Suzuki Jimny İncelemesi

1
17412
Suzuki Jimny

Suzuki Jimny incelemesi arayanlar için yazdık. Yeni Suzuki Jimny hakkında merak edilenler ve Suzuki Jimny fiyat listesi için okumaya devam edin…

Suzuki Jimny İncelemesi

Önce Suzuki Jimny görsellerine bakalım.

Suzuki Jimny Görsel Galerisi

Off-road aracı arayanlar için Suzuki Jimny, çok ama çok iyi bir alternatif yaratıyor. Yeni Suzuki Jimny’nin arazi kabiliyeti çok iyi. Hem tasarımındaki ikonik hava hem de arazi şartlarında gösterdiği başarı, etkileyici.

Suzuki markasının 4X4 geçmişi, 1970’lere dayanıyor. 1970 model Suzuki LJ10 ile 4X4 işini çözmüştü marka. 1980’lerde de SJ serisi üretildi ve epeyce ilgi gördü. 1998 model Suzuki Jimny, üretilen son modeliydi. Şimdi, efsane döndü.

Yeni Suzuki Jimny Hakkında

Yeni Suzuki Jimny’de 1970’lerin tasarımı korunuyor. Aslında meraklısı için bu modeli özel kılan da biraz bu kısım. 1970 model Suzuki Jimny’nin yuvarlak farları 2019 model Suzuki Jimny’de de aynı. Sinyal lambaları ve altındaki kesik köşe çizgisi de öyle. Ha! bunlar Suzuki Jimny değişmedi algısı da yaratmamalı çünkü teknolojisi fazlasıyla yeni.

Aracın farları standart olarak LED aydınlatma ile geliyor. Arka tampona entegre edilen stop tasarımı ise ikinci nesil Suzuki Jimny’e ait. Fark mı… görünümde az sayıda farklılık var. Mesela dikey ön panjur ızgaraları artık 5 parçalı.

Eski Suzuki Jimny ve Yeni Suzuki Jimny

Boyutlarına baktığımızda önceki nesilde 3695mm uzunluk, 1600mm genişlik ve 1705mm yükseklik varken şimdi Suzuki Jimny ölçüleri şöyle:

  • uzunluk: 3480mm
  • genişlik: 1645mm
  • yükseklik: 1720mm

Yeni Suzuki Jimny’nin boyutlarında zeminden yüksekliğin 190mm’den 210mm’e çıkmış olması da önemli bir ayrıntı.

Suzuki Jimny Bagajı Nasıl?

Suzuki Jimny bagajıSuzuki Jimny bagaj hacmine baktığımızda eskiden koltukların altında 113 litre hacim vadı. Koltuklar katlandığında 324 litre olan bu hacim, ön koltuk sırtlığı da katlanınca 816 litrelik bir alan sunuyordu. Yeni Suzuki Jimny bagajı ise 185 litre. Arka koltuklar yatırılınca 377 litre olan Suzuki Jimny bagajı, 830 litreye kadar genişleyebiliyor. Bu arada Suzuki Jimny’nin bagajının zemininde sert ve suya dayanıklı bir malzeme kullanılmış. Bu alan, araç içinde iki yetişkinin uzanmasına uygun. Yani onu bir kamp aracı olarak da kullanabilirsiniz.

Suzuki Jimny’nin iç Mekan Konforu

Suzuki Jimny’nin iç mekan konforu oldukça başarılı. Suzuki Jimny’nin içinde uzun boyluların bile çok ferah durabileceği bir alan var. Uzun boylular için de yüksek olan baş mesafesi çok ferah hissettiriyor. Arka koltuklarda diz mesafesi biraz kısıtlı.

Suzuki Jimny iç mekanSuzuki Jimny iç mekan malzemesi sert plastik ağırlıklı. Bu, çok kaliteli bir imaj vermiyor. Ama markanın da bu işleri pek taktığı yok. Çünkü ulaşılabilir fiyata off-road kabiliyeti iyi olan bir arazi aracını ikonik bir tasarımla sunmanın gururu ana motivasyonları. Sizin için de böyle şeyle çok önemli değilse Suzuki Jimny’nin içi, ferah ve kullanışlı.

Suzuki Jimny ekran konusunda 9 inçlik bir android tabanlı multimedya ekranına sahip. Sistemde navigasyon da sunuluyor. Ayrıca USB girişi, otomatik klima gibi teknolojiler de Suzuki Jimny’nin içinde var ve otomatik klima standart pakette sunuluyor.

Suzuki Jimny direksiyonundan yükseklik ayarı var ama derinlik ayarı yok. Ayrıca mühendisler, Jimny’nin direksiyonun arkasında amortisör koyarak direksiyon titreşimini engellemişler. Bu da off-road deneyimini keyiflendirecek bir teknoloji olarak karşımıza çıkıyor. Jimny’nin direksiyonun solunda çarpışma önleyicinin ve şerit takip asistanının kumanda edilebildiği düğmeler var.

Vites üzerindeki küçük kollu kullanarak aracın çekiş seçeneklerini değiştirebiliyorsunuz. 4 ileri vitesli otomatik şanzıman var.

Suzuki Jimny Sürüş Özellikleri

Aracın şasisi daha rijit hale gelmiş. Bu amaçla Suzuki mühendisleri merdiven şasi kullanmış. Bu merdiven şasinin farklı noktalarına bağlantılar ekleyerek arazide aracın burulma olasılığını baya bi’ elemişler. Merdiven tipi ek bağlantılı şasi uygulaması ile araçı arazide daha fazl yük taşıyabilir hale de gelmiş.

Suzuki Jimny arazi yeteneğini üç şeyin birbiriyle uyumlu çalışmasına borçlu:

  1. Merdiven şasi
  2. Merdiven şasideki farklı bağlantı noktaları
  3. dört tekerden çekiş

Suzuki Jimny Çekiş Sistemi

Bu araç, şehirde hava atmak için arazide ilerlemek için üretilmiş. Bu nedenle çekiş sistemi çok önemli. Çekiş sisteminde birbirinden farklı ayarlarla farklı arazi koşullarında ilerlemek mümkün kılınmış.

  • 2H Çekiş Sistemi

Düz yolda ilerlerken gereken gücü sağlıyor ve gerekli çekişi veriyor.

  • 4L Çekiş Sistemi

Düşük devirde çekişi arttırıp çamurdan çıkmayı sağlıyor.

  • 4H Çekiş Sistemi

Yüksek hızda sürekli 4 tekerden çekiş için kullanılıyor.

  • LSD Çekiş Sistemi

LSD moduna geçinde bir tekerlek boşta dönüyorsa buna fren uygulanıyor. Böylece diğer tekerleğe güç aktarılıyor. Bu da mesela çamurdan çıkmak için şahane.

Suzuki Jimny Teknik Özellikleri

Suzuki Jimny’nin motor özelliklerine, hızlanma verilerine, yakıt tüketimine bakalım…

Suzuki Jimny 1,5 CLX AT Motor Özellikleri

  • Motor Tipi ve Konumu: Sıralı-atmosferik motor, önde ve uzunlamasına konumlanıyor.
  • Yakıt tipi: Benzin
  • Silindir/ Subap Sayısı: 4/16
  • Silindir Hacmi: 1462cc
  • Maksimum Güç: 75kW/102 HP 6000 d/d
  • Maksimum Tork: 130Nm 4000 d/d

Suzuki Jimny Hızlanma Verileri

İncelediğimiz araç Suzuki Jimny 1,5 CLX AT.

  • 0-50km/s Hızlanma: 4,0 saniye
  • 0-80km/s Hızlanma: 8,4 saniye
  • 0-100km/s Hızlanma: 13,6 saniye
  • 0-120km/s Hızlanma: 19,9 saniye
  • 0-130km/s Hızlanma: 24,0 saniye
  • 0-400m Hızlanma: 18,8 saniye
  • Maksimum Hızlanma: 140km/s

Suzuki Jimny 1,5 CLX AT Donanım Özellikleri

ABS; ESP, BAS, ESS, HHC, DSBS, LDWS, TSR, HBA, LSD, kaza anında katlanabilir pedal sistemi, ön-yan-perde havayastıkları, ısofix, hız sabitleme sistemi, otomatik klima, 9 inç multimedya ekranı, bluetooth, USB, deri direksiyon, hidrolik direksiyon, ön koltuk ısıtması, LED farlar, far yıkama, gündüz farları, 15 inçlik hafif alaşım jantlar.

Suzuki Jimny Boyutlar Listesi

  • Uzunluk: 3645mm
  • Dingil Mesafesi: 2250mm
  • Ön İz Açıklığı: 1395mm
  • Genişlik: 1645mm
  • Yükseklik: 1720mm
  • Arka koltuk diz mesafesi: 450mm
  • Ön koltuk diz mesafesi: 350mm

Suzuki Jimny Ne Kadar Yakar?

Benzinli Suzuki Jimny yakıt ortalaması 7,5 litre. Şehir içinde 8,4 litre/ şehir dışında 7 litre yakıt tüketimi yapıyor.

Suzuki Jimny Fiyatı ve Bakım Maliyeti

Sıfır km Suzuki Jimny fiyatı 208 bin TL’den başlıyor. Donanımı güçlendirince sıfır Jimny fiyatı 214-215 bin TL’ye ulaşıyor. Suzuki’nin Jimny modelinin tam bir rakibi yok. Onun yerine şu alınır diyemiyoruz. O yüzden özel bir kitlesi var. Bu da fiyatını makul kılıyor. Ancak 4X4 çekişi olan kompakt SUV ya da 4X4 pikap araçlarda daha makul fiyatlı örnekler var.

Suzuki Jimny’nin yıllık bakım maliyeti ortalaması 3 bin TL. Bakım aralıkları 15 bin km’de bir. Suzuki Jimny garantisi ise boyada, mekanikte ve korozyonda 3 yıl.

 

 

 

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here