Stellantis ve Qualcomm İşbirliği: Geleceğin Dijital Çözümleri

0
438
Stellantis ve Qualcomm İşbirliği: Geleceğin Dijital Çözümleri

Stellantis ve Qualcomm 2024 yılı itibariyle uzun vadeli bir birlikteliğe başlıyorlar. Qulacomm bir kablosuz telekomünikasyon ürün ve hizmetleri şirketi. Bu birliktelikle Stellantis’in 14 otomotiv markasındaki milyonlarca araç daha teknolojik bir hal alacak. Buradaki temel amaç araçların daha akıllı ve özelleştirilebilir olması. Bu sayede de üst düzey kullanıcı deneyimleri sağlamak. Bu teknolojik işbirliği 5G sistemleri ile entegre çalışacak. Böylece araçlar normal bir araba olmaktan çıkacaklar. Öyle ki artık kişiye özel haldeki yüksek teknik içeren yeni nesil araçlar olacaklar. 

Bu işbirliği ile Stellantis’in tüm yazılım alanları Yüksek Performanslı Bilgisayarlarda birleşecek. Böylece hepsini tek elden kontrol etmek kolaylaşacak.  Bununla birlikte araç planlamaları da daha teknolojik bir ortamda gerçekleşecek. Tüm bu kolaylıklar sayesinde de araçlarda yüksek performans daha kolay bir şekilde sağlanmış olacak.

Stellantis ve Qualcomm Yapay Zekayı Arabalara Taşıyor

Stellantis ve Qualcomm İşbirliği: Geleceğin Dijital Çözümleri

Sürücü ile araç ilişkisini üst seviyeye taşımayı hedefleyen Stellantis, yapay zekadan yararlanmakta kararlı. Ayrıca güçlü araç içi iletişim ve bilgi-eğlence sistemlerini hedefliyorlar. Bunun için de yeni nesil Snapdragon Kokpit Platformlarını kullanmayı planlıyorlar. Bu yeni kokpitlerde yalnızca ses ve dokunmatik kontrollü ekranlar bulunmuyor. Aynı zamanda tüm aracı kapsayacak sesli iletişim vaat ediyor. Böylece birinci sınıf ses tüm kabin içinde eşit dağılmış olacak. Bu yeni tasarımın kullanıcılarına çok özel hissettireceği şimdiden belli. Bu araç içi teknoloji ayrıca son derece sezgisel yapay zeka yeteneklerine sahip. Öyle ki artık kişisel asistan farklı bir boyut kazanacak.

Kablosuz Güncellemeler Üst Seviyeye Çıkacak

Stellantis ve Qualcomm İşbirliği: Geleceğin Dijital Çözümleri

Stellantis ve Qualcomm kablosuz yazılım güncellemeleri ileri taşımak istiyor. Bunun için de aracın zaman içinde gelişmesine yardımcı olacak yükseltmeleri planlarına dahil ediyor. Bunlara ek olarak kişiye özel ekstra sürüş modları içerecek. Bunlar gibi anlık araç yükseltmeleri sayesinde de oldukça çeşitli müşteri kitlelerine hitap edecek. Üstelik daha fazla işlem gücü ile olumlu kullanıcı deneyimlerini artırmak hedefleri arasında. Tüm bunlara ek olarak sürekli yeni çözümler sunarak otomotiv sektörünü de geliştirmek istiyorlar. Son olarak, bu işbirliğinin ilk uygulaması Maserati markası üzerinde gerçekleşecek.

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here