Stellantis Çip Krizi Nedeniyle Üretimi Durdurdu

0
298
Stellantis Çip Krizi Nedeniyle Üretimi Durdurdu

Stellantis çip krizi nedeniyle üretimi durdurdu. Dünya genelinde yaşanmaya devam eden kriz nedeniyle marka Zaragoza’daki Opel fabrikasında üretime şimdilik kısa bir ara verdi. Bu fabrikada güncel olarak Corsa ve Crossland modellerinin üretimi gerçekleşiyordu. 

En son Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile PSA grubu da Stellantis çatısı altına girmişlerdi. Bunun için yarı yarıya ortaklığa gitmişlerdi. Ancak bir yandan büyümeye devam eden Stellantis, bir türlü çip krizinden kurtulamadı. Daha önce de üretimi birkaç kez bu nedenle durdurmuştu. Şimdi ise mecburen bir kez daha fabrika üretimine ara verdi.

Stellantis Çip Krizi Yüzünden Bir Kez Daha Üretime Ara Verdi

Stellantis Çip Krizi Nedeniyle Üretimi Durdurdu

Stellantis fabrikasındaki gelişmeleri ilk olarak işçi sendikası CCOO duyurdu. Buna göre Stellantis’in İspanya’nın kuzeyinde yer alan Zaragoza kentindeki Opel otomobil fabrikasının geçici olarak kapandığını açıkladı. Çip sıkıntısının buna sebep olduğunu da ekledi. Eş zamanlı olarak Stellantis’in Fransa’daki Sochaux otomobil fabrikasında da üretim aynı sebeple durdu.

200 Bin Araç Daha Az Üretecek

Stellantis Çip Krizi Nedeniyle Üretimi Durdurdu

Stellantis çip krizi yüzünden ilk önce İtalya’da 200 bin araç üretimini gerçekleştiremeyecek. Fim Cisl sendikasına göre markanın 2022 yılının ilk 6 ayında İtalya’da üretimi yüzde 14 azaldı. Bu anlamda bu yıl 200 ile 220 bin arası aracı üretmeyecek.

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here