Sony Vision S Elektrikli Konseptiyle Yol Testlerine Başlıyor

0
852
Sony Vision S Elektrikli Konseptiyle Yol Testlerine Başlıyor

Sony Vision S Elektrikli Konseptiyle Yol Testlerine Başlıyor

Sony Vision S elektrikli otomobil konseptiyle ilgili daha fazla ayrıntı paylaşıyor ve yol testlerine başlıyor. Geçen yıl, lansmanda istediği ilgiyi pek uyandıramayan Sony bu sene yeni videolar ve CES lansmanıyla ses getirmeyi başarıyor.

Sony, Aracını Avusturya-Graz’da Geliştiriyor

Sony, bir yıl önce CES’te sürpriz bir şekilde ortaya çıkardıkları Sony Vision S elektrikli otomobil konseptini gösteren birkaç video yayınlamıştı. Ancak geçen yılki lansmandan bu yana Sony’nin yeni elektrikli otomobil projesi hakkında pek bir şey duymamıştık. Sony, bu sene bu gizlilik perdesini biraz daha aralamak için online olarak düzenlenen CES fırsatını kaçırmadı.

Geçtiğimiz yıl lansmanda açıklanan özellikler arasında “sürükleyici bir ses deneyimi” , “yazılım odaklı tasarım” gibi belirsiz ifadeler vardı. Bir söylentiye göre de 400 kW (536 hp) gücünde çift motorlu, dört tekerden çekişli ve 0’dan 100’e 4.8 saniyede ulaşabilen bir araç tasarlıyorlardı. Fakat bu bilgiler Sony tarafından teyit edilmedi. Hala kullanılabilirlik, fiyat ve pil boyutu hakkında bir bilgimiz yok. Ayrıca son ulaşan görüntüler de Sony şirketinin Vision-S’i kullanıcıya sunmadan önce yapması gereken çok işinin olduğunu gösteriyor.

Sony Vision S ile Otonom Sürüşe Hazırlanıyor

Bütün olumsuzluklara rağmen Sony Vision-S’in yeni videosu bazı ilginç bilgiler de sunuyor. Otonom sürüş için sensör sayısını 33’ten 40’a çıkarıyor. Ayrıca araç içi bilgi eğlence sistemlerinin de araçta daha ön planda olduğunu söylemek gerekir. Bu yönleriyle adeta araba sizin için gider, siz eğlenmenize bakın der gibi.

Araç içerisinde bir de insan-makine arayüz bulunuyor. Bu arayüz konuşma, jest ve mimikleri de tanımlayabiliyor gibi görünüyor. Videonun bir kısmında da sürücü tek eliyle araç kullanırken aracın içinin termal görüntüsünü de veriyor. Anlaşılan o ki otomatik klima sistemiyle Sony bu konuya da eğilecek gibi duruyor.

Sony yetkilileri Vision S’in ne zaman çıkacağına dair herhangi bir açıklama yapmamış olsalar da Continental’den Horst Schaffer “ilgili tüm tarafların bu aracı mümkün olan en kısa sürede yollara çıkarmak istediği hissine kapıldığını” belirtti. Ancak aracın geliştirilme aşamasına bakacak olursak Sony Vision-S için biraz daha beklememiz gerekecek gibi görünüyor.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here