İster yeni bir Cadillac kullanıyor olun, ister kullanılmış ucuz bir araç satın alıyor olun, arabanızın kullanım ömrü boyunca epeyce onların arızaları ile karşılaşacaksınız, özellikle de uzun süre saklamayı planlıyorsanız. Hiçbir araba sonsuza kadar sorunsuz dayanmaz. Sonunda, ister rutin mekanik arıza ister kaza nedeniyle olsun, aracınızı tamir etmeniz ve bakımını yapmanız gerekecek. Ancak, tüm onarımlar aynı değildir. Çatlak bir ön camı veya araba aküsünü değiştirmek gibi bazı onarımlar hızlı ve ekonomiktir. Öte yandan, kritik motor arızası gibi sorunlar size kolayca binlerce liraya mal olabilir. Bu yüzden bu yazıda, en pahalı 5 araba onarımını ve bunlardan kaçınmak için atabileceğiniz adımları gözden geçireceğiz.

5. Üst Kapak Contası Arızası 

Üst kapak contası arızaları , motor silindirlerinizi sızdırmaz hale getirerek soğutma sıvısının ve yağın dışarı sızmasını önler. Kapak contanız arızalanırsa, sonuçlar kötü olabilir; motor sıvıları her yere püskürür ve arabanızı süremezsiniz. Kapak contalarının kendileri yalnızca birkaç yüz liraya mal olur, ancak onarım süreci çok emek yoğun olduğundan, genel onarım maliyeti oldukça yüksektir. Bu sorunu önlemenin en iyi yolu, aracınızın bakımını düzenli olarak yapmak ve motorunuzun aşırı ısınmamasını sağlamaktır. Conta, yoğun ısı ve basınç nedeniyle eğilebileceğinden, ısı birikmesi, kafa contası arızasının en yaygın nedenidir.

4. Eksantrik mili 

Eksantrik mili, arabanızın motorundaki hava girişini kontrol etmeye yardımcı olan şeydir. Bakım yapılmazsa, çoğu zaman kirle tıkanabilir ve sonunda tamamen arızalanır. Yine, eksantrik milinin kendisi özellikle karmaşık veya pahalı bir parça değildir, ancak parçanın değiştirilmesiyle ilgili işçilik, ağır bir onarım faturasına bakacağınız anlamına gelir. Bu nedenle, eğer varsa, eksantrik mili arızasını önlemek isteyeceksiniz.  Şanslısınız ki, eksantrik milinizi iyi durumda tutmak oldukça kolay. Yağ değişiminden veya düzenli temizlik / muayeneden geçtiğinizde kontrol ettirip temizlettiğinizden emin olun.

3. Yürüyen Sistem Arızaları 

Arabanızın süspansiyonu, aracınızın yoldaki tümsekleri emmesine yardımcı olan amortisörler, yaylar, destekler, çubuklar ve kontrol kollarından oluşur. Zamanla parçalar yıpranabilir ve değiştirilmezlerse, kapsamlı bir süspansiyon revizyonuna ihtiyacınız olabilir ve bu da size büyük bir değişikliğe mal olur. Süspansiyonun tamamını değiştirmekten kaçınmak için, aracınızın nasıl sürdüğüne dikkat edin. Yana savrulursa, normalden daha engebeli gibi gelirse veya başka herhangi bir askıya alma sorunu fark ederseniz, hemen kontrol ettirin, sorunlu bölümü erken değiştirirseniz, tamamen askıya alma revizyonundan kaçınabilirsiniz.

2. Şanzıman

Şanzımanınız arızalanırsa, arabanız hiçbir yere gitmez. Bu karmaşık sistem, arabanızı gerçekten yönlendiren parçadır, motor gücünü, tekerleklerinize güç veren, arabanızın tahrik mili tarafından kullanılabilen güce dönüştürür. İletiminiz tamamen başarısız olursa, çok pahalı bir onarıma neden olur, çünkü birden çok bileşen kritik iletim arızasından zarar görür. Şanzımanınız mekanik olarak çok karmaşık olduğu için, aracınızın geri kalanına kıyasla epeyce aşınma ve yıpranma yaşıyor. Bu nedenle tam bir şanzıman revizyonundan kaçınmak istiyorsanız, aracınızın performansına dikkat edin.

1. Motor / Silindir Arızası 

Motor arızaları, en pahalı araba tamiri olarak bilinir. Ciddi bir silindir arızasından veya motor bloğunuzda hasar varsa, tüm motorun değiştirilmesi gerekebilir, aksi takdirde aracınız bir daha asla sürülmez. Bir motorun arızalanmasının birkaç nedeni vardır ve bunların çoğu, aracınızda rutin bakım yapmamakla ilgilidir. Düzenli yağ değişimlerini gerçekleştirmezseniz, yağ sızıntılarını görmezden gelirseniz veya aracınızın soğutma sistemini koruyamazsanız, motorunuz arıza riski altında olabilir.

 

2.EL ARABA İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here