Stellantis grubunun elektrikli araçları Samsung tarafından güçlendirilecek… Akülü elektrikli araçlar, şüphesiz ulaşımda bir sonraki evrimdir. Kullanmak iste ya da hiç kullanmak isteme, elektrikli arabalar gelecek. Bununla birlikte, otomobil üreticilerinin artan elektrikli otomobil talebini karşılamak için gerekli hamleleri hızla yapmaları gerekiyor. Stellantis, yaklaşan vardiyaya hazır olduğundan emin olmak için üzerine düşeni yapıyor.

Stellantis, Akülü Elektrikli Araç Üretimini Güvence Altına Almak İçin Samsung SDI ile Anlaşma İmzaladı

Böylesine çeşitli bir otomotiv markaları portföyüyle Stellantis’in onları rekabetçi tutmak için doğru hamleleri yapmasını sağlaması gerekiyor. Stellantis için bu, akülü elektrikli araçların üretimini artırmaya bakmak anlamına geliyor. Ancak aküsüz bir akülü elektrikli araç yapamazsınız. Automotive News’in bir raporuna göre, otomobil üreticisinin yakın zamanda Samsung SDI ile ortak pil üretimi için bir anlaşma imzalamasının nedeni budur.

Konuya yakın anonim bir kaynağa göre, “İki şirket (Samsung SDI ve Stellantis), Kuzey Amerika için EV pilleri üretmek için bir araya geldi. Ve bir Mutabakat Muhtırası (mutabakat zaptı) imzaladı”.

Stellantis Grubunun Elektrikli Araçları Samsung Tarafından Güçlendirilecek
Elektrikli Fiat 500, Stellantis Mirafiori fabrikasının önünde

Kaynak ayrıca, her iki tarafın da daha sonraki bir tarihte resmi olarak açıklanacak olan ortak girişimin yerini gözden geçirdiğini açıkladı. Automotive News, Güney Kore’nin Yonhap haberinde iki kuruluşun Amerika Birleşik Devletleri’nde bir pil üretim tesisi kuracağını bildirdiğini belirtti.

Samsung SDI şu anda Güney Kore, Çin ve Macaristan’da pil üretim tesislerine sahip. Ayrıca BMW, Ford ve diğer otomobil üreticilerine tedarik sağlıyor.

Fiat Chrysler ve PSA Group Artık Stellantis

İki marka arasındaki birleşme tamamlandı. Stellantis’i 14 araç markasının operatörü ve dünyanın dördüncü en büyük otomobil üreticisi haline getirdi.

PSA Group ve Fiat Chrysler Automobiles (FCA), dünya çapında 14 araç markasını bir araya getirdi. Adına da Stellantis diyerek bunu oluşturmak için resmi olarak birleşti. Bir yılı aşkın süredir devam eden birleşmenin tamamlanmasıyla Stellantis, hacim olarak dünyanın en büyük dördüncü, gelir olarak en büyük üçüncü otomobil üreticisi oldu. Şimdi Stellantis grubu altında olan Chrysler, Dodge, Jeep, Ram, Fiat, Alfa Romeo PSA’sına FCA-de Citroën DS, Opel, Peugeot, ve Vauxhall gibi sayesinde, Abarth, Lancia ve Maserati-sayesinde mevcut.

Stellantis, Halihazırda Elektrikli Araç Üretimi İçin Mevcut Tesisleri Yeniden Yapılandırıyor

Ekim 2021’in ilk yarısında, Stellantis’in İtalya’daki Mirafiori üretim tesisini akülü elektrikli araçların üretimi için bir “merkez” olacak şekilde yeniden yapılandırdığı bildirildi. Yeniden yapılandırma, Stellantis EV üretimini artırmaya hazırlanırken işleri korumayı ve üretim verimliliğini artırmayı amaçlıyor.

Mirafiori tesisi, 2022 ile 2024 yılları arasında üretime başlayacak olan iki yeni Stellantis akülü elektrikli araçtan sorumlu olacak. Şu anda Mirafiori’de üretilen tek elektrikli araç elektrikli Fiat 500’dür. Yeni EV piyasaya çıktığında, fabrika Stellantis olacak. İtalya’da akülü elektrikli araçlar için ana üretim tesisi.

Stellantis Grubunun Elektrikli Araçları Samsung Tarafından Güçlendirilecek
Stellantis Palazzina Mirafiori Tesisi

Yeniden yapılandırma tamamlandığında, tesisin ürettiği ilk akülü elektrikli araçlardan biri Maserati EV olacak. Stellantis, Maserati’nin gelecekteki elektrikli aracının adını veya başka bir ayrıntısını açıklamadı. Stellantis’in muhtemelen 2022’nin ortalarına kadar gelecekteki akülü elektrikli araçlar hakkında daha fazla bilgi vermeyeceğini düşünüyoruz.

EV Pilleri İçin Dışarıdan Bir Tedarikçi Kullanmak Riskli Olabilir

Pilli elektrikli araçlara geçiş nispeten yenidir. Bu yüzden, çoğu otomobil üreticisi henüz kendi bünyesinde pil üretmeye hazır değil. Bu yetersizlik, markaların EV pil modülleri için üçüncü taraf tedarikçilere güvenmek zorunda kalması anlamına geliyor. Bu nispeten basit bir durumdur, ancak gerekli özenin gösterilmemesi durumunda ciddi sorunları olabilir.

Örneğin, General Motors, LG kaynaklı hatalı piller nedeniyle Bolt EV’nin büyük bir geri çağrılmasıyla karşıdır. LG tarafından sağlanan pil modüllerindeki bir üretim hatası nedeniyle birkaç Bolt EV’nin kendiliğinden yandı. Bunun üzerine 100.000’den fazla araç geri çağrılmak zorunda kaldı. Sadece bu sorunun General Motors’a 2 milyar dolara mal olduğu söyleniyor. Ancak bir anlaşmaya vardıktan sonra LG bu faturanın çoğunu ödeyecek.

Stellantis Grubunun Elektrikli Araçları Samsung Tarafından Güçlendirilecek
Lityum iyon piller

Ayrıca dikkate alınması gereken etik kaygılar da vardır. Elektrikli araç pil modülleri üretmek için lityum ve kobalt gibi malzemeleri toplama süreci mükemmel değil. Ve bazı uzmanlar pil tedarik zincirinin insan hakları sorunlarıyla dolu olduğuna inanıyor.

Rivian şu anda elektrikli araç üreticisi halka arzına hazırlanırken pillerinin tedarik zinciri hakkında sorularla karşı karşıya . Batarya tedarikçileriyle ilgili insan hakları ihtilaflarının olduğu tespit edilirse, bu önemli mali sorumluluk anlamına gelebilir.

Stellantis, yeni ortağı Samsung SDI’nin herhangi bir kirli sır saklamadığını teyit ederse iyi olur.

İkinci El Fiat Otomobil İlanları

Tesla Rakiplerine Pil Tedarik Etmek İstiyor!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here