıllardır pistlerde yarışıyor. 2015’ten bu yana, Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nın zirvesi olarak görülen Le Mans ve Blancpain GT Series gibi üst düzey yarışlarda Nissan Nismo otomobilleri gücünü  Motul’den alıyor. Peki, Amerika’nın Florida eyaletinde neredeyse 1100 beygir gücünde bir “Motul GT-R” olduğunu biliyor muydunuz?

Gelin bu inanılmaz araç hakkında detaylı bilgilere göz atalım.

 nissan skyline

Yol Otomobilinden Yarış Otomobiline!

Aracın sahibi Jim Goritsas, eski bir futbol oyuncusu. Otomobillere oldukça meraklı olan Jim, Motul GT-R’dan önce de farklı Japon otomobillerini deneyimlemiş ve onları modifiye etmiş. Tutkusunun peşinden koşan Jim, hep daha fazlasını istemiş ve hayalindeki otomobile sahip olmak için bir Nissan R32 GT-R almaya karar vermiş. Jim, sonraları Motul GT-R’a dönüşecek olan R32’yi satın aldığı ilk zamanlarda aracın orijinalini korumaya niyetlense de sonrasında aracı bir drag yarış otomobiline dönüştürmek için modifiye etmeye başlamış.

Standart bir yol otomobilini alıp bir yarış otomobiline çevirmek, özellikle de 1000 beygirin üzerinde güç elde edip, dünyanın en hızlısı haline getirmek oldukça zor bir iş. Bunu başarmak için de araçta çok fazla değişiklik yapılması gerekiyor.

Otomobile dışarıdan bakıldığında standart bir araç gibi görünse de kaputun ve şasinin altına bakıldığında işin aslı hiç de öyle değil. Aracın motoru tamamen değiştirilerek yerine 2.6 litrelik yeni bir Nismo motoru takılmış. Değişiklikler bununla da sınırlı değil. Araca daha büyük bir turbo ve daha büyük enjektörler de takılmış.

skyline

En Hızlı GT-R!

Araç tamamlandığında ve teste çıktığında 848 beygir güç ve 30 poundluk bir boost elde edilmiş. Ancak Jim burada da durmak istememiş ve modifiyeye devam etmiş. Finalde elde ettikleri gücü 1044 beygire ve boostu da 38 pounda çıkararak nam-ı değer en hızlı GT-R olmayı başarmış.

Değişiklikler sadece aracın motoruna değil aynı zamanda farklı alanlara da uygulanmış. Normalde R32’lerde bulunan 4 tekerden çekiş özelliğine de modifiye hamleleri yapılmış. Eklenen bir tuş sayesinde ön tarafa iletilen güç istenildiğinde kesilerek araç tamamen arkadan itişli hale getirilebilme seçeneğine sahip.

R32’den daha önceki Nissan otomobillerinde de tüm ihtiyaçları için tercihini Motul’den yana kullanan Jim, bu projede yer almaları için Motul ile iletişime geçti. Motul ekibinin ve Jim’in tutkusu sayesinde  bu benzersiz ve muhteşem ‘’Motul GT-R” ortaya çıktı.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here