Sürücüsüz Gelecek: Lincoln Model L100

0
109
Lincoln Model L100

Lincoln Model L100, Ford Motor’un markayı satın almasının 100.yılı şerefine geliştirilmiştir. Aynı zamanda marka için gelecek yıllar adına önemli bir temel olabilir. Şirketin en son projesi olan 1922 Lincoln Model L’nin ana hatları dikkate alınarak tasarlanmıştır. Bunun nedeni şirketin 2022’de 100 yaşında olacak olması.

L100Lincoln Model L100; 100.Yıl Şerefi

1922 yılında Ford markasına dahil olan Lincoln, bu yıl 100. yılını kutluyor. Ford, günümüz koşullarında Lincoln için ciddi hazırlıklar yapıyor. Markanın gelecekteki yerini göstermek için bu proje ile karşımıza çıkıyor. Lincoln Model L100, 100. yıl kutlamalarını daha güzel bir hale getirdiği aşikar. Aynı zamanda model, otonom sürüş teknolojisinin otomobil dünyası için yeni tasarımı ile ciddi mesajlar veriyor.

L100, tamamen elektrikli olarak tasarlandı. Ayrıca menzil ve performans gibi özelliklerden ziyade tasarım ve vizyon ön plana çıkıyor. Tasarım olarak ise 1922 Lincoln Model L ilham kaynağı oldu ve geliştirilerek yenilendi. Aynı zamanda dışarıdan baktığımız zaman adeta modernize edilmiş bir GT otomobil hissi veriyor. Fakat kapılar açıldığı zaman bambaşka bir tasarım ile karşılaşıyoruz. L100, adeta eşsiz bir tasarıma sahip. Kapıları tavanıyla birlikte açılıyor ve muazzam bir manzara bizi bekliyor. Otomobilin kokpitinde ise bir arabanın dışında lüks bir oturma odasındaymış hissi veriyor. Ayrıca modelde tün arabalarda bulunan direksiyon ve pedal gibi temel unsurlar bulunmuyor. Aracın orta kısmında bir panel bulunuyor ve bu panel aracın kontrol mekanizması özelliğini taşıyor.

Lincoln Model L100 Lincoln’ün şimdiki durumu SUV odaklı modellerle sürücülere çözümler sunuyor. Fakat ilerleyen yıllarda elektrik odaklı hamleler yapacak gibi gözüküyor. Bu durum markayı yeniden binek kısmına çevirebilir. Aynı zamanda marka Star konseptini de 2025 yılında seri üretime alması muhtemel.

Sıfır km Otomobil Modelleri ve Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here