Sunroof Bakımınızı Yaptınız mı? | Yaz Geliyor

0
962
Sunroof Bakımınızı Yaptınız mı?

Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte havalar ısınmaya başladı. Havaların ısınması ile birlikte otomobillerimizin bazı bakımlarının zamanı geldi. Bu bakımlardan biri de sunroof bakımıdır. Sunroof, eski zamanlarda tam bir premium ikonuydu. Çünkü sunrooflu araç yok denecek kadar azdı. Ancak son zamanlarda teknolojinin gelişmesiyle sunroof maliyeti azaldı. Bu durum sunroof opsiyonunu daha alınabilir kıldı. Yani yeni araçların bir çoğunda sunroof mevcuttur. Sunroof periyodik olarak bakım gerektiren bir donanımdır. Bakım, araç sahibi tarafından yapılabileceği gibi sunroof servisleri tarafından da yapılmaktadır. Yazımızın devamında mevsim geçişlerinde yapılması gereken sunroof bakımından bahsettik. Peki ya siz sunroof bakımınızı yaptınız mı?

Sunroof Bakımınızı Yaptınız mı?

Sunroof Bakımınızı Yaptınız mı?

Sunroof, bakımları düzenli olarak yapıldığında sorunsuz bir şekilde kullanılabilecek bir donanımdır. Sunroof bakımı 3 temel aşamadan oluşmaktadır;

  • Temizleme
  • Kurulama
  • Yağlama

Bu aşamaları düzenli olarak yaptığınızda sunroof donanımınızı uzun bir süre kullanabilirsiniz. Peki bakım işlemi nasıl gerçekleşir.

Temizleme

sunroof donanımının çalışma prensibini bir hatırlayalım; kızak üzerine oturtulmuş bir panel, halat vasıtasıyla hareket ettirilir. Halatı hareket ettiren eleman ise sunroof motorudur. Sunroof’dan giren suyun tahliye edilmesi için sunroof mekanizmasının 4 köşesinde tahliye hortumları vardır. Sunroof bakımlarından ilki ve neredeyse en önemlisi sunroof temizliği, kızaklardaki çamur ve kirin temizlenme  aşamasıdır. Katı kir ve çöpler temizlenir. Sonra ise su dökülerek tahliye hortumları kontrol edilir. Dökmüş olduğunuz su aracın alt bölümüne akıyorsa bir problem yoktur. Temizlik işlemi bitmiştir.

Kurulama

Temizlik işleminde sunroof mekanizmasının yüzeyi ıslanmaktadır. Kurulama aşamasında kızaklar kurutulur. Sonrasında ise yağlama işlemine geçilir.

Yağlama

Yağlama işlemi, panelin kızakta kolay bir şekilde hareket etmesini sağlar. Bu sayede mekanizma sıkışmaz. Halat ve susnroof ayakları daha uzun ömürlü olur. Ayrıca sunroof açılıp kapanırken daha stabil çalışır. Yağlama işlemi için herhangi bir yağlayıcı

Sunroof Bakımınızı Yaptınız mı?

kullanabilirsiniz. Ben aracımın sunroof’unda Loctite markasının multispray ürününü kullanıyorum. Gayet de memnunum. Yağlayıcı spray kızaklara ve sunroof ayaklarına sıkılır. Sunroof bir kaç kez kapatılıp açılır. Sonra ise yağlayıcı araç yüzeyine geldiyse temizliği sağlanır. Sunroof bakım işleminiz tamamdır. 3 ayda 1 bu işlemi yaparsanız sunroof’unuzu uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here