Tam Kapanmada Yapılabilecek İşlemler | Motor İçi Temizliği

0
896

Covid-19 salgınında yaşanan artış, sıkı önlemleri beraberinde getirmiştir. Son zamanlarda alınan önlemlerden biri de 29 Nisan 19.00 da başlayan 17 günlük sokağa çıkma kısıtlamasıdır. Otomobil tutkunları, otomobilleri ile ilgilenerek bu süreci en keyifli bir şekilde atlatabilir. Tam kapanmada yapılabilecek işlemler serimizde sizlere Motor içi temizliği ve dikkat edilmesi gereken noktalardan bahsedeceğiz.

motor içi temizliği

Tam Kapanmada Yapılabilecek İşlemler | Motor İçi Temizliği

Sokağa çıkma kısıtlamasını otomobili ile vakit geçirmek isteyenler için bir önerimiz var. Otomobillerimizi temizlerken dışını ve kabin içerisi temizleriz. Kaputun altı yani motor içi temizliği birçok araç sahibini korkutmaktadır. Özellikle benzinli otomobillerin motor içi temizliğini yaparken oldukça dikkatli olmak gerekir. Otomobillerin motor içi temizliğini gerçekleştirmek için gerekli malzemeler:

  • Bir Kova Su
  • Köpük oluşturacak sabun
  • Motor içi temizlik sıvısı Sarı güç türevi bir spray
  • Küçük bir fırça
  • Mikrofiber bez

Motor kaputu açılır. Her ihtimale karşı aracın kutup başı sökülür. Ancak kutup başını sökmek için gerekli ekipmana sahip değilseniz dikkatli bir çalışma ile sökmeseniz de olur. İlk aşama kovada bulunan köpüklü suyu fırça vasıtasıyla motor içerisinde bulunan kirli bölümlere uygulamaktır. İlk aşamada kirin direkt olarak çözülmediğini görmek moralinizi bozmasın. İlk aşamayı ince fırça ile tüm yüzeye uyguladıktan sonra mikrofiber bez ile kurutmak gerekir. Sonraki işlem ise motor içi temizlik sıvısı veya sarı güç türevi bir ürünü kir gördüğünüz yüzeylere sıkmalısınız. Fırça ile ürünü sıktığınız yüzeyleri fırçalayarak kirlerin çözüldüğünü göreceksiniz. Çözülen kir mikrofiber bez ile silinir. Motor içerisindeki tüm kir bu şekilde çözülerek motor içi temizliği yapılmış olur. Ayrıca zamana bağlı motor içerisinde bulunan bazı plastik parçaların rengi deformasyona uğrayabilir. Bu parçaların eski gözükmesi, motor içerisinin kötü gözükmesine neden olur.

motor içi temizliği

Kötü gözüken motor içerisindeki plastik parçalar isteğe bağlı sökülebilir. Sökülen parçalara zımpara yapılır. Plastik astarı uygulandıktan sonra boyanabilir. Boyama işlemi tamamlanınca kuruyan parçalar yerine montajlanır. Bu sayede motor içerisi ilk günkü hali gibi güzel gözükecektir.

Benzinli Motora Su Vurmayın

Eski nesil dizel otomobil motorları direkt olarak tazyikli su ile yıkanabilirken benzinli otomobillerin motorları kesinlikle su ile yıkanmaz. Su ile yıkanan benzinli araçlar genelde çalışmaz. Ateşleme sistemi elemanları teker teker sökülüp kurutulması gerekiyor. Ayrıca su sebebiyle arıza yapan parça var ise değişimi gerekir. Bu sebeple motor içi temizliği silme yöntemi ile yapılmalıdır.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here