Son Yıllarda Otomobil Markaları!

2
846

Otomobil markaları, zaman içerisinde ürettikleri otomobiller ile beğeni almış veya oldukça fazla ilgi kaybetmişlerdir.

Popüler modeller çıkarttıktan sonra, bir anda rakip firmalara pazar payını kaptırdıkları olmuştur.

Bugün sizler için bazı otomobil markalarının zaman içerisinde, özellikle son yıllarda artan popülerliklerini ve bunu sağlayan tasarım ve teknoloji özelliklerinden bahsetmek istedik.

Sizde son dönemlerde beğendiğiniz ve ya kötüye gittiğini düşündüğünüz bir otomobil markası var ise belirtiniz.

Otomobil markaları

1Peugeot Modelleri, Harika Dönüşüm!

Listemizin en başında, en çok dikkat çeken marka olduğunu düşündüğümüz Peugeot, markasını eklemek istedik.

Özellikle SUV tarzındaki yıldızı 3008 ile gerçek anlamda bir yenileşmeye gitti.

Eski kasasını düşündükçe, aynı olan sadece model adı olan “3008” onun dışındaki bütün dinamikler yeni kasa ile bambaşka bir noktaya taşınmış oldu.

Öncelikle tasarım anlamında markanın yüzü değişmiş oldu.

Bu tarz yenilikleri, şirketler göstermek istediklerinde ilk yaptıkları yenilik, araçların tasarım dili ile ilgili olan farklılıklardır.

Peugeot 3008’de bu değişimin en önemli parçası oldu.

Markanın yeni tasarım dinamikleri gerçek anlamda dikkat çekti ve satış rakamları bunun kanıt noktası oldu.

Sıradanlaşan ve uzun yıllardır aynı parçaları farklı modellerde kullanıp, monoton bir standart yakalayan marka, bu son adımıyla ciddi bir fark yaratmış oldu.

Sonrasında gelen 2008 ve 508 modelleriyle bu yeni marka imajını taçlandırmış oldu ve inanılmaz bir ilgi çekmeyi başardı.

Otomobil markaları

Sadece tasarım anlamında değil; motor, şanzıman ve kullanılan parça kalitesindeki farklılıklar ve iyileştirmeler Peugeot markasını bir üst lige taşımış oldu.

2Citroen! Bu Tasarımlar Nedir Böyle?

Özellikle 2010 yıllarında piyasaya sürdüğü C5 modelinden sonra, böylesine asil bir tasarımı ve hala tasarım olarak gerçekten çok şık duran bu modelden sonra, işler bugün pekte iyiye gitmiyor.

Citroen, Peugeot ile aynı grup (PSA) içinde yer alıyor.

Benzer teknolojileri ve motor,şanzıman entegrasyonu ile birlikte üretilen modelleri olmasına rağmen tasarım anlamında büyük farklılıklar olduğunu söyleyebiliriz.

Yine C5 Aircross modelini ayrı tutarak, diğer modeller için oldukça farklı ve “ya sev ya nefret et!” diye adlandırılan oldukça marjinal bir tasarım dilini modellerinde kullanıyor.

C4 Cactus modeli ile bu ilginç tasarım dilini gösteren, ve çoğu kullanıcı tarafından memnun kalınmayan bir çizgi belirledi. Bu da son dönemde üstünlüğü Peugeot markasına vermesine neden oldu.

3Eski Alman, Yeni Fransız: Opel

PSA, bilinen adıyla Peugeot-Citroen grubu otomobil üreticileri grubuna dahil olan Opel, son dönemlerde biraz karmaşık veya halk arasında söylendiği şekliyle “basık” araçlar üretti.

2000’li yıllarda ürettiği araçlarla ciddi bir popülerlik yakalayan model, o zamandan sonra pek tutulmadı. Fakat, Psa grubuna geçmesi ile birlikte, özellikle son dönemde piyasaya sürdüğü Corsa modeli ile oldukça güzel bir tasarım imajı yakaladı. Ve dahil olduğu gurubun motor şanzıman uyumu ile oldukça ilgi çeken bir marka haline geldi.

Crossland X ve Grandland X modelleri ile bu yakışıklı modelleri de ilgi çekmeye devam ediyor.

4Otomobil Markaları, Son Dönemde Nasıl?

Otomobil markaları, son yıllarda nasıl değişimler gösterdi sizler için kısa bir özet yaptık.

Sizlerde görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Alman grubu otomobiller standart gidiyor. Aynı zamanda Toyota elektrikli araçlar ile ilgili kendini ön planda tutmaya devam ediyor ve yeni Hilux modeli ile oldukça güzel tasarımlarla adından bahsettiriyor.

Seat markası, Arona modeli ile piyasa da kendine bir pazar payı yaratmak konusunda iddialı ve Suber b modeli gerçekten markanın en üst sınıf arabası unvanını hak ediyor.

Nissan grubu ise Renault ile birlikte, son dönemde çok dikkat çeken bir adım atamadı. Özellikle SUV tarzı modelleri ile başı çeken Nissan, eski popülerliğini yakalamak için bir adım atması gerektiğini biliyor.

Mercedes-Benz, BMW veya Audi gibi premium araç üreticileri ise, araçlarında son dönemlerde özellikle teknolojik donanımlara ağırlık veriyor.

Otomobil markaları

Bmw markası son dönemde araçlarında kullandığı büyük ızgaraları ile bir kesim tarafından beğenilmiyor. Bu tasarım dokunuşu hakkında insanlar henüz net bir karar verebilmiş değil ama alışılması uzun sürecek gibi duruyor.

Otomobil markaları

Jaguar, premium araç üreticisi olmasına rağmen artık sokaklarda daha çok görür olduk.

Son dönemdeki modelleri ile özellikle SUV sınıfındaki araçları oldukça ilgi çekmeye başladı.

Alfa Romeo tarafında ise, Giulietta kaç yıldır piyasada artık takip edemez olduk. Bu model ile oldukça beğenilen marka sonrasında bir sakinlik dönemini yaşıyor desek abartmış olmayız.

Fakat Stelvio modeli ile gerçekten inanılmaz derecede etkileyici bir model üretmiş oldu. Fakat istenilen satış rakamlarına ulaşabildiği söylenemez. Stelvio değeri bilinmeyen bir model olacak gibi görünüyor.

Otomobil markaları

Ford, bildiğiniz gibi. Her zaman alınabilir ve sağlamdır. “Ford iyidir.” imajını korumaya devam ediyor.

Binek ve ticari gruptaki talebi eskisi gibi. Çünkü otomobil sevenler arasında,marka bağlılığı konusundaki üstünlüğü Ford markası sağlamış durumda. “Alırsın Ford, Olursun Lord” sözü artık hepimizin bildiği bir söylem oldu.

Fiesta modelinde, büyük bir başarı yakalayamasa da Focus modeli ile oldukça ilgil çekici bir tasarımı, Ford severlere sunmuş oldu.

Fiat tarafında ise, Egea uygun fiyatıyla tabiri caiz ise ” kapış kapış” satılıyor.

Aynı zamanda 500 ailesi ve son dönemde piyasaya çıkan Panda modeli de ilgi çekmeye devam ediyor.

İlerleyen zamanlarda, böyle bir genel analiz yapacağımız bir içeriğimizde görüşmek dileğiyle…

İkinci El Otomobil İlanları

Tekerinize taş değmesin.

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here