Tesla Ekran Sorunu Nedeniyle Araçlarını Geri Çağırıyor

0
286
Tesla Geri

Tesla, dokunmatik ekranların sorunlara yol açabileceği sebebi ile 130.000 adet aracını geri çağırıyor.

Tesla Araçlarındaki Sorun

Üretici Tesla tarafından verilen bilgilere göre, Amerika Birleşik Devletlerinde üretilen modellerde sıkıntılar var. Bu modellerde ekranlar aşırı ısınmaya maruz kalıyor ve bu da ekranlarda ki bilgi ve diğer göstergelerin boş kalmasına neden oluyor.

Ulusal Karayolu Trafik Ajansı tarafından verilen raporda ise şu ifadeler yer alıyor:

“Hızlı şarj esnasında merkezi bilgisayarlar yeterince soğumayabilir. Bu da ayrıca bilgisayarın yeniden başlatmasında gecikmeye sebep olarak konsoldaki akıllı ekranın boş gözükmesine ve çalışmamasına sebebiyet verebilir”

Bu ekran olmadan otomobilin arka görüş kamerası çalışmayacaktır. Bunun yanı sıra ön cam buz çözücüleri ayarları da çalışmayacaktır. Bunlara ek olarak aracın sürüşte, boşta ve viteste olmadığını gösteren göstergelerde de sorunlar ortaya çıkabilir. Bu da kaza riskini arttıracaktır.

Sorundan Etkilen Araç Modelleri

2021 ve 2022 yılları arasında üretime giren bazı Model S Sedan Modelleri.

2021 ve 2022 yılları arasında üretime giren Model X SUV Modelleri.

2022 yılında üretime girmiş olan Model 3 araç modelleri.

2022 yılında üretime girmiş olan Model Y SUV araç modelleri.

Sorundan Etkilenen Araçların Son Durumu

Tesla, dokunmatik ekranların sorunu için bilgisayar güncellemesi ile sorunu çözeceği bilgisini verdi. Bu güncellemeden sonra bilgisayarın aşırı ısınmasına karşı önlem alınmış olacak.

Şu ana kadar bu sorundan dolayı herhangi bir kaza ya da yaralanma bilgisi gelmediği bilgisi var. Tesla bu sorunu kaza ve dayanıklılık testleri sırasında fark ettiğini söylüyor.

Her ne kadar bu konuyla alakalı bir kaza ya da yaralanma yoksa da Tesla 59 adet ekran sorunu ile ilgili şikayet aldıklarını belirtti.

Daha önce de Tesla araç sorunları nedeniyle alakalı geri çağırmalar yapmıştı. Bununla ilgili sorunlar yüzünden Amerika Trafik Güvenliği Ajansı tarafından soruşturma geçirmişti.

Daha önceki bir sorunda şirket bilgisayar işlemcilerinde bir sorun nedeniyle olan sorunu reddetmişti. Daha sonra kararından vazgeçerek o sorun için bilgisayar işlemcilerini değiştirmeyi kabul etmişti.

Tesla tarafından araçların geri çağırma işlemleri şu an için başladı ve Tesla kullanıcılarına gereken yazılım güncellemeleri yapılıyor olacak.

Araç Sigortanızı Yaptırmayı Unutmayın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here