Tesla Maliyeti Rekor Seviyede Düştü

0
210
Tesla Maliyeti Rekor Seviyede Düştü

Tesla maliyeti rekor seviyede düştü. ABD’li üretici araç başında harcadığı miktarı önemli ölçüde azalttı. Bir süredir maliyet anlamında kazanımları hedefleyen Tesla, yeni hamleler yapmaya devam ediyor. Son verilere göre de bunu önemli ölçüde başarmış durumda. Şirket son zamanlarda yeni bir hatchback otomobil üzerinde çalışıyor.  Bu elektrikli otomobil için 25.000 dolar başlangıç fiyatı hedefliyor. Yepyeni modelinin fiyatından bile anlaşılacağı üzere Tesla maliyeti düşürdükçe araç fiyatları da giderek azalıyor.

Tesla Elektrikli Araç Üretiminde Yeni Hedefler Peşinde

Tesla Maliyeti Rekor Seviyede Düştü

Elektrikli araba üreticisi Tesla’nın yöneticisi Martin Viecha Goldman Sachs’ın teknoloji konferansında konuştu. Yaptığı konuşmada elektrikli otomobil endüstrisinin genel trendlerinden bahsetti. Ayrıca şirketin beş yıllık yol haritasına da değindi. Bu esnada Tesla maliyeti anlamında ciddi bir düşüş yaşandığını söyledi. Bunu da markanın kendi pil tedariki olmasına bağladı. Çünkü şirket hem otomotiv hem de enerji depolama Çin ihtiyaç kendi tedarikini genelde kendisi sağlıyor. Bu da çip krizinin yaşandığı günlerde oldukça tasarruflu oluyor. Ayrıca Tesla’nın güçlü pil tedarikçileri ile aynı anda çalışması da buna yardımcı oluyor. Bu tedarikçilerin içerisinde Panasonic, CATL ve LG Chemde yer alıyor.

Tesla Maliyeti Yarı Yarıdan Daha Fazla Düştü

Tesla Maliyeti Rekor Seviyede Düştü

Maliyetin 2017’de 84.000 dolar seviyesinde olduğunu söyleyen Viecha değişime dikkat çekiyor. Çünkü aradan geçen yıllarda maliyet sadece 36.000 dolar seviyesine düşmüş durumda. Böylesine büyük bir tasarruf sağlayan marka gücünü verimli fabrika tasarımları ve geliştirilmiş araç inşa süreçlerinden alıyor.

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here